reklama

Ciąża po 40

reklama
Marzena, tu masz normy: tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000

Wynik wskazywalby na 5 tydzien ciazy.

Nie mieli prawa jej olac, goraczka zagraza dziecku. Kurcze, nie wiem co moze brac... Na wlasna reke nie powinna nic. Zrob jej oklady! To na pewno nie zaszkodzi a temperature obnizy! Co jej jest?

Ostatnia edycja:
To okropne co tutaj piszecie o dziwnych praktykach podczas porodu, mam nadzieję, że mnie nic podobnego nie spotka :)
Kto wie, może się przebranżowię? Wolałabym w domu pracować, ale na razie mój P będzie szukał pracy, więc ja muszę poczekać, mogę ewentualnie dorobić ;)
Gosiu - ten bursztyn to zepsuta broszka po mojej babci, ale duży kwiat np. czarno czerwony też by pasował :)

Marzenko
, tutaj znalazłam coś takiego w necie
Koniecznie skontaktuj się z lekarzem, który przepisze odpowiednie lekarstwo. W czasie ciąży nie można stosować środków zwalczających grypę czy objawy przeziębienia, także niektórych leków przeciwbólowych. Pamiętaj, że nie powinnaś brać żadnych preparatów zawierających aspirynę. Dozwolony jest tylko paracetamol. Zanim pójdziesz do przychodni, możesz sobie pomóc:
- Pij dużo płynów. Przygotuj napar z lipy, który działa napotnie i jest stosowany przy schorzeniach dróg oddechowych.
- Zmniejsz ból gardła. Wypłucz gardło roztworem soli lub azulanu albo naparem z szałwii. Unikaj środków przeciwkaszlowych – zawierają kodeinę, która jest niebezpieczna dla płodu. Sięgnij po syropy homeopatyczne.
- Ułatw sobie oddychanie. Zakatarzony nos możesz smarować maścią majerankową albo płukać roztworem z soli morskiej czy fizjologicznej.
- Jak najwięcej wypoczywaj. Dużo śpij. W czasie snu organizm odzyskuje siły, a wtedy łatwiej mu walczyć z zarazkami.

Misia jest chora gardło kaszel i bardzo wysoka gorczka a jak wychodzi jest poczatek ciazy i strasznie sie martwie o nia

Basiu to wiem , dałam jej tylko paracetamol nic wiecej i pije soki z czarnej porzeczki i herbata z cytryna , do jutra rana jakos przetrwamy jutro lekarz da cos odpowiedniego

Ostatnia edycja:
Barbara, paracetamol tez nie w pierwszym trymestrze. Ja bym jednak robila chlodne oklady na czolo i ew. na klatke piersiowa i brzuch - obnizalabym temperature fizycznie.

Uporczywy kaszel rowniez jest niefajny dla dziecka... Kurcze... zdecydowanie gwalt na jakims lekarzu i to gwalt zdecydowany, nie znoszacy oporu. Ze srodkow ktore mozna podawac, to na pewno *******y typu syrop z cebuli i czosnku, wit. C, ale Boze bron Rutinoscorbin itp. Cerutiny - tego nie wolno. Aspiryna... Nie wiem, czasem ciezarnym przepisuje sie Acard, a to przeciez kwas acetylosalicylowy... Ale skoro piszecie ze nie to bym nie dala... Nie wolno malin, lipy itd. Kurcze... Po mojemu to samemu nic poza cebula czosnkiem itp, na goraczke wylacznie oklady (skuteczne sa), ale ponizej 38 st. niech sobie goraczkuje do woli bo to korzystne dla produkcji leukocytow.

Ostatnia edycja:
Jeden paracetamol nie powinien zaszkodzic bardziej niz wysoka goraczka, wiec nie panikuj. Oklady sa neutralne, wiec na pewno bezpieczne. Lekarza - jest potrzebny. Ja ma schize po prostu w temacie wczesnej ciazy i zagrozen dla niej.

MIÓD - mnie zawsze na ból gardła pomaga miód, może jej też pomoże. I do jakiegoś NORMALNEGO lekarza koniecznie idźcie !!!
Coś to wygląda na anginę :-(
Okłądy i niech dużo pije, woda w temperaturze pokojowej.
Spadam do Młodego - dziś pierwsza noc ... dlaczego wszyscy chcą mi robić zakupy, znosić wózek, siedzieć ze mną popołudniu - czemu nikt nie słyszy jak mówię, że to noc mnie najbardziej przeraża :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry