reklama

Ciąża po 40

Hełoł ...
a u mnie od rana sobie siąpi deszczyk - spacer będzie do cioci na imieniny ;-)
najchętniej zawinęłabym się w kocyk i zasnęła ... biorąc przykład ze swego małego ssaka ...
Koty zreztą też śpią ...
A ja się właśnie wczoraj dowiedziałam, że przegrzewamy dziecko od babki mego m. ... Widziała jego zdjęcia i stwierdziła że go za grubo ubieramy ... w domu mamy ok 21 stopni a on jest w pajacu i kaftaniku - bawełnianych ... a że większość zdjeć ma po kąpieli to ma jeszcze czapkę - też bawełnianą. Spytałam m. czy jego babka mająca w przeciwieństwie do naszego młodego całkeim sporo tkanki tłuszczowej biega po mieszkaniu w bieliźnie ... bo jej jest wiecznie zimno więc kaloryfery parzą ... a w chałupie nie ma czym oddychać - bo przecież nie można okna otworzyć ...

reklama
witam szanowne kolezanki,

herabatka sie stukam...wszystkie mocno caluje i udanego weekendu zycze a dla iwoneczki- kciuki juz dzisiaj zaciskam,kochana nie martw sie wszystko bedzie dobrze,3500g to jest pokazna waga...wszystkie o tobie bedziemy myslaly...takze pozytywna energia i fluidy sa z toba!!!! buziak:biggrin2:

Hej :)
Ależ noc miałam, i zresztą do teraz. Kolki nie było, ale mała nie spała nic a nic. Z całej nocy przespałam raz pół godziny a drugi raz dwie i pół - razem trzy. Teraz zasnęła, P też śpi - odsypia, a ja w następnej kolejce ;)
Majus, myslę, że jej nie przegrzewam, na razie kaloryfery prawie nie grzeją, a mała ubrana w body i śpioszki, śpi w beciku albo pod kocykiem. A z tym piciem to logiczne, tylko że ona np. dzisiaj co godzinę chciała do cycusia. P się śmieje, że on tyle tych cycusiów teraz nie ma co dziecko, i że zaniedbany się czuje ;)
Misia, coś mi się widzi, że teraz moja mała taka aktywna będzie jak Twój Młody ;) A on dalej prowadzi taki nocny tryb życia?
Gosiu, jak tylko się dowiem o sposobie na igły to napiszę, nawet gdyby na mnie nie podziałał to może komuś innemu się przyda.
Dzięki Alex, mi to pogoda jutro by się przydała, bo na spacer idziemy, dzisiaj jeszcze się hartujemy, bo zimno...

Buziaki, miłego dnia :)

Cóz mogę dziewczyny powiedzieć...lada chwila pewnie ja dołączę do grupy matek "nocnych marków" i będziemy sobie tutaj wspólnie narzekać na nasze pociechy i liczbę nieprzespanych godzin:eek:

No to jeszcze wstawie zaległe obiecane zdjęcie mojego wielkiego brzucha, oraz pomocnicy pomagającej mi "wysiadywać" jajo :-D

dscf7942f.jpg

Ostatnia edycja:
Oj Basiu Młody reaguje na pełnię ... po kąpieli o 20 dostaje cyca i butlę a potem śpi do ... 23-24 a potem zalezy od fantazji - ostatnio np zasypiał ok 4 - przez 4 godziny jest najczęściej 2 x przewijany, 2 x karmiony... rozdaje uśmiechy, ogląda sufit itd. ... czasem złapie kilka chwil snu ale ... gdy tylko ląduje w łóżeczku to aktywność pełna :-)
Miałam iść w tym tygodniu na poziom hormonów - ale dzięku nockom nie miałam siły się zwlec rano :-(

no Majuska brzuszek słuszny ....i kot też:-)

Basiu a dlaczego tak mało Mała spała w nocy? 2 tygodnie i nie nauczyła się jeszcze że noc to spanko:)
ciekawa jestem co ci powie ta pielęgniarka laktacyjna....a ja się zamawia tak do domu z nfz czy płacisz za luksus?
przyznam że nie słyszałam ale też się nie interesowałam....

Cześć Babeczki!
trochemnie nie było, bo znów dopadła mnie ta wredna migrena. Na oczy nei widziałam i nie byłam w stanie nic robić.Dzis juz lepiej, zwłaszca, że Mała pięknie ćwiczyła.Może w końcu coś się ruszy?
Basiu, przecudna Córunia.
Majuska, okazały brzuszek i śliczna kotka!
Iwoneczko, bardzo mocno ściskam kciuki i modlę się za Was.
Pozdrawiam Was wszystkie, Dzieciaki (te w brzuszkach też) i Zwierzaki.

reklama
Majuska, mnie nie chodzi o "chwalenie sie pyszczkiem" na forum ale o to, zebys taka fotke w calej okazalosci, zachowala w domowym albumie bo jest po prostu swietna z tym kotem na brzuchu. Ujecie jest odjazdowe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry