reklama

Ciąża po 40

Zoyka nie czytaj netu!! Ja się z tego wyleczyłam, nie warto się denerwować , na pewno wszystko jest u Ciebie w najlepszym porządku:tak: Ja kupowałam pieluszki na raty ( bo cały czas mi się wydawało, że jednak za mało mam ) i to z 3 różnych źródeł i każda partia inna, jedne długie i wąskie inne cienkie, jeszcze inne się tak marszczą..tak więc po prostu trafiłas na takie szorstkie, różne teraz robią, a często te tanie to faktycznie są niedobrej jakości, chociaż ja mam tetrówki głównie do podkładania młodej pod główkę, albo sobie na ramię jak ją biorę do odbicia i w sumie wszystkie które mam się do tego nadają;-)

reklama
Kłaczku - masz racyję, możesz tu zawsze z powrotem do kolejki się ustawić...

Majuska - jak znajdziesz chwilkę, to wklej fotkę albo linka na te kosmetyki - tzn. głownie jestem zainteresowana kremem do twarzy, bardzo proszę.

Witam porannie:-D
Zoyka z tą działką jest tak, że po prostu nie pryskamy i nie sypiemy nawozów a krety sobie ryją pod rzodkiewką:)) żadna ekologia na maxa, po prostu trochę kurzęcego nawozu i zero chemii:)) a koty... no cóż - nie wystrzelam futrzaków z okolicy:-D Poza tym nie czytaj takich rzeczy! nie wolno i już. Ja nie oglądam filmów i reklam z chorymi dziećmi, unikam tego rodzaju stresu i nie myślę o najgorszym, bo przecież nie masz wpływu na przyszłość... zawsze może przyplątać się jakaś choroba a zatruwanie tym myśli nie wnosi nic dobrego.
Tetrę oglądałam i jest w różnych gatunkach i rozmiarach. Lepsza i gorsza... spróbuj wygotować pieluszki i wyprasować, to powinno je zmiękczyć. Najlepiej jest kupować najpierw "macając" materiał:))) Na pewno pojadę do hurtowni po pieluchy i nie będę kupować np na allegro, bo można się naciąć na kiepską jakość.

Myśmy kupili taki wózek i można go rozłozyć jako spacerówkę

Ostatnia edycja:
Hejka!!
Katrina wklejam linka:
Avène - Antirougeurs/Diroseal dla skóry zaczerwienionej

testowałam ten krem Diroseal ( dla mnie bomba, na początku rano i wieczór, potem po złagodzeniu zmian tylko wieczór, nie wolno go używać przed wyjściem na słońce, krem ma super konsystencję, dość szybko się wchłania, łagodzi te zmiany naczynkowe, skóra jest gładziutka )
normalnie na dzień używam tego kremu lekkiego- też super ( nie natłuszcza tylko fajnie nawilża), na przesuszoną skórę ten krem pielęgnacyjny, dodatkowo można tez używać do łagodzenia wody termalnej z Avene, którą czasem uda mi się kupić jako gratis do któregoś z tych produktów .
Nie używałam tylko tego mleczka do oczyszczania, bo dermatolog poleciła mi to:
CETAPHIL EM Łagodna Emulsja micelarna do mycia twarzy 250 ml - Fabryka Zdrowia
uwielbiam to:-)
Niestety wszystkie te dermokosmetyki to nie tania impreza ( chociaż są bardzo wydajne ) więc szukam po aptekach internetowych najlepszych cen bo jednak wychodzi taniej

Aniu faktycznie z allegro to duże ryzyko, ja właśnie partię pieluch którą kupiłam na allegro uważam za najgorszą, chociaż prześcieradełko i pościel dostałam w super jakości :) Po prostu nie napalać sięna te najtańsze bo to one są do doopy :)
Wózek - konkretna fura!!!!

Zoyka, nie panikuj! Czemu zakladasz od razu ze Twoje dziecko tez cos moze miec nie tak? co do pieluch - wygotuj. Bawelne do obrobki przemyslowej sie merceryzuje (kazda, jeansy tez), czyli poddaje dzialaniu lugu sodowego - to usztywnia wlokna, nadaje polysk. Zeby ten efekt zlikwidowac, nalezy wyroby bawelniane dekatyzowac, czyli wlasnie wygotowac, co jest pewniejsze od zwyklego sparzenia wrzatkiem. Mam 30 tetrowek, wszystkie tanie, po praniu marszcza sie jak diabli, byly szorstkie.

Katrina
, taki mamy plan, tylko sie musi "warsztat" uzdatnic.
Anka_d, masz wozek od Tako, tylko nie wiem ktory. Nasz jest baaardzo podobny, nieco inaczej wyglada rama, inne kolory, ale nawet zaczepy na palaku, te do przekladania go na druga strone wozka, sa identyczne. Wozek ciezki jak 7 nieszczesc, ale wygodny dla malego, przestronny, ladnie amortyzuje na wybojach i jestem z niego na maxa zadowolona. Nasz ma pompowane kola.

Nasz maly zyskal dzis miano gownomiota. Obudzil sie rano, wiec standardowo zaczelam od majtek - pampek cos tam sikniety, wiec wyjelam, bo jakby zostal jeszcze na 2h to mielibysmy "dziure w nerce". Zabralam sie za smarowanie dupska kremem, podnioslam dupsko w gore zeby okolice tez wymazac, a on w tym momencie zaliczyl erupcje. Ba! Wyrzut! Moja pizama, przescieradlo na rodzicielskim lozu, koldrze tez sie oberwalo z odrzutu, no i w bodziaku pelno. Oczywiscie wsadzil w to piety jak tylko go puscilam zeby "ratowac co sie da".

Zoyka pieluchy nie pierz tylko wygotuj w najwyższej możliwej temepraturze, tak samo jak Ci podpowiada Kłaczek a potem wyprasuj też z maxi temperaturą w żelazku. Wózek fajniutki planujecie, też taki kolor?
Kłaczek ciężki ten pojazd rzeczywiście jest nieludzko, ale po pierwsze nie mam schodów do pokonania i noszenia potwora, po drugie jest bardzo stabilny i po trzecie ma pompowane koła z amortyzatorami na alufelgach;-) (wygłupiam się ale wyglądają jak aluśki). Poza tym jest właśnie w mieszance pomarańczu i granatowego z kremową wstawką a ja uwielbiam pomarańczowy kolor :))) jeszcze bardziej go kocham w połączeniu z granatowym:-D Poza tym nie wiem czy Tako, to polska firma Rafpol więc może lecą na licencji albo jakoś tak... ale zadowolona jestem bo ma moskitierę, otwierane klapki w daszku do wietrzenia i podglądania dziecka, pakowny bagażnik i coś co mnie cieszy a mianowicie to nosidełko dla leżącego dziecia. Jak pojade do mamy nie muszę targać pojazdu tylko wezmę ze sobą owo leżonko:)
Karolek widzę zaszalał na gęsto:-D i pokazał rodzicom kto rządzi w domu:))) Miałam się spytać jak karmienie? narzekałaś na poranione sutki... Lepiej już?

Ostatnia edycja:
Zoyka tetrę ZAWSZE się gotuje, jak będziesz używała do kup i sikania to też i potem prasuje. Stara szkoła mówi, że prasuje się do 3 miesiąca a potem mozna już wygotowane równo składać. Także jak dokupisz to wygotuj wszystkie razem.
Odnosnie problemów: być może wczoraj włączyły się automatyczne aktualizacje (nie widzisz tego procesu) i podwyższyły stopień zabiezpieczenia witryn. Poszukaj w panelu sterowania zabezpieczeń i obniż poziom.

Zoyka nie panikuj i nie czytaj takich historii ... BYWA i tylko tyle można powiedzieć, od 20 lat pracuję nader blisko tzw. służby zdrowia :eek: i z racji pracy znam całe mnóstwo podobnych opowieści ... Anka_D ma rację unikaj, nie czytaj, nie oglądaj ... bo zwariujesz.
Wózki macie super nasz Roan czy jak mu tam :-D ma dwie wady przez swe gabaryty cieżko się skręca no i ma do doopy kosz na zakupy ... jest zwyczajnie za płytki :-( ale świetnie sobie radzi z dziurami w chodnikach :-D
Miałam z Avene krem koloruzujący na lato i fanstastyczne po nim uczulenie ... krem wylądował u koleżanki a ja jakoś nie mam ochoty testować kolejnych kosmetyków tej marki, nie wiem czemu tak ciężko się doprosić o testery?? Ja używam Iwostinu - polska marka na wodach z Iwonicza :-)
Dermokosmetyki Iwostin recepta na trądzik, naczynka, przebarwienia

Kłaczku gratuluje :eek: nasz na szczeście jeszcze nas nie zaatakował w ten sposób :-D ja zresztą profilaktycznie u nas w łóżku przewijam go na podkładzie :-)
a MŁody kolejny dzień jest taki marudny że ... szok ... USG wyszło OK w poniedziałek wizyta u neurologa dziecięcego ... zobaczymy co pani dr powie.

Ostatnia edycja:
misia ja właśnie dostałam od swojej pani dermatolog ( nota bene super babka ) sporo testerów, a Iwostin znam jak najbardziej, nawet mam krem na naczynka od nich ale mi nie pasuje, sucha skóra po tym strasznie:no:, z Iwostinu sobie kupowałam nawet wodę termalną do pryskania po twarzy w czasie porodu:-D:-D te kosmetyki nie są złe, sa tańsze od Avene , ale po prostu każdy musi sobie dobrać co jemu najbardziej odpowiada, ja mam na prawdę tą cerę straszną, sucha, piecze, naczynka, nawet mi sie krostek ostatnio sporo pojawia, więc mam z tym " kołomyję ":confused2:
Cieszę się, że USG ok, najwyraźniej "musicie się odpi..ić od tego dziecka" wreszcie:-D:-D
Kłaczku wiem co przeżyłaś bo moja młoda dokładnie tak samo robiła i to zwykle w nocy, więc po ciemaku, cała zaspana, musiałam, myć, przebierać ją, siebie, łóżko:-D..uspokoiła się już z tym obsrywaniem pod ciśnieniem na szczęście:-)

reklama
Majuska ale my się dopie...my na życzenie lekarzy :-( Bo im się nie podoba to jak Młody leżakuje na brzuchu ... że tak to leżakują dzieci młodsze od niego o min. miesiąc no a znów stopami to też sie bawić nie powinien w ten sposób tak do 8 miesiąca :eek: więc wg pediatry, neurologa i rehabilitanta nie może tak być, pewno coś w głowie albo miałam toksoplazmoze w ciaży ...a rozwój trzeba mu wyrównać ... no to ćwiczymy i równamy :-) a stopami nadal się bawi mało stosownie do wieku o czym mu przypominam za każdym razem :-) Koncepcja nr 1 padła bo miałam w ciąży tokso robioną :-D a teraz pada koncepcja nr 2 bo głowa jest OK ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry