reklama

Ciąża po 40

Zoyka to wygląda jak kolka... musisz skonsultować z położną mleko bo inaczej sobie nie poradzisz. Do tego herbata hippa z koperku włoskiego na kolki do popijania dla Julci.

reklama
podziękuj Karolowi za życzenia Kłaczku :-)
Flo gratulacje :-) cały czas czekamy na foto butów :-D
Zoyka - no tak to wygląda - masaż brzuszka, ciepła pieluszka, termoforek na brzuszek. Ma problemy z kupa ? Może jednak ten NAN nie był dobrym pomysłem ? jeśli to nie mleko to masz 100 dni syren portowych :baffled: no i krople: espumisan, colinox i reszta...

Zoyka, to niestety może mieć. Zobacz, czy przy tym ma taki twardy brzuszek, tylko, że jak płacze, to brzuszek i tak jest twardy, bo przy płaczu napina mięśnie. No płacz, zwłaszcza wieczorem w okolicach jedzenia to mogą być kolki. U nas pomagała troszkę suszarka do włosów - strumień powietrza ogrzewał brzuszek i masaż równocześnie delikatnie zgodnie z ruchem wskazówek zegara. A potem lekarka przepisała nam DEBRIDAT (tylko nie wiem czy w pierwszym miesiącu można podawać, bo myśmy dostali później) i było o niebo lepiej.
Majus, to się może zdarzyć w każdej chwili - myk - i prześpi całą noc :):):) trzymaj się póki co, naprawdę serdecznie Ci współczuję.

Zoyka wspolczuje... masaze, i rozne takie, ale zadnego koperku!!!
AnkA D koperek jest wzdymajacy, absolutnie nie polecany na brzuch dla maluszka!
klaczku Karol juz taki dzidzius prawdziwy!!! ahhh ale szybko rosnie!

Ollena Ty chyba mylisz koperek zielony z koprem włoskim albo ja już zupełnie skretyniałam na starość... Koperek włoski od tysięcy lat stosuje się na wzdęcia i kolki :baffled:

Ja wiem, ze sie kiedys stosowalo na kolki koperek wloski. Sama dawalam i mnie pediatra (Polak!!) i polozna ie opitolili, ze to nie dziala jak powinno, jedynie poteguje wzdecia i maluchy baki puszczaja i strasznie sie mecza.
Rumianek jesli juz..

Ale ja kupilam krople na brzuszek jakies i pomoglo na kolki.

Ollena a może po prostu dałaś się ponieść fali promocyjnej koncernów farmaceutycznych? Nie będe polemizować z fanatykiem probiotyków... ręce mi opadły i tylko tyle mam do dodania w temacie:baffled:Zresztą co mnie obchodzi co podajesz synkowi na bóle brzucha? Nie mój cyrk i nie moje małpy jak mówi stare polskie przysłowie...
Na szczęście każda z nas karmi swoje dzieci jak uważa za stosowne a panie w aptekach rozmyślnie trują maluszki sprzedając herbatki Hippa z koperkiem włoskim.

Ale jakie priobiotyki?
Nic w aptece nikt mi nie wcisnal, nie rozumiem?
Z Hippa nie uzywalam niczego. Koperek wloski mama mi z PL przywiozla, zwykla jakas herbatke dla niemowlat.

reklama
Ollena pojechałaś ...
osobiście hippa herbatek nie lubię - ale kupiłam młodemu Mio Bio Herbatka "Mały Brzuszek" w składzie ma koper WŁOSKI im rumianek i wspomaga proces trawienia ... nie dajmy się koncernom, firmom ... nie jestem za wkłądaniem dziecka na 3 zdrowaśki do pieca skoro są antybiotyki ale wykorzystujmy wiedzę naszym matek, babek i prababek ... one probiotyków nie miały !!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry