reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

Barbara, zapiekanki nie wszystkie musza miec smietane. Oj, spokojnie... Ryzu z jablkami nie zalewam niczym (pieczone jablka wolno karmiacym), rozne ziemniaczano-miesne wynalazki tez ida bez zalewania, tyle ze daje zolty ser zeby bylo fajnie, ale mozna go nie dawac... Sprobuj tak. Ostatnio moi zazeraja sie zapiekanka z ziemniakow i mielonego miesa, tyle ze dusi sie je w piwie, ale przeciez alkohol szlag trafia momentalnie i tylko aromat specyficzny zostaje, a gdyby piwo podmienic na bulion to i to by zniknelo. I jest to niezle zarcie bo na wierzch leca warzywa.
Majuska, dokladnie tak - po prostu sciagne z PL. Chyba ze polskie apteki w UK maja. Tez podawalam wit D karmiac piersia, przy Adamie pediatra dal ciala bo maly byl duuuzy i szybko rosl, a on ustawil dawke standardowa i na dzis mlody ma dorodna bruzde Harrisona na klacie. A jak mowilam ze sie poci przy jedzeniu to mowil ze ok, ze moze za cieplo w domu... Dupeczek i tyle, a dzieciak ma zmiany.

reklama
co to jest bruzda harrisona ???
Spadamy na wietrzene ssaka ... na szczęscie młody ma lepszy nastrój ... i wrócił mu apetyt :-) a witaminę D dostał ... i bede mu dawała co drug dzień :-) a wieczorem zadzwonię do Ilony ooooooooo

Zmiana na klatce piersiowej wynikajaca z krzywicy. Zeby bylo smiesznie, nie widac jej od razu, a wychodzi z wiekiem. Wyglada jak to zdjecie po lewej: Redirect Notice
Poza tym ze "nie wyglada", ogranicza pojemnosc oddechowa pluc i moze powodowac problemy z sercem bo w klatce piersiowej zwyczajnie jest malo miejsca.

Byłyśmy ponad godzinke na słoneczku i spacerku, od razu lepiej :)))))
Kurczę, moja młoda też duża, mam nadzieję że dobrą dawkę witamin dostaje, bo ta bruzda nieciekawie wygląda:no: Mamy zalecenie zgłosić sie do pediatry w okolicach 6 tygodnia życia, ale pewnie się prędzej wybiorę.
To ja sobie dzisiaj kompot z jabłek chyba zrobię:-) A w sumie w piwku bezalkoholowym można chyba podusić, nie?? ;-):-D

Oj mamuski z doswiadczeniem:-D przypomnijcie sobie jak to było jakies 20 lat temu:))) Jadło się niemal wszystko byleby nie było wzdymające typu groch i fasola:))) Basia eksperymentuje z alergiami to ma trudniej ale cała reszta wcinać na co ma się ochotę i dawać ssakowi:-D
W ogóle przydałby się kącik porad kulinarnych z przepisami, bo czasami naparwdę nam ucieka co można ugotować a przepisy są znane nam doskonale.
Przypomniałam sobie jeszcze o czerwonym barszczu niezabielanym śmietaną jeśli nie można, naleśniki mozna zrobić na wodzie zamiast na mleku, są ciut gorsze ale też dadzą się spokojnie zjeść, spaghetti z mielonym mięsem, klopsiki, ja robię z tartych ziemniaków w brytfance taką zapiekankę - mówimy na to "baba ziemniaczana", kulebiak z mięsem...
Wymieniajcie potrawy bo nam Basia zmarnieje w oczach na samych pulpetach i gotowanym kurczaku:)))))

popieram Ankę- nie dajmy się zwariować z Julą jadłam dosłownie wszystko i karmiłam elegancko:) a że czasem miała rozwolnienie cóż ........:-D normalna rzecz

Kłaczku co my byśmy bez ciebie zrobiły:) jak tak patrzę na te krzywizny to moje dzieci mają wszystkie:):szok:

a ja z ostatnich zakupów (prawie ostatnich) wróciłam, jeszcze jakieś prezenty kupić muszę bo potem nie chcę T tego na głowę zrzucić - bo nie ogarnie, jakieś witaminy dla kobiet karmiących - potem też głowy nie będzie....

No, no..też taka harda byłam, ale jak mi młoda cały dzień i pół nocy nie spała, nóżkami fikała, napinała się to zaczęłam się zastanawiać nad tym co zjadłam i jaki to miało wpływ na jej brzuszek ( a co za tym idzie - na to, że ja nie mam ani minuty dla siebie ), na prawdę wolę jak ładnie śpi i jest spokojna, a ja mam czas na kibel usiąść :)))).... samo rozwolnienie to pikuś;-):-D

Ostatnia edycja:
Majuska, te 6 tygodni spokojnie. Jakas wit. D dajesz, prawda?
Zapiekanke mozna w normalnym piwie spokojnie dusic, przeciez alkohol blyskawicznie sie ulatnia. Jak chcesz przepis to melduj - ja go mam od kumpeli z Portugalii i po mojemu jest pyszna, a przede wszystki syta jak diabli.
Anka_d, zeby to "jadlo sie wszystko byle nie wzdymajace"... Ja zarlam centralnie wszystko, tyle ze pilam non stop herbatke z rumianku, koperku wloskiego, anyzku (na laktacje) i szczypty kminku - mlode takie pierdy mialy ze ludzie na mnie dziwnie patrzyli jak mialam dziecko na rekach. Ale nie mialy kolek.
Gosia, nie zartuj... Jak wszystkie? Lej w klacie maja?? U mnie ten jeden ma, reszte to juz sobie sama regulowalam klnac w zywy kamien pomysly pediatry.

Scenki jakie kocham... Lidl, kolejka do kasy, przede mna tatus z dwojka maluchow i blizniaczym wozkiem. Tatus taki fajny Murzyn z usmiechnieta geba, starsze dziecie, cora, spieszone, mniejsze zaparkowane w wozczku. wykladajac zakupy na tasme, tatus cos wyjal z rak malej, ta momentalnie uruchomila sygnalizacje dzwiekowa - na full - dal je wiec do reki taka zwykla, malutka reklamowke jednorzowa, jakie sa na warzywnym do pakowania jarzyn luzem, ale dziecinka nabrac sie nie dala. O co szlo? O ogorka! Ledwie zostal skasowany, ojciec dal dziecku, a ono z namaszczeniem i zaangazowaniem zaczela pakowac go do owej reklamoweczki. darla sie bo... chciala zakupy pakowac.:-D

reklama
Kłaczek ja nie żarłam grochu i kalafiora, okazało się że młody miał jazdy głównie po kalafiorze nie wiedzieć czemu, za to brokuły już tolerował:)) Na anyżek mam alergię węchową, od razu rzygam jak kot:))) Za to koperek włoski piję cały czas teraz i pewnie będę piła przez najbliższe miesiące:))) Pomaga na kiepskie trawienie w chwili obecnej:)) Polecam się pamięci z przepisem na zapiekankę z piwem:-D Wrzuć na forum jeśli możesz.

Do góry