reklama

Ciąża po 40

Jezukoczasty, jestem.. Juz myslalam ze sie nie powyrabiam. Zoyka, to co ja mam sprawdzone w temacie kolki to (kiedy karmilam piersia) herbatka z rumianku (bo lubie), kopru wloskiego (na pierdy), szczypty kminku (tez na pierdy) i anyzku (pobudza laktacje i to nie jest kit. I te herbatke pilam ja - w zasadzie popijalam nia wszystko, ale tez jadlam wszystko. Tak, dzieciatka mi pierdzialy, ale wszystko im ladnie schodzilo i nie mialy kolek.

A teraz mam kawal roku dla Was. Otoz od dwoch dni Karol robi piekne, wrecz bajeczne kupale. Wczoraj kupka troche bardziej zwarta niz powinna byc, zaraz po niej juz piekna i luzno idace, dzis 3 pampery pod rzad, z czego w drugim sie nie zmiescilo - zolciutko, kremowo, zapach po prostu bajka. Tak pieknego kupala to on w zyciu zrobil jednego. Doslownie jednego. Nie prezy sie, nie placze, nie marudzi - zjada i albo zasypia albo ma gadane, usmiecha sie... Nie pierdzi jakos nadmiernie... Kurcze, szok. Dlaczego ja od razu nie dalam mu zwyklego mleka?:baffled:

reklama
Zoyka zółtko gotowane, 1/2 co drugi dzień. Są zupki z zółtkiem ale zawieraja masło a młody masła nie jada ze względu na laktozę :-(
Kłaczku jakie to mleko dałaś ?
u mnie nie ma PEPCO ... zazdroszcze :-(
Majuska to jakiś skok ? czy zębala ? bo Pati nie robiła Ci juz takich jazd chyba ?
doczytałam ... KROWIE ?? takie z kartonu MUUUUU ???

Misia, pelne, krowie. Zwykle mleko ze sklepu, tyle ze ja pije odtluszczone a maly dostal pelne. Nie z kartonu - z plastikowego kanistra o pojemnosci 4 pint. :-) Smakuje mu, je ok 150-180ml na raz, czyli spuscil z tonu i wyglada ze mu pasuje.

Misia, pelne, krowie. Zwykle mleko ze sklepu, tyle ze ja pije odtluszczone a maly dostal pelne. Nie z kartonu - z plastikowego kanistra o pojemnosci 4 pint. :-) Smakuje mu, je ok 150-180ml na raz, czyli spuscil z tonu i wyglada ze mu pasuje.

Z Karolka to byczek wyrośnie:-).Taki chłop na schwał.No i podziwiam twoją odwagę.

No to rzeczywiście odważna jesteś kłaczku, ja zamierzam długo długo nie dać....

Misia ja już sama nie wiem o co biega Patrycji , ale leci nam właśnie 18 tydzień, więc jesteśmy w "oku cyklonu" :-D
http://img263.imageshack.us/img263/7350/skokiou8im61se8.jpg

U mnie jest Pepco i byłam tam ostatnio , kupiłam Patrycji takie ciepłe skarpety z takich małych kłaczków ( sory kłaczku ;-) ) i mam teraz kurna te kłaczki po całym domu:wściekła/y::wściekła/y:...będziemy je zakładac tylko na spacer:baffled:

Ostatnia edycja:
Majuska współczuje Ci. Młody miał jazdę przy pierwszym skoku a potem było w miarę lajtowo. My marudzimy jak nie zaśnie po 20, albo sie obudzi (zasypia po włożeniu smoka do dzioba).
Kłaczku dalej nie wiem co powiedzieć. Jakoś nie odwazyłabym się dawać mleka krowiego - chociaż sama była takim karmiona ponoć. Ja nie daję mu masła, żadnych kaszek mlecznych - bo uważam że jeszcze nie czas i jeśli chcę aby jadł mleko krowie to muszę rozsądnie zacząć je w prowadzać, a młody jest o 5 miesięcy starszy od Karola.

reklama
Powiem tak... Kiedys, dawno temu, kiedy moje "poprzednie" dzieci byly male, zaczynajac je dokarmiac podawalam im zwykle, krowie mleko. Nie znalam wowczas mleka modyfikowanego i nie mialam pojecia ze ono jest tak strasznie szkodliwe ze mozna je podawac powyzej roku. I w tej nieswiadomosci, a moze wlasnie dzieki niej, wychowaly mi sie na nim calkiem udane i zdrowe dzieciaki. Karol caly czas mial nie takie kupale, choc zdecydowanie lepsze niz przed wprowadzeniem Coliefu, czy w czasie choroby, ale jednak to nie bylo to - martwilo mnie to. Mieszanie w kolejnych mlekach w proszku... Po eksperymencie z Bebilonem nie mialam odwagi, uznalam ze tyle samo ryzykuje podajac krowie mleko, ktore juz przynajmniej mam przetestowane. Podalam pierwszego dnia 100ml i dalam spokoj. Wczoraj jechal na nim w ciagu dnia, w nocy dostal po staremu modyfikowane, zeby ew. nie przeciazyc bebenka, ale dzis wyprodukowal kupke marzenie, wiec zostajemy na tym mleku. Wiecej z nim pieprzenia, bo tamto wystrczylo wode podgrzac, zamieszac i gotowe, a to trzeba przegotowac w malej porcji, ale... Jesli nic sie nie zmieni to trafiony. W nastepnej kolejnosci wprowadze po staremu delikatna make razowa. Na szczescie mozna tu dostac i pszenna, i kukurydziana, i ryzowa, nawet sago. Do wyboru do koloru w sklepie na rogu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry