reklama

Ciąża po 40

reklama
Probiotyki to bakterie jelitowe, głównie kwasu mlekowego, które po spożyciu mogą rozwijać się w przewodzie pokarmowym człowieka. Pojęcie „Probiotyki” pochodzi od greckich słów – „dla życia”. Dzięki swojej obecności poprawiają m.in. wykorzystywanie składników pokarmowych pożywienia. Dzieje się tak na skutek wytwarzania przez nie własnych enzymów wspierających działanie trawienne enzymów znajdujących się w przewodzie pokarmowym człowieka. Obniżają pH treści przewodu pokarmowego, powodując zahamowanie bakterii chorobotwórczych tj. E. coli i salmonella.

Młody się darł bo wyrzucał z siebie złogi jelitowe i to cała tajemnica... tylko po co ja tłumacze?

Ostatnia edycja:
Kupując w aptece preparaty wspomagające trawienie kupujesz sztucznie napędzane probiotyki zamiast stosować metody naturalne. Już nie wiem jak Ci to prościej wytłumaczyć żebyś zrozumiała....

kuźwa.. no to chyba cudna noc mnie czeka . Mam espumisan ale nie można podawać w 1 mies życia. Przedtem pomogła kąpiel ciepła a teraz karmienie i znowu jazda...

jako najstarsza w grupie staruszek :-D mam zawsze racje oczywiście i powiem tak ...
nie ulegajmy modom wszelakim, tu nie chodzi o probiotyki, omega-3 czy wyższośc świat wielkiej nocy ... korzystajmy z wiedzy naszych przodków a więc i z KOPRU WŁOSKIEGO, nie dajmy się omotać i omamić reklamom, firmom i koncernom które płacą za badania ... nie wiem jak u WAS to funcjonuje ale lekarze za wypisanie określonego leku określonej firmy też mają forfity, podobnie farmaceuci za sprzedanie określonych produktów ... dajmy dość do głosu zdrowemu rozsądkowi
Zoyka - masaż brzuszka i ciepła pieluszka - może to pomoże, Wiem że czujesz się bezsilna :-( ale jedna kropelka nie zaszkodzi ... spróbuj wrócić może jednak do bebilonu.

Ostatnia edycja:
Zoyka, a ja jeszcze raz Ci powiem, spróbuj suszarkę, naprawdę pomaga (przynajmniej czasem, ale co Ci szkodzi spróbować ;)) Pomaga ciepłe powietrze i sam dźwięk też uspokaja maluchy.
Rozgrzana pieluszka też może być na brzuszek ale chyba szybko stygnie.

reklama
Oj probiotyki i inne fascynacje ,za kapsułki jakiegoś tam uranolu płaci sie majątek ,a za żurawinę też trochę ale dostaje się jej o 100 razy więcej. i tym podobne specyfiki .Koperek włoski to właśnie po to aby się szybciej i lepiej wypierdzieć.No i masaż brzuszka od prawej do lewej .I jednak mleko mamy .Ja wiem nie każda daje radę karmić ale przynajmniej można podejrzewać co w diecie mamy mogło zaszkodzić.A z takimi mleczkami w proszku to różnie bywa jedno spasuje drugie zaszkodzi ,a to kosztem dziecka się niestety odbywa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry