reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

reklama
Rocznik 71 jest dziś do chrzanu tarcia! Znowu zaniedbałam piec i teraz właśnie wróciłam z piwnicy, jak mnie taka galopująca skleroza dopada teraz to co będzie za kilka lat?:szok: Było ciepło i się zmyło a wszystko przez te okna... wzięłam się za mycie póki nie ma mrozu i tak mnie to zajęło że piec poszedł w odstawkę wrrrrrrrr....
Nie będzie 87 nam tutaj ubliżał od nieodpowiedzialnych, w końcu z racji siwych włosów należy nam się odrobinka szacunku:-)
Misia załozymy partię kobiet po 40-tce? Będziemy monitowac, wiwatować i mieszać z błotem polityków oraz NFZ... uzbierałoby się pewnie nas co najmniej setka, ciekawe ile potrzeba żeby załozyć klub, partię i wygrac wybory. Z tym że przez te 4 lata do kolejnych wyborów to nam szkorbut resztki zębów zabierze, dzieci wyssają z nas ostatni grosz a energetyka odłączy liczniki po kolejnym niezapłaconym rachunku:)))

Anka_d - ja się dopisuję do partii. Dzisiaj stuknęło mi 41 lat :( Chyba się kwalifikuję, co? Chociaż siwych włosów jeszcze nie mam :-)

Boszszeee..moje dziecko jest non stop aktywne..dopiero teraz zasnęła od 8.30 rano:szok: cycki mam do wymiany:cool::cool:
Nie zaglądnę nawet na farbowanie bo musze zaległości różne nadrobić....
A odnośnie tych szczepionek to jak szczepicie??? Bo ja już gupia jestem, wiem, że koncerny farmaceutyczne działają ostro i promują szczepienia płatne, czy te bezpłatne ( czyli więcej ukłuć ) są do bani???
Misia ja tez mam doły, nie dość, że aura listopadowa do fajnych nie należy to czuję się taka bezsilna, niepoukładana i wogóle, a jeszcze na myśl, że mój chłop niedługo kończy urlop i rusza do pracy , w tym wyjazdy na 2, 3 dniowe delegacje, robi mi sie gorąco:no:

Zjolu zdróweńka w takim razie , spełnienia marzeń, w tym tego jedynego najważniejszego, za które tutaj wszystkie trzymamy kciuki!!!

Zjola - wszystkiego najlepszego, zeby cie te siwe wlosy omijaly jak najdluzej no i zeby ci na histeroskopii dobry remont zrobili, co by maluch nie krecil nosem i zamieszkal.

Gosia - obrazam sie za to 'duuuuuuuuzo'. Musisz mi tak wytykac? Zobaczysz jak ci szybko zleci, zobaczysz. Po 40-tce czas plynie szybciej.

Co do szczepien, to ja szczepie. Pisalam kiedys na forum o szczepionkach, ale okazuje sie ze temat tak samo goracy jak "czy robic amnio", i jak masz inne zdanie to od razy sypia sie argumenty ze jestes niedouczona. Wiec mi sie znudzilo.
Roznica miedzy "czy robic amnio" jest taka, ze konsekwencje decyzji "czy robic amnio" ponosi tylko mama i jej plod. W przypadku szczepionek konsekwencje moga ponosic wszystkie dzieci ktore znajda sie w kontakcie z zarazonym dzieckiem. Na szczescie tutaj wszystkie przedszkola i szkoly wymagaja zeby dzieci mialy te przynajmniej podstawowe szczepienia. `

Ewa a czy ty jesteś też taka śpiąca ostatnio, boja to sobie poradzić nie mogę.....

możemy zacząć razem to rodzenie:szok: byle znieczulenie szybko dali:rofl2:
czas może szybciej płynie po 40 ale za to weselej:):)

idę spać no:wściekła/y: masakra jakaś

reklama
witajcie Mamuśki,

Gosia - ja właśnie kończę okres ciągłego spania lub ciągłych chęci na spanie , mam cichą nadzieje, że bezpowrotnie. w pierwszej ciąży pod koniec mi się chciało spać, w drugiej - w ogóle, a teraz na początku.... no podobno każda ciąża jest inna.

Do góry