reklama

Ciąża po 40

Kłaczku jak czytam twoja historię to naprawdę zastanawiam się ile kobiety mogą znieść.............
a swoja drogą to chyba lekka bezsenność cie ogarnęła, co?

i ja też mam cichą nadzieję że Basia dzisiaj coś skrobnie:)

reklama
Dzień dobry Babeczki!
Wczoraj zapowiadałam dzisiejszy dwugodzinny spacer, a tu Niunia śpi jak suseł. Nic to, wyjdę póżniej. Od kiedy bierze leki wszystko Jej się ze spaniem poprzestawiało. Wczoraj w nocy bawiła się dwie godziny.Ja, niestety, w dzień za Chiny nie zasnę.
Misia, zazdroszczę rozmiaru 40. Taki nosiłam dawno, dawno temu w czasach świetności. Po porodzie nawet nieźle spadłam, ale teraz systematycznie przybieram. Cóż trzeba się w końcu w sobie zebrać. Dzidzia ćwiczy codziennie, a ja się tylko patrzę.
Miłego poniedziałku.

Hej Dziewoje :-)
Byłąm na badaniach a o 14:45 ginekolog i setka pytań do ...
Muszę go przywiązać do kaloryfera chyba żeby usłyszeć odpowiedzi ...
Wyniki badań po 15 i mam nadzieję że wszystko OK zwłąszcza krzywa cukrowa...
ALAMIQA - mój rozmiar zależy od mej tarczycy i TSH ...
Kłaczku - podziwiam ... ja bym skończyła jako zwis żyrandolowy chyba :-(

Kłaczku ja również chylę czoła, pamiętam jak ja opuściłam wspólne mieszkanie z dwójką dzieci w wieku 3 i 5 lat i było mi bardzo ciężko, ale zaprowadzałam je już do przedszkola, miałam kiedy odsapnąć, problemem było to, że miałam pracę nocną i trudno mi było dla nich opieke skołować....ale Ty to już miałaś na prawdę hardkor:no:...i co to teraz taki jeden maleńki Karolek, nie? :))))))

I ja dzisiaj do gina jadę na 18, zobaczymy co tam słychać w okolicach mojej szyjki :)
Odebrałam też wyniki piątkowych badań, o dziwo moja hemoglobinka wróciła do normy, dobra Pati , nie ciągnie już tak z mamusi:-D
Alamiqa co zrobić, w naszym wieku trudno panować nad wagą, trzebaby sie mocno z dieta pilnowac i jeszcze sporo ruchu do tego, a z czasem wiadomo jak jest:crazy:
Czekamy Basieńko na znak życia od Ciebie, mam nadzieję, że dziś do domku wróciliście....

Wróciłam od gina Maricna i jest OK ale ponieważ Młody zachowywał się dziś skandalicznie więc badania odbiorę jutro ... a diabetolog pewno w środę albo ... kiedyś ...
Mogę iść na jakąś gomnastykę - z cała przyjemnością bonie samym chodzeniem za wózkiem człowiek żyje ...

I ja po wizycie....mialam USG, małolata waży juz podobno 3300:szok:..nie wiem kto ją będzie rodził:no:, no ale potwierdzone, że to małolata, więc jestem spokojna o "Diora " :-D:-D:-D Szyjka się skróciła, ale nie rozwiera sie jeszcze więc spoko, gin jednak mówi, że kto wie czy poród nie będzie szybszy, bo dzieciątko wydaje się być dojrzałe, uzgodniliśmy, że w razie czego na ZZO przy samym porodzie się zdecyduję, jakby się nic wcześniej nie działo to mam się pokazać 19 października. Dzidzia leży dokładnie tak jak sobie wyobrażałam, głowa na dole, po prawej na górze doopka, a po lewej nóżki :)))) Koszule i szlafrok już mam....trzeba będzie pomalutku się jednak do pakowania torby zabierać :))))

Majuska 3300 to spoko drobna jest nie będzie ciężko:) noja szwagierka od wczoraj w szpitalu 4 dni po terminie mega ciśnienie jej skoczyło więc jej obniżali a teraz leży bidulka wkurzona na bezczynność oxytocyny:(
Dopakuj torbę:) spokojniejsza będziesz:) a koszul masz ile? ja jeszcze szlafrok muszę dokupić bo koszule mam trzy - jedną do porodu taka za kolanko:-D jakby mnie to miało uchronić przed zaglądaniem he he "tam" niepowołanych do tego personów:)) a dwie rozpinane z przodu.

Misia jak poćwiczysz to lepiej będziesz spała w nocy:) a o co Misia ty tego gina teraz pytałaś??? bo wyobrażam sobie że o antykoncepcję:)
a w ogóle to można jakieś hormony brać jak się karmi?

Basiu
no gdzie Ty się podziewasz kochana, kawa stygnie:)

Gosiu można brać teraz pigułki spokojnie podczas karmienia, już wymyślili takie ;) To sa jakies specjalne jednoskładnikowe, też zamierzam się zaopatrzeć :) mam trzy koszule takie z dekoltem na zakładkę, fajne, bo dekolt się trzyma ale jak trzeba rozchylić to sie łatwo rozchyla, no i mam szlafroczek taki cienki bawełniany do kolana :) Mierzyłam tez biustonosze takie typowo do karmienia ale mi nie leżą, mam jakies te cycki takie dziwne, że ten otwór w misce mi je uciska, boje się, żeby przez ten ucisk nie robiły mi sie żadne guzy i zastoje, dobrze sie czuje w takich obcisłych bezszwowych topach z mikrofibry i chyba takie sobie wezmę, wkładkę to utrzyma i cycka podtrzyma, a potem wrócę do swoich normalnych :) Dzisiaj jeszcze sobie kapcie jakieś nówki kupię ...i garderoba będzie :) Gosiu 3300 to drobniutka, ale może spokojnie przekroczyć 4 kg jakby chciała czekac do terminu bo to jeszcze 5 tygodni:szok:..kto to będzie wypychał:no: Liczę na to, że USG sie trochę myli i nie mam w brzuchu az takiej dużej "smoczycy':-D:-D No nic co ma być to będzie, byle zdrowa dziewucha była :)

zdrowa będzie co ma nie być bo teraz to my trzymamy kciuki:)
ciekawe czy to co ci napisali pod suwaczkiem zmieni się Małej po porodzie:) lepiej żeby miała rytm noc i dzień:tak:
napiszę do Basi jakiego eska bo ona już przegina trochę:):)

reklama
Dzień dobry!
Gratuluję Wam, Babeczki udanych wizyt u gina. Faktycznie czas już dopakować trorbę.
Ja dziś bardzo źle spałam, miałam gonitwę czarnych myśli, a jak już zasnęłam, to znowu męczyły mnie koszmary. Na szczęście spotykam się z Przyjaciółką, która zawsze ma dużo pozytywnej energii, więc mam nadzieję na poprawę nastroju.
Basia się nie odzywa. Czyżby jeszcze w szpitalu?

Życzę Wam miłego i spokojnego dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry