reklama

Ciąża po 40

Kłaczek na bazarku widziałam ową dziwną oraz wieprzową, może akurat nie mieli dostawy chociaż łażę tam raz w tygodniu w poszukiwaniu tego specjału:)))
Nie unikniesz dziecka miksującego, obojętnie czy będzie miał dwa lata czy cztery Karol będzie mieszał języki dopóki nie podrośnie na tyle że rozgraniczy język rodziców i język w szkole. Rozglądałam się za żłobkiem państwowym i jest kilka takich, 4,5 za godzinę :szok: a lista oczekujących jak w PRL przed mięsnym... prywatny żłobek oscyluje w granicach 50 za dzień :szok: Odpada, trzeba czekać do tego przedszkola za free chociaż 15 godzin to bardzo mało.

reklama
Majuska a Paćka tą zapiekankę zje czy dla niej coś innego ?

Uwielbiam wątróbkę drobiową. Nie kupuję bo pryska i się tego strasznie boję. Ten "oddaj fartucha" ostatnio pokazywał sałatkę z wątróbką. MAm na nią ochotę bo wyglądała smakowicie.

Kłaczku a co to ta playgroup ?

aaaa.. był nowy listonosz. Pytam co z naszym listonoszem Andrzejem. No i okazało się ze go przenieśli na inny rejon za karę bo nie realizował targetów. Targety listonosza polegają m innymi na sprzedaży gazet i doładowań telefonów.

jaja !

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka robiłam sałatki z wątróbką w różnych wariantach a smażę zawsze pod przykryciem wtedy pryska mniej. Sałatki są pyszne... koniecznie zrób jak będziesz miała natchnienie.

Kurcze u mnie zawsze sałatka jest pod hasłem "zgadnij kotku co mam w środku", czyli wszystko zjadliwe w lodówce dodaje się do bazy. W tym wypadku bazą jest wątróbka... bardzo dobrze smakuje z sałatą lodową, papryką czerwoną, do tego pomidorek koktailowy, zielony ogórek i wymieszane w sosie ziołowym - takim z torebki knorra. Mniej więcej tak to robię, można zaprawić majonezem jak ktoś lubi ale wtedy dobrze jest wrzucić ugotowane jajo albo makaron i sałatka jest gęstsza i bardziej treściwa.

Cholera, ja nie doogladalam ja "Oddaj fartucha" te salatke robil bo mi sie dziecko wykrzaczylo. Zoyka, napisz co on cudowal bo ciekawa jestem nowej wersji watrobki. Drobiowa jeszcze robie czasem z jablkiem - pycha.
Playgroup to takie zajecia w Children's Centre, dla matek i malych dzieci. W zasadzie zajecia to za duzo powiedziane, bo tutaj zbiega sie to do "dzieciaki sie bawia, mamusie siedza i plotkuja" - jest stolik do rysowania, sztalugi jakies, klocki, autka, miejsce dla niemowlat... Zabawki co tydzien sie zmieniaja, wiec dzieci ciagle znajduja cos nowego i nawet jak zabawki sie powtorza to zwykle nie co tydzien. pod koniec zabawy dzieci maja jakies przekaski typu tosty, owoce... Dzis Karol bawil sie dosc fajnie z poltorarocznym Anglikiem - jeden gadal po angielsku (calkiem sporo) drugi gadal po swojemu, ale razem im szlo niezle. Dla Karola to zabawa w innym miejscu i inne zabawki, kontakt z dziecmi, dla mnie wyjscie z domu, sluchanie angielskiego, rowniez jakichs kowersacji.

Odkad mamy kota i psa w PL (10 lat) to watrobki drobiowej sie nie jada ;) tzn jada sie ale tylko siersciuchy, kot na surowo, pies z kasza;)

Trzymajcie kciuki, chcemy zapisac Patryka w PL do przedszkola na te 3 miesiace chociaz, jutro bede znala odpowiedz! :-)

Ania
moze daj jej w ciagu dnia to w nocy mniej zje ;) bomoze jej tego ssania poprostu brakuje, cycusia tak zwanego..

Ostatnia edycja:
Kłaczek, Ania - w Irl na rok przed pójsciem do Infant School (od 4 lub 5 roku życia) Playschool czyli takie przedszkole jest Free, ale to jest tez tylko 15 godz. w tygodniu, czyli po 3 godz. dziennie, u nas to było od 9 do 12-tej. Na początek to było wystarczające. Teraz Alinka w Infant School (taka jakby zerówka) jest od 9.20 do 14-tej. Jeszcze rok bedzie w Infant School i potem Primary School, czyli podstawówka - juz do 15-tej. W międzyczasie mają czas na lunch i na Playtime.

reklama
No te 3 godziny to jak się nie pracuje to w sam raz dla dziecka ,a jak sie pracuje to niestety nie da rady.Ja tez chłopców do przedszkola prowadziłam bez śniadania od 8:30 i bez obiadu do 12:30 i miałam też to bez płacenia nie wiem jak teraz.No nie pracowałam ale na spokojnie posprzątałam ,pogotowałam zakupy porobiłam i od dzieci dychnełam ,a oni mieli zabawy z innymi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry