Hełoł :-)
ale naspamowałyście ...
Anka ... Żmijka wydęcie usteczek trenuje już zapewne do focha ;-)
Kłaczek większość rzeczy jest do 9 kg - Młody jeszcze moment i będzie za długi na fotelik 0-9 kg. Pan w sklepie mówił, że dopóki głowa nie wystaje za fotelik to spokojnie dziecię może jeszcze jeździć... pozwolisz, że pokaże panu reh ta fotę ? bo może on miał na myśli takie małe dzieciaki tuz po urodzeniu ?
Marzenko co dalej ? ustaliłaś z lekarzami dalsze leczenie Klaudii ??
Katrina - na zatrzymanie laktacji bierze się bromergon, jednak nie wiem czy ryzykowałbym sama branie tego leku. Jednak poszłabym do lekarza, albo spytała o dawkowanie.
Majuska ja wiedziałam że tak będzie ... ja chcę w bieszczady albo na kaszuby !!!!
Azula mleko w buteleczkach kupuje się w aptece. Nie ma ich w ciągłej sprzedaży (tam gdzie ja sprawdzałam) ale można zamówić przez net.
Wczoraj był na wizycie prywatnej rehabilitant nr 3
tak wiem jestem trząchnięta...
Pan jest pracownikiem pana reh. nr 1 ale nie jest nawiedzonym wariatem
i tak ... zabawa na piłce, zabawa na macie. Dwa ćwiczenia na które młody łaskawie reaguje - bo jak pan powiedziałą trzeba mu pokazać wzorce, podstymulowac go żeby dostał przyspieszenie i nadrobił te 4 miesiace braku leżakowania stałego na brzuchu... żeby wzmocnił mięśnie brzucha (mówiłam panu nr 1 w styczniu że trzeba popracowąc nad mięśniami brzucha młodego to zostałam zrugana).
Na szczęście Młody neurologicznie jest OK, jest symetryczny itp., itd. ...
Pytałam Pana o nosidła i chusty, bo pisałam Wam, że nosidło mam, nad chustą myślę ... pan reh rzekł: nosidło tak ale na zasadzie krókich spacerów, w sytuacjach typu: szybkie zakupy, szybkie wyjście - jeśli nie ma innego wyjścia. Chusty zdecydowanie NIE, gdyż prowadzą do kifozy i tu zacytuje pana: moda na chusty przyszła z Afryki. tylko że tam dzieciak dostaje potem patyk i biega boso do 20 roku życia (a czasem i całe życie) i ma czas i szansę aby jego kręgosłup wykształcił się prawidłowo - a w RP i innych krajach cywilizowanych dzieciak siada przed TV, potem kompem i ma zero ruchu. Z jego badań wynika, że 8 na 10 dzieciaków z 1-2 kl kwalifikuje się na rehabilitację z powodu wad popstawy, podobnie tyle dzieciaków siedzi nieprawidłowo przy pisaniu ... ja jednak chuście podziekuję :-)
Wnioski ogólne po wizycie pana reh. - nie nosić dzieckaków na rękach, kłaść na PODŁOGĘ i niech bryka...
dziś w tk maxx nabyłam piłkę i będziemy sie z młodym turlać
Mam prośbę wielką - jakby któraś pamietała gdzie jest info, że tylko przy pierwszych zębach jest jazda a potem to lajcik to poproszę o namiary chce Młodemu przeczytać jak ma sie zachowywać. bo idą 2 górne jedynki i robi nam pobudkę o ... 3 ... i jeszcze ta nasza bezsilność.
ale naspamowałyście ...
Anka ... Żmijka wydęcie usteczek trenuje już zapewne do focha ;-)
Kłaczek większość rzeczy jest do 9 kg - Młody jeszcze moment i będzie za długi na fotelik 0-9 kg. Pan w sklepie mówił, że dopóki głowa nie wystaje za fotelik to spokojnie dziecię może jeszcze jeździć... pozwolisz, że pokaże panu reh ta fotę ? bo może on miał na myśli takie małe dzieciaki tuz po urodzeniu ?
Marzenko co dalej ? ustaliłaś z lekarzami dalsze leczenie Klaudii ??
Katrina - na zatrzymanie laktacji bierze się bromergon, jednak nie wiem czy ryzykowałbym sama branie tego leku. Jednak poszłabym do lekarza, albo spytała o dawkowanie.
Majuska ja wiedziałam że tak będzie ... ja chcę w bieszczady albo na kaszuby !!!!
Azula mleko w buteleczkach kupuje się w aptece. Nie ma ich w ciągłej sprzedaży (tam gdzie ja sprawdzałam) ale można zamówić przez net.
Wczoraj był na wizycie prywatnej rehabilitant nr 3
tak wiem jestem trząchnięta...Pan jest pracownikiem pana reh. nr 1 ale nie jest nawiedzonym wariatem
i tak ... zabawa na piłce, zabawa na macie. Dwa ćwiczenia na które młody łaskawie reaguje - bo jak pan powiedziałą trzeba mu pokazać wzorce, podstymulowac go żeby dostał przyspieszenie i nadrobił te 4 miesiace braku leżakowania stałego na brzuchu... żeby wzmocnił mięśnie brzucha (mówiłam panu nr 1 w styczniu że trzeba popracowąc nad mięśniami brzucha młodego to zostałam zrugana). Na szczęście Młody neurologicznie jest OK, jest symetryczny itp., itd. ...
Pytałam Pana o nosidła i chusty, bo pisałam Wam, że nosidło mam, nad chustą myślę ... pan reh rzekł: nosidło tak ale na zasadzie krókich spacerów, w sytuacjach typu: szybkie zakupy, szybkie wyjście - jeśli nie ma innego wyjścia. Chusty zdecydowanie NIE, gdyż prowadzą do kifozy i tu zacytuje pana: moda na chusty przyszła z Afryki. tylko że tam dzieciak dostaje potem patyk i biega boso do 20 roku życia (a czasem i całe życie) i ma czas i szansę aby jego kręgosłup wykształcił się prawidłowo - a w RP i innych krajach cywilizowanych dzieciak siada przed TV, potem kompem i ma zero ruchu. Z jego badań wynika, że 8 na 10 dzieciaków z 1-2 kl kwalifikuje się na rehabilitację z powodu wad popstawy, podobnie tyle dzieciaków siedzi nieprawidłowo przy pisaniu ... ja jednak chuście podziekuję :-)
Wnioski ogólne po wizycie pana reh. - nie nosić dzieckaków na rękach, kłaść na PODŁOGĘ i niech bryka...
dziś w tk maxx nabyłam piłkę i będziemy sie z młodym turlać
Mam prośbę wielką - jakby któraś pamietała gdzie jest info, że tylko przy pierwszych zębach jest jazda a potem to lajcik to poproszę o namiary chce Młodemu przeczytać jak ma sie zachowywać. bo idą 2 górne jedynki i robi nam pobudkę o ... 3 ... i jeszcze ta nasza bezsilność.
Ostatnia edycja:
Wydaje sie niemozliwe... Ze zacytuje: "wisialo jej na wysokosci p...dy i sie wyslizgnelo na podloge w sklepie". Z tym ze poki dziecko nie jest siedzace, to ani chusta ani nosidelka nie maja racji bytu na dluzej i wciaz uwazam za nie do konca madrych rodzicow z "kangurkami" na takim carboocie np., gdzie lazi sie pol dnia. Nie pionizuje sie dziecka na sile. A co do kladzenia na podloge.. Poki co mlody rezyduje glownie na kanapie, ale w ciagu dnia parkuje go na play mate polozona na podlodze - na palakach wisza rozne zabawki, on je sobie posztur****e, lapie, bawi sie. Zmieniam je od czasu do czasu na inne zeby sie nie nudzily i jest ok.