reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża po 40

Witajcie Babeczki!
Ja to już chyba nie znajdę czasu, żeby Was nadrobić. Wiecznie coś. Dziś od rana Mała ma podwyższoną temperaturę. Na razie nie przekracza 38 st, więc wstrzymuję się z czopkami. Myślę, że mogła załatwić się w klinice okulistycznej na kontroli. W poczekalni były straszne przeciągi. A może to z powodu ząbków? na razie mamy sztuk 0. Tak czy siak stres jest.
Pozdrawiam Was gorąco i życzę spokojnego wieczoru.

reklama
Pół d nia segregowałam dziś ciuszki otrzymane w "darach". Kompletny obłęd bo segregowałam to gatunkami i rozmiarami spisując na kartce ile czego w jakiej wielkości posiadam:))) Chyba muszę dokupić tylko pieluchy i ze trzy pary spioszków a martwiłam się że nas Małe puści z torbami podczas zakupów odziezowych:))) Teraz to tylko pieluchy, butelki i koniec wyprawki! Mogę zacząć się rozglądać za spodniami ciązowymi dla siebie. Chciałabym ogrodniczki - polecicie mi jakis fason żeby mi z dupska nie leciały??? a może lepsze są dresy czy zwykłe spodnie ciążowe???

ale Ci dobrze, z darów to dostaje ale tak powyżej 3 roku życia. Bo tyle ma najmłodsze znajome dziecko płci męskiej ... ech...
Ma teściowa pojawiła się z siata odzieży dla młodego - kupione z smyku i 5-10-15 i po przejrzeniu wydałam grubo ponad 3oo zł :-( wolałabym żeby kupiła jednego bodziaka i kasę ... ale np. młody ma spodenki i kurteczkę ... tylko że po domu jest zdecydowanie za ciepłą a znów na spacer za zimna ... albo ... tzw. półspiochy (za którymi nie przepadamy) ale zero bodziaków czy kaftanów (ale kurtka jest) ... skarpetek ... pomijam że kupowąła to co jej sie podobało np. body w różowe serduszka :-D
Kupiłam pieluchy w Lidlu - jak wykończe Biedronke zaczniemy testować Lidl :-D
Aniu ja kupiłam w necie 2 pary spodni i na TO jedne + spódnice ... ale sie przeliczyłam co do swego rozmiaru :-D zwłaszcza, że do końca chodziłam w swoich normalnych dżinsach (biodrówki) a do lipca spodniach lnianych :-D więc mnie nie pytaj o fason ...
9fashion sklep firmowy - odzież ciążowa, moda ciążowa
http://torelle.pl/outlet-c3694.html

Ostatnia edycja:
witajcie niedzielnie,

Byliśmy dziś w Derry (najbliższe nam miasto) i zrobiliśmy zakupy ubraniowe dla mnie. Głownie swetry i bluzki (takie dłuższe i luźniejsze), ale i spodnie dresowe po domu tez sobie kupiłam. Nie pamiętam kiedy tyle kasy na siebie wydałam...

anka - wydaje mi się, że tak do chodzenia np. po domu wygodne sa dresowe, a w ogóle takie normalne ciążowe, nie ogrodniczki, bo... musimy częściej korzystać z toalety i za każdym razem rozbieranie się z tych szelek (i uważanie, żeby nie wykąpały się w muszli), a jak jesteś np. na zakupach i w miejscu publicznym korzystać z wc - to jak pod kurtką ściągnąć takie spodnie, a potem gimnastyka, żeby szelki zapiąć. Ale to tylko moje zdanie.

Cześc, cześć:))
Misia ja dostałam tak mniej więcej do 14 miesiąca więc będę miała dośc długo spokój a dokupienie na bieżąco czegoś brakującego to juz mały kłopot. Najbardziej chyba cieszę się z ciepłego kombinezonu, bo akurat jak przyjdzie zima to Maluch będzie miał 6-8 miesięcy i powinno pasowac. Zresztą my z domu za wiele nie będziemy wychodzić gdzieś na ulicę, bo jak trzeba będzie pójśc na spacer to po prostu wyjdziemy do ogrodu na leżakowanie:)))
Dziękuję za pierwsze podpowiedzi co do spodni. Już wiem, że rzadko będę biegać gdzieś po mieście więc chyba kupię rzeczywiście dresy i jedną parę "eleganckich" spodni tylko czekam na dalsze wskazówki czy rzeczywiście ogrodniczki są niewygodne czy lepsze od normalnych. Katrina dziekuję za wskazówkę:))
"Spraszam" na kawę :)))

Dzień dobry!
To ja druga na kawce, chociaż cyganionej z powodu ciśnienia. Mój kochany Em dyżurował przy Małej i nawet się wyspałam. Od razu lepszy humor. Niunia ma mniejsza temperaturę, ale chyba katar sie zaczyna, a miałam nadzieję, że jakoś choróbsko po kosteczkach się rozejdzie.

Anka, fajnie, że masz tyle ciuszków. Ja też na początku nie musiałam prawie nic kupować i nawet trochę żałowałam tych wszystkich sklepowych śliczności. Teraz już trzeba co nieco nabyć, ale przynajmniej mogę sama wybrać.
Misia, to Teściowa przyszalał. Zwłaszcza z tymi różowymi serduszkami;-). A pieluchy lidlowe są wg mnie ok, chociaż z Biedronki lepsze.
Katrina, Tobie też się coś należy.Za chwilę będziesz mysleć tylko o Maleństwie.
Miłego dnia:-)

Barbara, rozpuscilas!:-D Ale wczoraj bylismy z wizyta u znajomych, a tam bejbik 2,5 miecha. Na raczkach sama slodycz - gaworzy, opowiada, wrecz cale wyklady zasuwa, smieje sie... No po prostu do schrupania facet! Odlozony do wozka zaczyna kwekolic moze po minucie, jak nie dziala kwekolenie, zaczyna porykiwac. Ciekawe skad to ma...:eek: No, ale to co na rekach jest kochany to glowa mala.
Misia, o jezdzie samochodem slyszalam, ale u nas to chyba nie przejdzie... Juz w tej chwili jak gdzies jedziemy, maly zaczyna sie wiercic. Zawsze. Oczywiscie zdaniem Rajmunda ma to po tatusiu bo tatus jak byl mapy tez w aucie nie spal, tylko zeby w uszczelke i patrzyl co za oknem.
Alamiqa to moga byc zabki - moze zobacz dziaselka czy nie opuchniete. Katarek? Jak sprawy pieluchowe?
Anka_d - w temacie portek bo pocwiczylam tego troche... Najlepiej mi sie chodzi w ogrodniczkach i to takich zabudowanych wyzej. Mam 2 pary - jedne wlasnie takie wyzsze, drugie z przodzikiem dosc szarokim, ale gdzie mu tam do polowy obwodu i z tylu jakby doszytym do normalnych spodni waskawym "paskiem" rozdzielajacym sie na szelki. Pierwsze portki maja regulacje na napy, drugie elastyczne wstawki z bokow. Wada tych drugich polega na tym, ze niektore bluzki maja tendencje do rolowania sie w gore i wtedy "boczki" mi sie wietrza. Mam portasy z glebokim panelem elastycznym z przodu, teoretycznie nad brzuch - byl nad brzuch kiedys, dawno temu, teraz jest w polowie brzucha i one nieco zjezdzaja z d... Kolejne, w zasadzie do pasa, w elastycznymi wstawkami po bokach - j.w. wykazuja sklonnosci do ewakuacji pod wplywem grawitacji. Nie testowalam spodni "under bump" bo po prostu nie znosze biodroweczek i nie cierpie jak mi sie chce brzuchol wietrzyc - uznalam ze prosciej bedzie kupic wyzsze spodnie i uzywac bluzek ktore mam, niz porteczki ponizej bebenka i zapas nowych tunik. Zdecydowanie najlepiej mi sie chodzi w ogrodniczkach, pod warunkiem ze one sa na samym wierzchu - korzystanie z toalety jesli jest na nich jakis sweterek... No i wlasny chlop mi sie nabija ze wygladam jak bebson. :-D
Po domu wylacznie w miekkim dresie, tak z reszta mialam i przed ciaza - wygoda.

Almiqa dobrze, że mała ma się lepiej i mam nadzieję, że na katarze się skończy :-) Lidla jeszcze nie estowałam natomiast byłam całkiem zadowolona z pieluch z rossmana, zobaczymy. Biedronki przeszły próbę kupy więc ok.
Ja po akwce, młody sobie z karuzelą dyskutuje, mam nadzieję że zaśnie i sobie pójdę normalnie pod prysznic.

Ja w trakcie kawki inki :) ale musze lecieć karmić zaraz, na razie tatuńcio przewija i obrabia, niunia mi sie budzi koło 3 na godzinke półtorej w nocy a potem śpi do 8 rano ( już 3 noc z rzędu tak )

Ja w ciąży głównie w legginsach i dłuższych koszulkach latałam, albo dresach na gumie, nie miałam typowych ciążowych portek.

Dziewczyny jakie owoce można jeść w czasie karmienia piersią?? I wogóle co jecie??

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ale mała dzisiaj przyszalała - spała 9 godzin bez przerwy:szok: Kładłam się spać z myślą, że zaraz wstanę a tu... sen do 4 rano! Szok! Umrze mi z głodu jak będzie tyle spać:-D
Mam z nią kłopot - wysypka nie schodzi, więc od wizyty u lekarki nie jem krowiny i boję się AZS...

Aniu, ja jestem zwolenniczką spodni ciążowych, ale tylko z szerokim panelem, wąski mi zjeżdżał. A po domu długo chodziłam w dresie, albo takie szorty dresowe miałam (lato) nieciążowe i nosiłam pod brzuchem. Warunek - w pasie musiały być elastyczne, żeby nie gniotły. A ogrodniczek nie nosiłam, więc się nie wypowiadam, jedynie rzeczywiście - w miejscu publicznym może być w zimie mały kłopot w kibelku, ale nie sprawdzałam. Kłaczek wie ;)

Ja muszę kupić właśnie parę ciuszków, bo np. kilka bodziaków z długim rękawem co kupiłam na 56 niby się dopną jeszcze, ale ciągną ją i nie zakładam już. Rośniemy :) Może dzisiaj skoczę i coś nabędę :) I misia muszę kupić bo każde dziecko misia musi mieć a moja jeszcze nie ma. A słodkie misie są w Smyku.

Życzę miłego dnia wszystkim i może zjem śniadanie :)

Do góry