reklama

Ciąża po 40

reklama
Zoyka widziałam ciuszki ale na razie mam nadmiar dla noworodka więc nawet sie na nich w pepco nie skupiałam. Są do wyboru, do koloru w cenach niezmiernie atrakcyjnych i mam nadzieję że jakościowo również dobre.... Na wykresie masz tygodnie rozwojowe dziecka :)
Kłaczek gratuluję odwagi, po pierwsze mleko krowie a po drugie zagęszczanie mąką. Mnie by zabrakło weny twórczej żeby malucha nakarmić mlekiem a po mące dzieci strasznie tyją i potem zgubić te nadmiary :no:
Majuśka nie strasz skokami :))) chociaż kalendarz jest niezły... zachowam sobie na przyszłośc :)))

Zoyka, Ania i kto tam jeszcze chce, poczytajcie, zapiszcie link bo warto, nie raz będziecie się zastanawiać co się stało z Waszym dzieckiem, czy je kto podmienił, czy co, bo niedobre..a to będzie właśnie taki skok :))))) ( u mnie to się sprawdza )
skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

Kłaczku a po czym Ty poznajesz, że Karol chce więcej jeść, czy jak wypija porcję np. 150 ml to drze się dalej w niebogłosy, czy jak to wygląda?? Może to nie jest tak, że on notorycznie "umiera" z głodu tylko po prostu lubi jedzenie, ja np. teraz nie jestem głodna wogóle , ale mój chłop właśnie wrócił z Torunia i przywiózł mi toruńskie pierniki i opchnęłam właśnie całe opakowanie ( milion kalorii :szok:) i nie chcę nawet myśleć gdzie mi sie to odłoży:no::no:

Ostatnia edycja:
Zoyka zobaczysz za jakiś czas: tzw. skoki rozwojowe ... dziecię zdobywa nowe umięjętności, nowe wrażliwości ... czasem lajtowo czasem hardcorowo się to dzieje.
Majuska - czytałam i faktycznie fajnie jest to opisane, na szczęscie Młody aż łagodnie to przechodzi :-)

Ostatnia edycja:
Po mace tyja, po ryzu tyja, po kukurydzy to dopiero tyja... Po czym dzieci nie tyja? A lepiej w takim razie zeby dzieciak "zalewal flaka" wiadrem mleka za kazdym razem i rozciagal sobie zoladek? Bo jesli on wciaga niemal 200% tego co powinien to chyba nie jest ok... Tak mi sie wydaje.

Po czym poznaje ze glodny? Bo zjada powiedzmy 150ml, czyli oproznia flaszke, biore go do odbicia, a on marudzi, poplakuje i jesli nie dam mu jeszcze mleka to zaczyna po prostu plakac. Bywa, ze zasypia podczas jedzenia, i zjada na przyklad te 100 - 120ml, a za chwile budzi sie i placze. Wystarczy mu pokazac butelke, uspokaja sie i czeka na "sliniaczek" - jesli go nie dostaje szybko, wlacza ryczek.

Witajcie kochane

ja zadziej u was bo popsuł sie komputer na nowy nie ma funduszy a laptopa corka potrzebuje w szkole i tylko na wekendy moge poczytac co u was słychowac

u nas wszystko w normie , malutka zdrowa i grzeczna , rozwija sie w swoim tepie , ja siedze i czytam ksiazki z nudów bo sama w domu z niunia , mala nie chce juz pic mleczka woli konkrety jesc , nawet na kaszki krzyczy , z piciem tez problem nie bardzo chce pic , mysle ze jej to minie , teraz poczytam co u was zajmie mi to napewno kupe czasu bo tyle drukujecie

reklama
U nas od 19 znowu jazda. Mam dość. Nie wiem czy to kolki czy nie. Suszarka nie pomogła. Mała darła się w niebogłosy. Przestawała na chwilę jak sie coś zmieniło np pozycje a za chwile od nowa. Zmykam spać, licho wie co mnie czeka tej nocy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry