reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

Zjola wszystkiego co najlepsiejsze :-) spełnienia wszystkich marzeń :-)
Ja szczepiłam raz ... wzięłam wersję 2 w 1 czyli dwa wkłucia ... kosztuje u mnie 100 zł + rotha wirusy do picia ... zwłaszcza, ze Młody bedzie tuptał i do żloba i do przedszkola ... pytałam, czytałam ... zdecydowałam. Te bezpłatne mają więcej konserwantów i w ogóle sa starego typu...
na kolejne szczepienie mamy się zgłosić po 21 listopada.
Majuska zasada jest jedna : jak się zdecydujesz na szczepionki łączone to musisz już tak szczepić :-)
w piątek idę do Stylisty :-D dopytam o farbę do włosów, bo jak słucham takich *******etów to mi słabo :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Katrina, to ta ciaza wreszcie jest "ksiazkowa".:-D

Dziewczyny dostaje kociokwiku. Nasze male kochanie od rana NON STOP dokazuje. Dokladniej jak zaczal ok 04:00, tak zrobil ze dwie przerwy w granicach 10 minut, a poza tym non stop sie wierci, kreci, zaliczyl czkawke i dalej szaleje. Probowalam pochodzic i ukolysac - nie. Polezec i tak wyciszyc - nic z tego. Pospiewac - zapomnij. Puszczac "nasza" muzyke - lipa. Glaskac - skojarzyl natychmiast ze bedziemy sie bawic w "pukanie" i jak tylko gdzies pojawila sie reka to kopal w to miejsce. Zapodalam meliske - no, to byly dwie przerwy wlasnie. Mam dosc. Boli mnie juz od tej gimnastyki wszystko, a maly chyba nadal sie swietnie bawi. W zyciu nie mialam takiej sytuacji. Przyznam, ze jestem obolala, zmeczona i... nie wiem jak go uspic.

Kłaczku współczuję Ci Młody też tak się aktywował pod koniec ... w sumie tak właśnie po 30-32 tygodniu a sama końcówka to już jakaś masakra była :-(

No wlasnie, jak dziecko nie kopie to niedobrze, jak kopie to tez moze niedobrze? Ja juz swira dostaje, bo gdzies wyczytalam ze jak kopie rozpaczliwie to znaczy ze cos nie tak, tylko jak mam wiedziec czy to juz rozpaczliwe kopanie czy nie?

Gosia - spac mi sie tak chce teraz ze czasem klade sie na pare minut pod biurkiem.... Maz na mnie wrzeszczy zebym szla do lozka, ale jak pojde do lozka to wstane po 3 godzinach, a przeciez mam pracowac. Zaczelam znowu pic normalna kawe, bo nie wyrabiam. Martwilam sie o wysokie cisnienie, bo to podobno czesto sie zdarza u "starszych" ciezarnych, ale mam chyba odwrotny problem, 100/60, to moze dlatego ledwo sie wloke.

Kłaczek a nie możesz iśc do ginekologa? Dzieci są różne ale jak mały jest taki aktywny od kilku dni to może trzeba? Przypomnij sobie jak to było wcześniej, ja pamiętam że mi brzuch falował aż wstyd było na ulicy ale od którego tygodnia to już nie wiem. Jakieś USG, KTG powinno Cię uspokoić bo na samą końcówke lepiej żebyś się nie denerowowała.

Kłaczku ja myślę że wszystko jest oki:) a Młody ma charakterek i już:) no chyba domyślasz się po kim:-D

Ewa ja mam podobne ciśnienie 90/60 no ja nie wiem jak z takim ciśnieniem mam na "rozrywkę" do szpitala jechać:):);-) czy to można z takim ciśnieniem rodzić? przecież jak zzo dadzą to ono jeszcze spadnie.....

Anka_d, jakiego ginekologa? Najwyzej do GP - lekarza pierwszego kontaktu. Polozna moze obmacac brzuch i sprawdzic tetno - mam detektor, tetno jest, z reszta skoro maly kopie to przeciez tetno musi byc. Lekarza to ja tu ogladam w drodze wyjatku (bo stara i gruba jestem) i bede miala konsultacje 22.11. Polozna mam na 01.12. Moge w razie czego isc do Child Centre, do poloznej, ale ona moze co najwyzej tetna posluchac.
To co maly wyczynia... Nie nazwalabym tego rozpaczliwym kopaniem, on sie nie szamocze, tylko po prostu wierci. No, po prostu przesuwa sie, lapki i nozki troche pukaja po zebrach, roche "robi aliena", generalnie ruchy nie sa jakos bardziej dynamiczne, chaotyczne... Mam wrazenie ze sie chlopak normalnie bawi, tylko on nie spi od nocy. No, teraz juz z pol godzinki sie nie rusza... Moze przysnal... On wczoraj byl aktywny, ale nie az tak - mial lepszy dzien, owszem, ale spal w ciagu dnia. Dzis mu cos odbilo.

Jak to jest charakterek, to po tatusiu - ja jestem model kanapowy. Jak owsiki to tatus. :-D

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie :)

Juz kumam :D

Dzisiaj byłam popatrzeć, pomacać wózki które wypatrzyłam w necie.
Pan nam poświecił 40minut i zrobił mi w głowie niezłe zamieszanie. Obalił wszystko co wyczytałam na temat wózków. Wypatrzyłam Bebe merc - powiedział ze mi nie sprzeda bo sie z serwisem nie wyrobi. X lander , pokazywał co się dzieje z kołami i ze musieli tokarkę kupić bo problem z reklamacjami mieli. etc..
Teraz mam mentlik ;-)

zaproponował polska, nieawaryjna firmę TUTEK. Właśnie szukam ich stronki

reklama
Do góry