reklama

Ciąża po 40

Zoyka ja już od lat na przedpłatowym jadę i bardzom zadowolona:tak:Jak planuję wieksze zużycie np jakies spawanie itp to kupuję za więcej.Tuniczka fajna ,a czarny zawsze modny i wyszczuplający :-D.Ja nie strzymam przeciez noc jest od spania ,a mi dzieć spać nie daje w środku nocy szaleje po łóżku łapie i ciągnie za włosy jak nie zwracam uwagi na jej uśmiesłowne zaczepki.Rozbiła doniczkę więc kwiaty będą mieć przeprowadzkę na stół.Adam dzwonił nie przyjada na świętga w sumie to lepiej bo jakoś nastroju na pichcenie nie mam ale Borysa bym chciała zobaczyć .Zapraszał nas do Nich ale to niestety odpada M pracuje:-( mam ochotę im mame podesłać niech się prababcia prawnukiem nacieszy:tak:

reklama
Jesteśmy już po szczepieniach, dzielna Wanda nawet się nie skrzywiła i nie zapłakała :-D Jestem z niej dumna:)) Potem dłuższy spacer bo pięknie świeci słońce i kupiłam jej kapelusik na wiosnę zamiast zimowych czapek wsuwanych na uszy :-D
Ollena w ciągu dnia Wandula nie jada mleka, tylko nocą.
Flo wstrząsnęła mną perspektywa nie spania jeszcze dwa lata bo żmij będzie jadł i jadł... nie rób mi tego więcej :-D

Aniu dzielny pacjent, buziaki dla Wandzi! Nie wstrząsaj się:-D

Andzike no kuźwa hormony..hormony chyba:-D:-D

Zoyka tuniczka sliczna tylko weź to czyms kolorowym przyozdób, trza sie odmładzac jasnymi kolorami, remember:tak::-D

Laseczki cosik mnie energia opuściła, nie wiem czy to bachor tak wyeksploatował czy cisnienie spadlo, bo sie zesrała pogoda, ale nietomna jestem..no cóz zrobie sobie kawę..ale najchetniej to bym się z Wami jakiejś wódesi napiła:-D...fajnie , że jesteście, no bo komu bym sie tak wypłakiwała jak sama siedze w chałupie otoczonej dookoła rozmiękłym błotem i pozostałościami po zaspach...kundlom??? wyniańczonemu bachorowi?? no wiadomo, że nie. Dlatego, dzieki że jesteście, lece do garów tymczasem.

Andzike to może "aikowy" sprzeda ten przepis na bazarku dogomaniackim ??:-D na Placka pójdzie...

Majuśka możemy razem wstrząsnąć jakimś martini z oliwką lubo innym procencikiem? Takie wstrząśnięcie aprobuję :-) energia Ci wróci, humor też. A pamiętasz jak płakałam na wsi że tylko pies, dziecko i ja? gdyby nie Wy to pier... dolca można było dostać przez te miesiące :-D

Azula a pan w Enerdze mi powiedział,ze jak są święta albo niedziela i zabraknie prądu to jest taka opcja w tym liczniku tzw debetu i starczy do najpierwszego dnia roboczego do 10:00. Pasuje :)

Majuska - ja blondynka gołębia. Mi w czarnym ślicznie. Pogłębia błękit mych oczu . Zawsze noszę długie i duże kolczyki, apaszki i jeansy do tego :)

Dzisiejsza inspiracja obiadowa --> kurczak w potrawce :)

Ania - Wanda nie zapłakała przy ukłuciu ? Szok .

Andzike twe obrazki uwielbiam.

Zoyka to obiad mamy identyczny bo u mnie dzisiaj przerabiane resztki kurczaka na potrawkę :-D W czarnym na pewno Ci dobrze, najważniejsze żebyś Ty czuła się doskonale w ciuchu:))
Panna zasnęła, ale już była kupa a`la woda po szczepieniu wrrr, z zaśnięciem był pewien problem ale w końcu ucina sobie tradycyjną drzemkę po i przedobiednią :))

Zoyka to z tym licznikiem masz lepiej niż ja.Ja takiej fajnej opcji nie posiadam:-(jak nie mam kasy to mi debetowo za 5 dyszek sprzedadza i tyle.Tobie Zoyka na pewno ślicznie w owej tuniczce jest:-D.Majuska no jest jak jest pogoda u nas kapiąca M w pracy i dlatego u mnie dziś jedynie smażona kurza wątróbka :tak:ja lubie M nie.Wczoraj kurczęcie za to było ale smażone :tak:Jutro ryba ,a w sobotę????Muszę coś wymyślić choć może schabowe bo dawno nie było i do tego jakaś fajnista zasmażana kapusta?Aniu trzymam && by u Wandy szybko się kupale unormowały

Zoyka a spóźniłaś się troszkę z tą inspiracją, poproszę na przyszłość tak do 10 - 11:-D:-D Ja dziś poszłam po bandzie z tym:
Bake&Taste: Zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami
jeszcze nie jadłam, czeka sobie w piekarniczku, az bachor wstanie, bo na szczęście juz ponad 2 godziny i pozwala odtajac mojemu mózgowi:-D Wiem, że w czarnym Ci ok, tylko własnie o tych kolczykach i apaszkach mówiłam, żeby były jakieś ożywcze:-)

Aniu no co zrobić, wieś ma swoje plusy i minusy ( moja wieś to tak na prawdę granica Rzeszowa, ale bagno jest :-) ) Ja w lecie się w betonie smażyłam, a Ty sobie Wandzię ustawiałaś w cieniu jabłonki i słuchałas na łonie przyrody jak motylki furkoczą skrzydełkami i muszki bzyczą..żyć nie umierać :)

Ostatnia edycja:
Ech a ja bym tak wątróbki sobie zjadła drobiowej, mniam... trafiłam na wieprzową i jakąś inną dziwną, może to było z owcy :-) W polskim mięsnym wątróbki brak i nie wiadomo kiedy będzie, dostawy im wstrzymali dawno temu, w angielskich sklepach nie widziałam więc tęsknię za tym smakiem.
Majuśka to ten wielki plus wsi polskiej! siadasz pod jabłonią z książką w garści i bachory małe spią a duże latają po placyku zabaw zrobionym przez kochającego marsjanina :-) ja mam nadzieję na dom z ogrodem i namiastką tej sielanki gdzieś daleko do centrum Scunthorpe. Do końca kwietnia powinno się już coś znaleźć, bo na oku jest jeden domek dostępny własnie w drugiej połowie kwietnia. Zobaczymy jak to będzie:))

reklama
Flo, my mielismy tu robione badania. Oczywiscie nie wsio, ale ja mialam szczegolowy scan zrobiony, mielismy pobrana krew na jakies geny i ja mialam robione hormony - wsio ok. TSH i watrobke przerabialam w Pl po pierwszym poronieniu - ksiazkowe. Toxo, cytomegalo i herpesa zrobilam jeszcze w PL po pierwszym poronieniu. Przeciwcial nie ma sensu robic, bo to nie pierwsze moje ciaze, wiec wszelkie autoagresje odpadaja. Pielegniarke pytalam ew. o badanie nasienia - "nie ma sensu, jesli z tym cos jest nie tak, to nie ma ciazy w ogole".

Watrobka drobiowa jest na bazarku.

Mielismy gaz na przedplaty na Elizabeth - byl znacznie drozszy niz na normalne liczniki.

Jestem skonana. Odwalilismy playgroup, potem zakupy, dziecko nam zeszlo w drodze do domu, po 15 minutach byl juz rzeski. Chyba glod bo wtulil porcje obiadu zacna. Dopytalam sie o szkole dla niego - jak skonczy 2 LATA (:szok:) bedzie mogl chodzic do przedszkola, na 15h tygodniowo i to jest free. Mam mieszane uczucia, bo pewnie jeszcze nie bedzie bogato z mowa, a juz bedzie ostro bombardowany angielskim, podczas kiedy mi zalezy na zachowaniu polskiego u dziecka. Szykuje mi sie dzeicko miksujace?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry