reklama

Ciąża po 40

cześć dziewczyny, jak ja dzisiaj spaaaałaaaam........wstałam o 9.30, ledwo sie zedrzeć z wyra mogłam, pojechałam szybciorem oddać krew i mocz, bo na poniedziałek do gina potrzebuje i już jestem na kawuni

Iwoneczka mi już brakuje tylko takich dupereli w sumie, kosmetyki, majtki poporowdowe , podkłady i takie tam :) Ale jak zerkam w Twój suwaczek to wychodzi na to, że to nie ja następna idę rodzić tylko TY kochana :)))))

Gosiu Twoja babcia musiała być świetną babeczką :))))) Ja ma z kolei na odwrót, zawsze malowalam się delikatnie,a odkąd w domu siedzę to wogóle mi się odechciało, na szczęście nie ma wielkiej różnicy między Majuską umalowaną i nieumalowaną, więc mnie ludzie poznają na ulicy :)))) Mam tylko bzika na punkcie zapachów, perfum itp. :))))

anka gratulacje wspaniałych wyników, cieszymy się razem z Tobą!!!!

Idę dziś do dentysty po południu , tak się ogarnęłam pod koniec ciąży:no: No ale niech tam pozagląda, mnie się wydaje, że jest ok, ale malutka podejrzewam swoje "wyciąga" ze mnie :))

reklama
Witajcie,
moje Dziecię znowu śpi, więc zdążę coś skrobnąć. Wczorajsza wizyta u neurologa troche nas jeszcze podłamała, ale można się było tego spodziewac.J edyna dobra rzeczą jest to, że mam nieznacznie zmniejszać dawkę leku, żeby Niunia nie była w dzień tak osowiała. Przed nami lata walki, jak powiedziała pani doktor. Cóż, specjalnie bojowa nie jestem, ale jak mus,to mus.
Anka, cieszę się razem z Tobą.
Gosia, powodzenia na wizycie .
Kłaczek, Karolek juz ma własne zdanie.
Majuska, i mnie by się dentysta przydał. Mam rozgrzebany ząb od lutego i nie mam kiedy iść. Trzymam kciuki za Ciebie&&&
Miłego dnia.

cześć Dziewczyny :-)
przeleciałam po skosie ten spam ...
chyba najważniejsze rzeczy doczytałam.
Całusy dla Basi i dla maleńkiej Almiqi ...
Młdy szaleje...
nie spał do 23:30 potem pobudka ok 1;30 - potem ok. 5 ... a teraz od 8 praktycznie nie śpi.
Zaraz idziemy na spacer i muszę wpaść na chwilę do pracy ...
Teść wczoraj przyszedł, posiedział i kiedy chciałam iśc pod prysznic to stwierdził że wychodzi i nam nie przeszkadza ech... Ale dosżłam do wniosku że to ja mam problem - zwyczjanie nie potrafię prosić nikogo, o nic ... taka zosia samosia ze mnie :-(
Jutro wraca m. także od niedzili odzyskam swój dzień świstaka a nie świstakowy obłęd który teraz jest mym udziałem ...

Misia jakie szaleje z tego co piszesz to ideał! pobudka 2x w nocy w tym wieku:)?:) toć on cie rozpieszcza.....
jade laski wtedy bo po drodze wyniki muszę jeszcze odebrać upuszczania krwi:):-)

buziaki dla wszystkich i ps. nie licytujcie się Majuska z Iwoneczką która pierwsza:) 3 dni w lewo czy w prawo już chyba wam nie robi:-Dco??

no Wam coś powiedzieć:) u gin oczywiście wszystko ok tzn ustaliłyśmy jeszcze szczegóły dotyczące znieczulenia, zakazałam masażu szyjki i określiłam się co do swojego zachowania podczas mojej tam wizyty - tzn że będę panikowała przez cały czas:) powiedziała że mają na to sposoby:szok: ciekawe jaki?e może masaż pleców he

ale co najciekawsze to mam 1,5 kg mniej niż na ostatniej wizycie, dziwiły się wszystkie ale chyba byłam cieplej ubrana miesiąc temu bo u nas dzisiaj 25 stopni!! no w każdym razie mam jeść więcej
Majuska dobrze że idziesz jeszcze do stomatologa bo potem to wiesz stomatolog musiałby do ciebie......

alamiqa - lekarze zawsze chyba rozwazaja najgorsza opcje, zeby pacjent nie lekcewazyl choroby albo moze nie powiedzial potem ze lekarz "nie wykryl" jakiegos problemu. Pracuj z malutka, wczesna terapia naprawde moze duzo pomoc.

anka_d - no widzisz jak fajnie, na takim szczegolowym usg to widac prawie wszystko, a jak wszystko wyglada tak slicznie znaczy sie jest dobrze. A podejrzen co do plci nie bylo zadnych? Czasem w 12 tygodniu juz mozna cos zgadnac. Nie na 100% oczywiscie, ale widzialam gdzies zdjecia z takiego wczesnego usg i bylo widac ze chlopiec juz wygladal "tam" innaczej niz dziewczynka.

Gosia - fajna mialas babcie, ja wlasnie mam nadzieje ze kiedys tez taka bede.

Majuska - idz do tego stomatologa, pamietasz jaki horror Marzenka miala z zebem? Ja tez ide niedlugo na przeglad, mam nadzieje ze sie nic nie dzieje. Mam jedna podskorna osemke i chyba chce zeby mi wycieli, ale to nic pilnego, moge sobie odczekac pare miesiecy.

misia - ja tez tak mam z tym proszeniem o pomoc. Nie chce sie narzucac i mam nadzieje ze sie ludzie sami domysla. Glupie to, bo ludzie by chetnie pomogli, tylko nie chca sie narzucac :-D I tak w kolko.

A ja jutro jade na wakacje do Kalifornii, czyli na druga strone US. Troche sie boje zeby w tej Kalifornii nie urodzic, bo co ja zrobie z dzieckiem w szpitalu przez 6 tygodni co najmniej tak daleko od domu? Trzymajcie za mnie kciuki zebysmy wrocily ciagle jeszcze w jednym kawalku.

Ewa co masz rodzić w Kaliforni, nogi ściskaj i już:) wypoczywaj ile wlezie i udanych wakacji:) wyobrażam że tam musi być bajecznie byłam kiedyś na dominikanie nie wiem czy to podobne klimaty ale tak sobie wyobrażam, ummmmmm.....rozmarzyłam się

Wróciłam od stomatologa, nieźle się zdziwiłam, bo okazało się, że mam tylko jedną mała dziurke, więc właściwie już jej nie mam, załatana, moja córa za to ma 5 , dziś zrobiłyśmy na razie jedną, a za tydzień ją zawoże na kolejne dwie :) Po porodzie mam sie tylko zgłosic na czyszczenie kamienia, bo teraz nie powinno się już tego robić :)
Ewa wypocznij należycie, mam nadzieję, że jedziesz na wakacje do tej gorącej Kaliforni , bo moje chłopaki na tej wycieczce do San Francisko troche się wymarzli, nie przewidzieli, że to nie w całej Kaliforni jest cieplutko :)))

Gosiu już sobie Ciebie wyobrażam jak bojowo do ginki wkroczyłaś :)))) No i niech nie cwanianiakuje;-) , ciekawe jakie to oni mogą mieć sposoby na nas:-D:-D

reklama
Majuska - ja tez raz bylam w San Francisco i w zyciu sie tak nie wymarzlam w lipcu jak wlasnie tam. Tam jest klimat umiarkowany, ok 10-15 stopni caly rok :-D

Ja jade do San Diego i Los Angeles, czyli na poludnie to bedzie cieplej. Moze nie tak goraco jak Gosia miala na Dominikanie, bo to w koncu pazdziernik, ale to i dobrze, bo same wiecie jak to jest upaly w ciazy. Oczywiscie zabieramy mala do Disneylandu. Juz jej kupilam kostium na Mickey Halloween party, bedzie wampirka. Nawet mam specjalny makeup zeby ja na tego wampira zrobic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry