reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

masz rację zjolu cokolwiek złego w dzieciach to przez nas! w tym sensie że jak mazgaje to kwestia wychowania wiecie ja moja starszą córkę wychowywałam tak książkowo..ooo jaka głupia byłam zamiast przytulać non stop i pozwalać do łóżka w nocy przychodzić itp to teraz jest introwertykiem i jeszcze pracuję żeby to jakoś odkręcić a Jula ta młodsza to taki mój cycuś i taty też jeszcze jak miała 7 lat to mi do piersi zaglądała w poszukiwaniu nie wiedziała czego ale instynkt jej podpowiadał że tam właśnie jest fajnie:) a teraz to chyba całkiem oszalejemy wszyscy...zobaczcie dziewczyny jakie my mądre jesteśmy...a moja szwagiereczka co w pąździerniku rodzi pierwsze mówi że ma pokoik gotowy i tam dzidziusia ulokuje a sama w drugim pokoju a ja jej na to czy w związku z tym planuje spanie na korytarzu? to się uśmiałysmy bo ona nic nie kuma ale jej radzę jak mogę i widzę że nawet słucha z uwagą w końcu autorytet jestem dla niej, he:)

reklama
Basiu ale kuchareczka z ciebie smaku mi narobiłaś:)
Marzenko tych łazanek też bym zjadła!
ciągle bym jadła...zaraz ci Basiu z wagą dorównam:)
buziaki na popołudnie dla wszystkich grubasków (tych przyszłych też)!

No właśnie jakoś ostatnio mi się tak porobiło z tym gotowaniem - lubię coraz bardziej. I piec się nauczyłam i lubię, chociaż nigdy do kuchni nabożeństwa nie miałam :)
I nawet nie jem tak dużo, może troszkę przez tarczycę a może przez opuchliznę tak mi ostatnio waga podskoczyła, ale co tam, byle maleństwo zdrowo rosło. Ale Zjolu do wyjściowych 67 chciałabym wrócić - zobaczymy. Tobie nie dorównam :)

Czterdziestki, zrobiłam sobie koktail truskawkowy - mmm... nie pamiętam kiedy ostatnio piłam, ale pamiętam z dzieciństwa na pewno - kwaśne mleko, trochę cukru i masa truskawek. No mówię Wam - tego mi było trzeba i polecam - zimny i niezbyt słodki jest bardzo orzeźwiający.

A z wychowaniem dzieci to moje kochane ja swoje pierwsze będę wychowywać - tak, że doświadczenia żadnego nie mam - może Was się będę czasem radzić no i instynktu słuchać.

Dzieci są różne. Ja z książki, to tylko mojego spać nauczyłam jak miał rok. To mi wyszło koncertowo. Znajomi nadziwić się nie mogli, że on tak ładnie idzie spać i nie marudzi. I tak śpi do dzisiaj. Wystrzał z armaty by go nie obudził!

Basiu instynkt najlepszy doradca! schudniemy wszystkie migiem, ja po pierwszej ciąży to miałam 5 kilo mniej niż przed w trzy m-ce ...takiego śrutu dostałam w cztery litery:) teraz może to trochę wolniej pójdzie ale dobrej myśli jestem...no kochane babeczki bez urazy ciał 20 latek nie będziemy miały ale ileż w nas innego uroku.... moja córa to już mnie wyciągnie na baseny i te inne tam... a mój to się teraz zaczął odchudzać i ładnie mu idzie nawet to dopiero grubasek jest 116 kg to na koniec ciąży mu nie dorównam....
i w ogóle to fajne laski jesteśmy! i mamuśki!
zjolu wiesz może dlatego że mężczyzna.....wiesz jak oni śpią,he

Ostatnia edycja:
mamuski ja tez mam 15 kg na plusie ale u mnie juz koncówka i to moja najmniejsza ciaza pod wzgledem wagowym mam duzo luzu na brzuchu po ostatnich ciazach , a rozstepy sa tez masakryczne jednak nie po tej ciazy tylko po wczesniejszych

Jesli chodzi wychowanie dzieci to mam juz dorosłe córki i nie wychowywałam je bezstresowo i łyzki uzyłam jak była taka potrzeba , d... nie szklanka nie potrzaska sie , a co do mazgajstwa to nigdy takie nie były wrecz przeciwnie zawsze o swoje walcza i sa bezposrednie jak sie cos nie podoba to mówia prosto z mostu , czasem je za to podziwiam po kim to maja hehe

Gosiu no to mój pobił rekord on ze 140 wazy a ja teraz 110 kg tak ze motywacja do odchudzania jest i to wielka

Ostatnia edycja:
No pewnie, że fajne laski jesteśmy :) Dusze 20-letnie tylko w metrykach coś się poplątało - skąd tam takie dziwne daty, nie?
No, mój P też ma taki sen, że armatami go nie dobudzi, tyle, że jest rannym ptaszkiem, np. rano potrafi wstać i prasować przed śniadaniem. No przecież mnie wołami by nie ściągnęli. Za to do późnej nocy potrafię bez problemu siedzieć - pomijając już bezsenność.
Gosiu, no 116 to już ładna waga :) a nie zarzucają Ci, że to przez Ciebie? Bo ja od tatusia mojego P słyszę czasem, że go utuczyłam. Noż kurcze, przecież na siłę nic mu nie wpycham, je bo chce. I podobne pytanie do Marzenki kieruję bo też ma misia :)

Z wychowaniem dzieci to można przecież z różnych mądrych książkowych rad korzystać, byle w granicach rozsądku. A czasem i mama czy teściowa mogą mieć rację - w końcu to ich pokolenie nas wychowało - przecież nie najgorzej, nie?

basiu ja mojego miska jak poznałam to on juz taki był i dobrze mu z tym było , jednak chce go zmotywowac do tego zeby jednak spadł z wagi dla dobra córeczki , jak on teraz ma bardzo wysokie cisnienie to blado to widze dalej , ojciec jego zmarł w wieku 50 lat na zawał , matka teraz w lutym tez z tego samego powodu a wszystko to przez tusze własnie .
Tłumacze mu i motywuje przez dziecko ze to bedzie robił dla malutkiej nie dla siebie , poczekam tylko az urodze ,i zaraz sie zabieram za nas hehe , mam nadzieje ze mnie posłucha

reklama
nikt nie mówi że to moja wina bo ja szczupła jestem a wtedy wiadomo myślą że on sam się tak załatwił:) ale trochę się winna czuję ja sama bo mogłabym mu więcej pitolić na temat wagi ale nie chcę być zołzą ale mój to naprawdę czasem tak głupio je:) ale może teraz schudnie, rano je kaszę ile wlezie i duży kefir i to mu starcza prawie do wieczora to nie jest zbyt mądra dieta ale 4 lata temu schudł na niej 12 kg w 6 tygodni- sama widziałam! facet musi szyko efekt zobaczyć wtedy ma motywację i mój taki jest.
ooo... mizerii zjadłam to pęknę zaraz!

Do góry