reklama

Ciąża po 40

Bry prawie poranne...

Młodemu zębole nacichły ... ciekawe do kiedy.
No i po porannym mleku aż 30 ml doszłam do wnioku że odmówił współpracy ze smokiem butelkowym... Dorzuciłam do reszty mleka nieco więcej kaszki i wciągnął prawie 120 łyżeczką ...
Idę poprasować jego ubranka i może moje przy okazji zobaczą żelazko :-D
Teść ma przyjść na dwie godzinki to polecę na siłownie i do eko-sklepu - mają maką kukurydzianą albo ryżową to młodemu może zrobię lane kluseczki na kolacje. Ma dziś dzień żółtka :-D
Aniu współczuje Ci, bo to nie sen :-( Może uda Ci się przespać w nieco teraz ? I dziękuje bardzo za radę ale kolor buraczkowy nie pasuje do chłodnego błękitu :-D chyba że jakiś szabon różany zapodam ... ale to raczej buduar małej księżniczki a nie jama małego księcia Szparagusa będzie :-D
Co u pozostałych ? No i co się dzieje z Basią ?? Bo Gosia to pewno swe ciałko już na słonku wygrzewa.
Też słyszałam o cudownych właściwościac koziego mleka - ja niestety nie potrafię pokonać niechęci do kozich smaków, zapachów.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kochane

My wczoraj wieczorem zostalismy wypisani do domu , klaudusia juz miała dobre wyniki to po co tam siedziec , ale teraz mnie dopadła infekcja na 2 strony z mega wysoka goraczka slaba jestem jak pies pluto , córka zajmuje sie siostra bo ja byłam nie pitoma , Anie moja tez dopadła biegunka z wysoka goraczka Miska w Warszawie to samo no paskudztwo jakies przysmyczylismy z katowic ze szpitala ale najwazniejsze ze Klaudi juz lepiej bo dziecko mi sie traciło na rekach , odwodniła sie w ciagu 3 godzin toz to dla mnie wielki szok
Mamuski nie wiem co u was bo nie mam sił czytac chciałam wam tylko napisac co u nas
Buziaki dla was wielkie i duzo zdrowia dla dzieciaczkow

Misia nie wspominaj mi nawet o Gosi, bo mnie szlag "wytrafi":no:..szczęściara jedna:-) Wypoczywaj Gosiu, wypoczywaj za nas wszystkie:-)
U nas dziś rekord padł - młoda spała od 19.30 do 5 rano czyli 9 i pół godziny:szok::szok:..no ale o piątej to już stwierdziła, że bedzie tego spania ...więc do 7 bujałam się z nia na łóżku i potem się jeszcze z godzinke zdrzemnęłyśmy:sorry:

Aniu serdecznie współczuję, ale wydaje mi się, że Wam się to już wkrótce unormuje, jak na butli jedziecie, to powinna młoda się uregulować na dłuższe spanie w nocy, daj jej troszke czasu, będzie dobrze;-)Zastosuj sobie dla poprawy nastroju tą technikę : powtarzasz z przekonaniem , że każda noc przybliża Cię do tej w całości przespanej :-)a zresztą, chciałaś Żmijkę to masz;-)
Misia zrób młodemu szablon w buraki po prostu:-D..mmm...lane kluseczki ..to już wyższa szkoła jazdy:szok::-)

Oj Marzenko, doczytałam Cię....kurujcie się tam!!!!! jeszcze tego Wam było potrzeba:no::no:....

Majuska masz racje - Gośka to zła kobieta :-D
Marzenko dzieci potrafią się momentalnie odwodnić, najwazniejsze, że już dobrze.
WY dużo pijcie - wody, herbaty czarnej - bo to jednyne lekarstwo przy tym świństwie, które grasuje teraz. No i jedzenie jak przy klasycznym zatruciu pokarmowym. Współczuję Ci.

Dziewczyny, co do karmienia Karola, to po prostu zrobilam identycznie jak robily nasze matki - mnie to raczej nie zaszkodzilo, moim starszym dzieciom z tego co widze tez nie. Zaliczylam juz lincza na MOjej Wyspie, gdzie mamuski co to pierwsze, w porywach do drugiego dziecka wychowuja, zjechaly mnie jak burego osla, ale szczerze mowiac mam to w d... Zrobilam to, co uwazam ze najlepsze dla swojego dziecka. Owszem, rowniez tam podniesiono ze mleko krowie zawiera to co potrzebne dla cielat - obiecalam tam, ze jak Karolowi urosna rogi i kopyta to poinformuje. Kurde! MM to taki sam przemysl jak pampersy, jak odzywki i farmaceutyki - kazdy chce sprzedac, wiec pojawiaja sie "mleka polecane przez pediatrow", "najlepsze dla twojego dziecka" itp. A jak jest naprawde? Cale pokolenia wychowywaly sie na krowim mleku, cale tabuny matek zageszczaly to mleko razowa maka i to sie sprawdzalo. Moze mialabym jeszcze jakies watpliwosci, gdyby nie fakt, ze od kiedy podaje to wlasnie podle i toksyczne krowie mleko, maly przestal miec klopoty z kupalem - na modyfikowanym caly czas bylo zielono, w porywach do zielono i glutowato. Moze ze 2 kupy zrobil ladne.

O zageszczaniu mleka maka nie slyszalam a o podawaniu krowiego mleka to gdzies tam mi sie obilo o uszy, ze na wsiach sie podawalo dawno temu takie prosto z cycka krowy;-)
Ja bylam na mm od poczatku.

Ale nie wypowiadam sie, kazdy robi jak uwaza.

No ja dziś ostatni raz wizytowałam u ginki.Na paskudę gzrybowego dostałam globulki.Oczywiście nic nie powiedziała ale też uwag nie miała poza tym ,że coś tam lekko podwyższone i pytała mnie o zęby ,ale z tego co mi wiadomo zdrowe jeszcze nie tak dawno były.I już nie wiem iść do dentysty jeszcze teraz choć się ledwo kulam czy po porodzie.No na kontrolę i w razie co leczyć ,ale ostatnio tzn na początku ciąży to leczył na żywca(bolało) bo bał się dać znieczulenie.Więc mam nie lada dylemat.No i mam skierowanie do porodu najpóźniej zgłosić się w dzień terminu.Czemu kiedyś uważało się,że do 14 dni po terminie to normalne ,że się jest jeszcze w ciąży.Więc wolałabym aby samo szybciej się zaczęło.

azula pewnie OB masz podwyzszone, ale to wcale nie musza byc zeby. Pewnie ginka strzelila poprostu, ze zeby..
No i ciesz sie, ze juz w dzien terminu kaza Ci sie zglosic, u nas wywoluja w 10 dniu po.

No ale czy od razu będą wywoływać.Zresztą z wywoływaniem mam okropne doświadczenia.Przy drugim synu wywoływali ,a to było 21 lat do tyłu i tak ponad tydzień na porodówce byłam odizolowana od świata.Takie czasy były zero odwiedzin.No teraz jest ciut lepiej bo wywołują na patologii i sa odwiedziny ,ale nigdy nie wiadomo z kim się potem leży w szpitalu jedne sa babeczki oki ,a inne bez kija nie podchodź.Wolałabym tak sama z siebie zacząć trochę szybciej ale kto wie:eek:

reklama
azula a podjelas juz jakies kroki wywolujace? ;-)
Ja biegam po schodach z psem, w miare mozlwiosci spaceruje, sprzatam i mam zamiar intensywnie wykorzystrywac meza;)

A co do wywolywania to teraz inna polityka jest, wywoluja i rodzi sie praktycznie od razu, wiec bez nerwow.
Tutaj np. wywoluja zelem i zaraz sie akcja rozpoczyna, nie lezysz z nikim na sali, tylko na porodowce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry