reklama

Ciąża po 40

reklama
Kłaczku mam tylko dwie patelki jedna małą ,drugą dużą(cygańskie) mam je od kiedy 18 lat skończyłam .Miałam w między czasie i inne takie z tefalem ale szybko złomowisko zasiedliły:tak:.Zresztą miłosierdzie boże na szczęście mało jedzącą córunią mnie obdarował ,a M je jak ja ale częściej dojada ciasteczkami, kanapkami itp.Ty to co innego przy Rajmundzie i Karolu Wielkim znalazłaś babską myśl technologicznie nowatorską;-):-)

Cześć,

Wyjechałam z domu o 7 - PZU , mój nowy dom ;-)

Andzike - Twój synuś podobnie jak Julka posmakował w rybach :)
Na makrelę za wcześnie. W ogóle wędzone dla dzieci jest beee.

Kłaczku
- metoda pierwsza klasa. No nie wpadłabym na to :)))

Teraz u nas zęby w natarciu. Druga czwórka prawie przebita. Widać czwórki u góry albo mam omamy i dwójkę przebijającą sie na dole.
Babcia po całym dniu z marudzącą Julka ledwo dycha.:huh:
Żurek sie juz kończy. Jak MM zaraz nei wróci to mu wyjem z gara resztę. Jutro chyba ugotuję kolejny gar.

Olena - naleśniki z parówką tez robię. A robię tak : smażę naleśniki w środek parówka gorąca, zółty ser, musztarda , kawałek kiszonego, zawijam, w jajo i bułkę i podsmażam. Pychaaa. To danie z czasów studenckich bo było najtańsze w barze na uczelni :)

Aniu a mówiłaś na Wandzię żmijka. Najwyraźniej wzięło sobie dziecię to do serca i mama ma żmijkę ;-)

Azula, ja mam jedna stalowa, (tylko chyba to nie jest nierdzewka, a czyms powlekana stal) ale wszystko do niej przywiera, poza tym teflony, ale niestety szybko je szlag trafia, wiec robie tak, ze mam do nalesnikow i tylko do nalesnikow, ew. plackow ziemniaczanych, a jak juz jest lekko zezlomowana, to dopiero panierowane rzeczy itp. No i mam malutka na jajecznice dla dziecka, tez teflon niestety. Nie prepadam za teflonem.

Karmie wlasnie malego, ale mam gorace jedzenie, wiec mu dmucham. Stoi przy mnie i tez dmucha. :-D

Nie Kłaczku teflony są ne ne:no:Ja tym nie potrafię sie obsługiwać mam paskudny zwyczaj sztućcem po patelkach gmerać:eek:.Amelka odkryła zamek błyskawiczny u taty na dole w spodniach dresowych i odpina i zapina czasem używając paszczy:szok:

Suuper Amelia!! :-D
Ja tez gmeram, ale uzywam drewnianych gmeradel. Wylacznie drewnianych, choc wydaje mi sie ze one tez drapia teflon. A juz na pewno jak sie cos panierowanego smazy, to teflon obrywa.

Heloł wieczorkiem...
Dziecko mi już padło, miał super humor cały dzień, po czym odmienilo mu się w 5min, zaczął rozpaczać, trzeć oczy, więc stwierdziliśmy, że nie ma co go męczyć i już śpi po kąpieli:-)
Za godzinę jadę z Nelą do weterynarza - po tej akcji z kotem zauważyłam, że ma zadrapanie na uchu, niby niewielkie, ale coraz bardziej jej się paprze:no: na szczęscie nasza wetka ma dziś wieczorny dyżur, niech na to spojrzy fachowym okiem :tak:
Lubicie kalmary? Macie jakiś pomysł z czym to się je? P. dziś sobie znów zażyczył krewetek w winie, stwierdziłam, że jak już tak idziemy w owoce morza to zrobię któregoś dnia kalmary... jadłam kiedyś na Krecie, ale jakoś szału na mnie nie zrobiły - z drugiej strony do sushi też miałam kilka podejść, ale jak już pokochałam to na zabój i na zawsze :-D
Majuska gdzieś zaginęła? :sorry:

aaaa, i kocham placki ziemniaczane :-D

Andzike kalmary lubie w panierce ale mm zrobil bez panierki z makaronem ryzowym, duzyo warzyw i byly pyszne!

Najadlam se dzis wielu w miare normalnych rzeczy ale chyba nie.. skurcze i wc... :(

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry