• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

reklama
Myślałam, że dziś jest dzień złych wiadomości, ale ta jedna dobra przebiła wszystkie.
Basiu, gratulacje! Niech się Karolinka zdrowo chowa i daje Wam mnóstwo radości! A Ty wracaj szybko do formy i do nas.

Widzę kochane, że już wszystko o Basi i Karolci wiecie od Gosi więc nie będe się powtarzać. No to teraz Basiulkę zamęczę jak to z tą cesarka teraz jest :-) A tak serio to cieszę się, bo rzeczywiście gdyby nie kumaci lekarze (lub położna w co bardziej wierzę) ..... szczęście wielkie! Czuję się szczęśliwą forumową ciotką - dziewczyny szklanice z soczkiem w dłoń, za nasze nowe dziecko na forum!!!!
Marzenko - cały czas o Was obu myślę i tak się cieszę, bo na samą myśl o Waszej maleńkiej kruszynce w brzusiu Twojej córci chce mni sie z radości płakać - ucałuj ją koniecznie niech bidulka zdrowieje i głaskanka dla brzusia!!!
Alamiqa bądź dzielna ufaj terapeutom ale lekarzom nie do końca. Zapewne nie pamiętasz ale moja Różyczka, która mnie obecnie kopie jak mamuśka karateczka worek treningowy - miała być pustym jajem płodowym :wściekła/y: A moja 17 letnia Alicja najpierw miała być "wkrótce poroniona", później "krew mała tylko nadającą się do transfuzji", etc. etc. - wszystko pomyłki lekarskie :angry::wściekła/y: Ja będę się za Was modlić a Ty ufaj i wierz, że będzie dobrze i zobaczysz wszystko się ułoży. Franiowamama ma rację i pakiet pożytecznych doswiadczeń, to forum na prawdę jest pożyteczne!!! Majuska co ci jeszcze brakuje? ja już zaczynam torbę kompletować - u nas dla dziecka zabieramy tylko pampersy i chusteczki do mycia pupy i ciuchy na wypis, ale dla mnie trochę sie uzbierało. Mnie brakuje tylko podkładów na łóżko (seni 90x60- 5 szt.) i podpasek Bella mama. Kurcze i mam problem z biustonoszem do karmienia - potrzebuję 85-90 F lub G - no nie idzie kupić.
Całusy laski, bo ledwo siedzę, papa Wszystkim

Basiu - gratulacje i usciski dla Ciebie i coreczki. Bardzo sie ciesze ze juz ja masz bezpiecznie w ramionach. Wracaj szybko do zdrowia po cesarce i daj nam znac jak ci idzie jako swiezo upieczonej mamie.

cześć babeczki,
na kawę zapraszam już,
u nas piękny słoneczny piątek - a my kulania się dzień następny:)
wiecie że ja to bym juz po chciała być jak Basia! no ale "czeba" małą jeszcze podkarmić w środku:)
Iwoneczka, Majuska ja do swojego szpitala to jak na wojnę pójdę bo ciuchy dla dziecka też muszę zabrać - to dwie torby jak nic:)
a ponadto niestety tak mam albo stety że i w szpitalu muszę mieć fluid, suszarkę i takie tam....sama się z tego śmieję ale maja babcia śp zawsze mówiła że no jak ale jak się gdzieś wychodzi to trza wyglądać - a że nigdy nie wychodziła do pracy tylko na ploty np do sąsiadki o 10 rano na wiśnióweczkę! do kościoła czy lekarza to wyglądała zjawiskowo zawsze:)
Kłaczku dobrze że u ciebie oki - ja idę do gin na 13 dzisiaj:)

buziaki

Cześć Dziewczynki:)
Zacznę od siebie:) Byłam wczoraj późnym wieczorem u lekarza na pomiarach. Maluszek jest wzorcowy!!! Serduszko bije, zadarty nosek, widać piękne dwie pólkule mózgowe, wątrobę, nerki. Macha łapkami, na każdej jest po pięć paluszków, fika koziołki i ma dwie nóżki. Kręci się strasznie i gin musiała popychać palcem Malucha żeby go obejrzeć. Ze względu na moje obawy przejrzała mu każdy centymetr ciałka i USG trwało około 40 minut. A teraz najważniejszy HIT! Pomiar NT wykazał 1mm:-D Tańczyłam niemal na kozetce z radości. Obecnie mierzy sobie 58,87 mm. HURA
Marzenko cały czas jestem z Tobą myślami, dochodźcie do zdrowia i dbajcie z córcią o maleństwa.
Basię i Karolinkę pozdrawiam z ogromnym uśmiechem i dobrze, że wszystko jest w porządku a czasami się zastanawiam czy cc nie jest jednak lepsze. Gdy sobie przypomnę poród Maćka sn i Filipa cc to chyba lepsze cc:)
Gosia widzę, że dzielnie zastąpiłaś Basię na porannej kawie, zatem smacznego i do usłyszenia

czesc dziewczynki...kafffka sie stukam...

ciekawe jak tam maja nasze gwiazdeczki basia i karolcia???,ach to jest takie piekne uczucie...obudzic sie z ta mysla,ze malenstwo juz jest po drugiej stronie brzuszka...a wymiary karolinka ma modelowe:tak:

gosiu -wierze tobie,ze juz chcialabys byc "po"...jeszcze troszke kochana:tak:

alamiqa - wielki buziak dl awas,wszystko bedzie dobrze,zaufaj matyczynej intuicji i tak jak dziewczyny wspominaja,nie ma w 100% wierzyc lekarzom:*

majuska - kochana teraz czas na ciebie:-)

anka _d -gratulacje!!! ciesze sie z toba!!!!

iwonka - gdybys chciala moge rozejrzec sie za biustonoszami w tym rozmiarze.

klaczku - a jak tam karolek???

...lece do mojego terrorysty...

reklama
Gosia, daj znac co u gin, ale mam nadzieje ze to bedzie nudna, rutynowa wizyta, a ginka powie Ci ze wszystko jest pieknie, dziecko zdrowo rosnie i w ogole jesien nadchodzi, ptaki odlatuja i dni sa coraz krotsze, a w zeszlym roku o tej porze padal deszcz.;-)
Alexandra, nasz Karolek rozrabia, tylko nie na zyczenie. Dzis Rajmund probowal go namowic na rozrobe bo chcial zobaczyc "skaczacy brzuch" - i lipa. Mlody spal w najlepsze i nie zyczyl sobie. No, trudno zeby nie spal, skoro poszalal nad ranem!:-D Teraz dostal "dopalacza" i sie wierci. Urwis jest - i dobrze!
Mam modela do ciuszkow - rozmiar noworodkowy. Fajny, nie?

Moze tez byc modelka - nie widzac ze facet.:-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry