reklama

Ciąża po 40

Azula, ja nie wiem co oni tu moga wymyslec jak sie czlowiek nie stosuje do zalecen Health Visitor, a ja ewidentnie zlamalam wszelkie zasady bo jak pytalam owa "visitorke" co zrobic z ogromnymi ilosciami mleka jakie maly wciaga, to powiedziala ze skoro nie wymiotuje potem to znaczy ze przerabia i do pol roku nie mam mu podawac nic poza owym mlekiem. :szok: Kombinujac na chlopski rozum - jesli on dwumiesieczny zjadal juz 240ml i wystarczalo mu to max na 2,5 godziny, to ile zjadalby za miesiac? Ile majac 5 miesiecy?? A wiem ze maja fiola na punkcie bezpieczenstwa i przestrzegania przepisow/zasad/procedur. Ech... Pojde jutro na te play grupe bo moze Karolowi wsio rybka, ale ja sie przynajmniej z jezykiem obywam.

reklama
Kłaczku- moja ma miesiąc prawie i potrafi zjeść 120 ml. Wiec skoro Karol ma ponad 2 mies i zjada 240 ml to jest chyba Ok.

Dziewczyny!
Budzić małą czy nie??? Bo śpi od 16.30 a nie spała praktycznie cały dzień poza 10 minutami i drugi raz tyle samo. Ale jak nie obudzę to jutro będzie jeszcze gorzej! A tak mi jej żal, tak słodko śpi.
Ale chyba obudzę. Głupia już jestem.

Zdaniem producenta mleka ktorego uzywalismy, Karolowi przyslugiwalo 5 posilkow po 150ml mleka na dobe. Wtranzalal 240ml co 2 - 2,5h, bez przerwy nocnej, bez zadnej przerwy. Moze sie pomylilam, ale uznalam ze to przesada. Teraz dzieciatko mam najedzone, spokojnie spiace i srajace czystym zlotem. :-D

Zoyka tak wygląda polska opieka zdrowotna i naprawdę nie jest aż tak tragiczne gdyż masz szanse spotkać lekarza i tojeszcze specjalistę.
Młody wciąga na max 210 ml mleka z kleikiem 2 x dziennie, kaszkę (robię na 120-150 ml wody, mleka, soku) albo słoiczek orkiszowej, potem słoiczek obiadkowy i deserek - banan, jabłko, słoiczek. Do tego ok 60-90 wody z sokiem albo soku z wodą :-D Także Karolek ładnie wciąga.
Basiu - ale ta Twoja mała jest słodka :-) Czapeczka też.

witajcie Mamuśki
Nie miałam za bardzo czasu w ciągu dnia zaglądnąć, teraz nadrobiłam.

Basiu - Karola wygląda prześlicznie w czapeczce (bez zresztą też, ale w czapeczce jakoś tak poważniej).

Kłaczku - ale Ty przecież nie robisz mleka tam na miejscu, tylko juz weźmiesz butlę ze sobą, to chyba nikt Ci zawartości butli sprawdzać nie będzie.

Widac po warstwie osiadajacej na sciankach, za to gestsze. Spoko, jutro ide na playgroup bo w sumie jest to dla mnie kontakt z jezykiem... Jak nie wroce to bedzie znaczylo ze siedze za probe otrucia syna.;-)

No i jak tam? będą dziś babskie ploteczki czy nie bardzo? :)))
Ja trochę nie bardzo mam siłę na dłuższe siedzenie, ale jak się pojawicie to posiedzę z Wami :-D

reklama
Zoyka tak wygląda polska opieka zdrowotna i naprawdę nie jest aż tak tragiczne gdyż masz szanse spotkać lekarza i tojeszcze specjalistę.
Młody wciąga na max 210 ml mleka z kleikiem 2 x dziennie, kaszkę (robię na 120-150 ml wody, mleka, soku) albo słoiczek orkiszowej, potem słoiczek obiadkowy i deserek - banan, jabłko, słoiczek. Do tego ok 60-90 wody z sokiem albo soku z wodą :-D Także Karolek ładnie wciąga.
Basiu - ale ta Twoja mała jest słodka :-) Czapeczka też.

jest tragicznie jak dla mnie. TK ma na 26 marca i tylko dlatego ze zadzwonił mój diabetolog i powiedział ze wszedł do gabinetu neurologa zapytać o Jarka i dowiedział sie o skierowaniu na TK. Zadzwonił i przyspieszył to badanie.

Basiu Ty tez miałaś przed TK jakieś specjalne badanie krwi ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry