reklama

Ciąża po 40

reklama
Myślałam, że dziś jest dzień złych wiadomości, ale ta jedna dobra przebiła wszystkie.
Basiu, gratulacje! Niech się Karolinka zdrowo chowa i daje Wam mnóstwo radości! A Ty wracaj szybko do formy i do nas.

Widzę kochane, że już wszystko o Basi i Karolci wiecie od Gosi więc nie będe się powtarzać. No to teraz Basiulkę zamęczę jak to z tą cesarka teraz jest :-) A tak serio to cieszę się, bo rzeczywiście gdyby nie kumaci lekarze (lub położna w co bardziej wierzę) ..... szczęście wielkie! Czuję się szczęśliwą forumową ciotką - dziewczyny szklanice z soczkiem w dłoń, za nasze nowe dziecko na forum!!!!
Marzenko - cały czas o Was obu myślę i tak się cieszę, bo na samą myśl o Waszej maleńkiej kruszynce w brzusiu Twojej córci chce mni sie z radości płakać - ucałuj ją koniecznie niech bidulka zdrowieje i głaskanka dla brzusia!!!
Alamiqa bądź dzielna ufaj terapeutom ale lekarzom nie do końca. Zapewne nie pamiętasz ale moja Różyczka, która mnie obecnie kopie jak mamuśka karateczka worek treningowy - miała być pustym jajem płodowym :wściekła/y: A moja 17 letnia Alicja najpierw miała być "wkrótce poroniona", później "krew mała tylko nadającą się do transfuzji", etc. etc. - wszystko pomyłki lekarskie :angry::wściekła/y: Ja będę się za Was modlić a Ty ufaj i wierz, że będzie dobrze i zobaczysz wszystko się ułoży. Franiowamama ma rację i pakiet pożytecznych doswiadczeń, to forum na prawdę jest pożyteczne!!! Majuska co ci jeszcze brakuje? ja już zaczynam torbę kompletować - u nas dla dziecka zabieramy tylko pampersy i chusteczki do mycia pupy i ciuchy na wypis, ale dla mnie trochę sie uzbierało. Mnie brakuje tylko podkładów na łóżko (seni 90x60- 5 szt.) i podpasek Bella mama. Kurcze i mam problem z biustonoszem do karmienia - potrzebuję 85-90 F lub G - no nie idzie kupić.
Całusy laski, bo ledwo siedzę, papa Wszystkim

Basiu - gratulacje i usciski dla Ciebie i coreczki. Bardzo sie ciesze ze juz ja masz bezpiecznie w ramionach. Wracaj szybko do zdrowia po cesarce i daj nam znac jak ci idzie jako swiezo upieczonej mamie.

cześć babeczki,
na kawę zapraszam już,
u nas piękny słoneczny piątek - a my kulania się dzień następny:)
wiecie że ja to bym juz po chciała być jak Basia! no ale "czeba" małą jeszcze podkarmić w środku:)
Iwoneczka, Majuska ja do swojego szpitala to jak na wojnę pójdę bo ciuchy dla dziecka też muszę zabrać - to dwie torby jak nic:)
a ponadto niestety tak mam albo stety że i w szpitalu muszę mieć fluid, suszarkę i takie tam....sama się z tego śmieję ale maja babcia śp zawsze mówiła że no jak ale jak się gdzieś wychodzi to trza wyglądać - a że nigdy nie wychodziła do pracy tylko na ploty np do sąsiadki o 10 rano na wiśnióweczkę! do kościoła czy lekarza to wyglądała zjawiskowo zawsze:)
Kłaczku dobrze że u ciebie oki - ja idę do gin na 13 dzisiaj:)

buziaki

Cześć Dziewczynki:)
Zacznę od siebie:) Byłam wczoraj późnym wieczorem u lekarza na pomiarach. Maluszek jest wzorcowy!!! Serduszko bije, zadarty nosek, widać piękne dwie pólkule mózgowe, wątrobę, nerki. Macha łapkami, na każdej jest po pięć paluszków, fika koziołki i ma dwie nóżki. Kręci się strasznie i gin musiała popychać palcem Malucha żeby go obejrzeć. Ze względu na moje obawy przejrzała mu każdy centymetr ciałka i USG trwało około 40 minut. A teraz najważniejszy HIT! Pomiar NT wykazał 1mm:-D Tańczyłam niemal na kozetce z radości. Obecnie mierzy sobie 58,87 mm. HURA
Marzenko cały czas jestem z Tobą myślami, dochodźcie do zdrowia i dbajcie z córcią o maleństwa.
Basię i Karolinkę pozdrawiam z ogromnym uśmiechem i dobrze, że wszystko jest w porządku a czasami się zastanawiam czy cc nie jest jednak lepsze. Gdy sobie przypomnę poród Maćka sn i Filipa cc to chyba lepsze cc:)
Gosia widzę, że dzielnie zastąpiłaś Basię na porannej kawie, zatem smacznego i do usłyszenia

czesc dziewczynki...kafffka sie stukam...

ciekawe jak tam maja nasze gwiazdeczki basia i karolcia???,ach to jest takie piekne uczucie...obudzic sie z ta mysla,ze malenstwo juz jest po drugiej stronie brzuszka...a wymiary karolinka ma modelowe:tak:

gosiu -wierze tobie,ze juz chcialabys byc "po"...jeszcze troszke kochana:tak:

alamiqa - wielki buziak dl awas,wszystko bedzie dobrze,zaufaj matyczynej intuicji i tak jak dziewczyny wspominaja,nie ma w 100% wierzyc lekarzom:*

majuska - kochana teraz czas na ciebie:-)

anka _d -gratulacje!!! ciesze sie z toba!!!!

iwonka - gdybys chciala moge rozejrzec sie za biustonoszami w tym rozmiarze.

klaczku - a jak tam karolek???

...lece do mojego terrorysty...

reklama
Gosia, daj znac co u gin, ale mam nadzieje ze to bedzie nudna, rutynowa wizyta, a ginka powie Ci ze wszystko jest pieknie, dziecko zdrowo rosnie i w ogole jesien nadchodzi, ptaki odlatuja i dni sa coraz krotsze, a w zeszlym roku o tej porze padal deszcz.;-)
Alexandra, nasz Karolek rozrabia, tylko nie na zyczenie. Dzis Rajmund probowal go namowic na rozrobe bo chcial zobaczyc "skaczacy brzuch" - i lipa. Mlody spal w najlepsze i nie zyczyl sobie. No, trudno zeby nie spal, skoro poszalal nad ranem!:-D Teraz dostal "dopalacza" i sie wierci. Urwis jest - i dobrze!
Mam modela do ciuszkow - rozmiar noworodkowy. Fajny, nie?

Moze tez byc modelka - nie widzac ze facet.:-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry