• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc dziewczyny.

Nie udzielam sie na waszym watku(chociaz kiedys na nim pisalam i bardzo mi to pomoglo) bo ledwo ogarniam jeden,ale staram sie od czasu do czasu podczytywac...

Kaska i Bibiana poryczalam sie jak przeczytalam wasze wpisy...Tak mi strasznie przykro...

Ja nawet nie umiem sobie wyobrazic tego uczucia,ze teraz mam dziecko i nagle juz moglo by go nie byc...

To wszystko jest nie do pomyslenia...

Podziwiam was za wasza sile...

reklama
kasia, wiem co czujesz...
ta moja ciąża też nie jest taka jak poprzednia, jestem bardziej zmęczona, przygnębiona, może po prostu się boję.
teraz dodatkowo zaczęłam TEN 21 tydzien. tydzien w ktorym straciłam chłopców i ogarnął mnie taki strach, że rozum odejmuje.
Jutro mam zamiar pójsc na cmentarz do chłopców..... Serce mi pęka, tak bardzo za nimi tęsknię.... Też czasem mysle, ze ich zawiodłam
Boże, żeby tylko przeżyć ten tydzień, moze oni mi pomogą... kolejnego dziecka nie pochowam

wiem, że nasi faceci przeżywają to tak jak my, choc starają się nie pokazywać łez, chyba wiedzą że ich łzy łamią nam serca.
mój nikomu nie dał dotknać chłopców, sam je pochował, nie wiem widocznie czuł, że musi to wziąć na siebie
myslę, że wokół naszych obecnych ciąż jest taka atmosfera bo wszyscy się boimy uwierzyc, że będzie dobrze.
Psa macie cudownego! Taki prawdziwy przyjaciel...

lina, my tez nie mamy wybranych imion, niby nic nam nie przypadło do gustu, ale to raczej ze strachu, żeby w razie w mniej bolało

Kasia ja tez codziennie mam wyrzuty sumienia....codziennie mam przed oczami Filipka który umiera....nie moge sobie wybaczyć, że nie zrobiłam czegoś, mimo tego, ze lekarze powiedzieli że wszystkie wyniki są idealne mogłam jako matka mieć watpliwości, a jednak zaufałam....zaufałam i mój skarb zmarł....codziennie marze tylko o tym aby Filipek biegał po mieszkaniu, aby budził mnie słowami mama....marze żeby tu był....chciałabym wiedzieć na jakiego człowieka by wyrósł, jakby wyglądał teraz, a jak za rok....nadal nie wierzę że to sie stało....
Kasiu musimy być silne, bo poddanie sie nic nam nie da, a nasze dzieci zawiodą się na nas....

Emy ja wierzę w ciebie i w Daktylka, a Twoi chłopcy mają was w opiece, nie pozwolą aby coś się stało Dktylkowi.

Ilona24 widzisz Bóg nie jest taki miłosierny jak piszą w Biblii....ja przestałam w to wierzyć gdy odebrał mi dziecko....tak bardzo o niego dbałam....myslałam, że zawsze będzie z nami....a On:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zabrał nam syna którego tak bardzo kochamy, za którym tęsknimy....wierzę w Boga....ale nie wierzę że jest on dobry....to tak jak z ludźmi....nie ma tylko dobrych, sa i źli i dobrzy, a ponoc jesteśmy stworzeni na Jego podobieństwo więc musi być dobry i zły....no niestety ja poznałam go z dobrej strony ale potem pokazał mi swoje drugie oblicze....wiem pisze głupoty.....

Agnieszka0240 nie wyobrażaj sobie.....ciesz się swoim skarbeńkiem:tak:
Twoja córeczka jest w wieku mojego Filipka....pewnie już fajne mówi....

skoro już tak dziś smutnoo... to ja też tak cholernie tęsknie.......
i obwiniam się... mogłam przecież jechać wcześniej do szpitala... zlekceważyłam objawy porodu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie pocałowałam ich....mimo, że byli na mnie....... tak cholera czasem jest ciężko, że szok.....!!!

ale mnie dziś brzuch napierdziela...masakra:(

cześć,
Ilona , zaczełąś brać anty od dnia miesiączki , wziełaś 3 sztuki - seksik był w ciągu tych pierwszych 3 dni ? przy normalnym cyklu ok 30 dniowym do owulki masz ok 10 dni , to trochę dużo żeby plemniki przetrwały. Tak mi się wydaje. Ale jeśli u ciebie cykl jest rozjechany , to nic nie wymyślisz tylko musisz czekać, co z tego wyniknie. Uszy do góry.
Bibiana , dokładnie o tych samych paniach myślałam wieczorkiem : Onaxx , Agacina ,Mrówka, Kobietka- urlopy?wakacje? tylko to was usprawiedliwia do nie zaglądania...
Linea , jeszcze 2 miechy i zapewniam cie że nie będziesz się nudzić:) korzystaj z lenistwa na maxa . A imię zawsze morzecie wybrać jak zobaczycie małą .

My wczoraj z T zaszaleliśmy i kupiliśmy dziewczynkom nowe materace do piętrowego łóżka , drogi interes ale juz trzeba było . Ale były zadowolone! A ja chyba bardziej niż one.

czarna ja mam wszystko tak rozjechane...
wzięłam w dzień krwawienia... ale krwawię od 2 miesięcy....
nie mam cyklu... nie wiadomo czy to okres czy co... nikt nic nie wie.....:crazy:

a ja się pochwalę że mam dziś urodzinki;-)

Ilona, wiec tylko pozostało raczej czekać, ale nie martw sie na zapas !!!!!!!!!!!Nawet jesli zaszłas bedzie dobrze, !!!!!!!Mnie sie nie udało ale to nie znaczy że Tobie ma sie nie udać !!!!!!!!!

STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM :D WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA !!!!!!! SPEŁNIENIA MARZEŃ :D:-D

kwiaty.jpg

Ilona1990 STO LAT!!! STO LAT!!!! zdrowia przede wszystkim i duzo dzieci ;-)

Bibiana, Czarna, jestem, jest :-) Czytam. Na pisanie jakos weny brak. Czasami mam dola jak potykam sie wozki dzieciece, szczegolnie taki jaki Victor mial. Najchetniej to bym go sprzedala...

Na wakacje jedziemy w niedziele w nocy. Troche sie wkurzylam bo moj eM troche namieszal z kolega co ma kota pilnowac. Ten poznal jaka laske w Polsce ze 3 miesiace temu, widzieli sie 2 razy i ona przylatuje doniego w sobote. Bilet jej kupil w zeszlym tygodniu, z 1,5 miesiaca temu zapytal czy jakby cos to moze u nas mieszkac. Ja oczywiscie sie nie zgodzilam, a eM powiedzial, ze tak i jakos tak przypadkiem mi sie wygadal w sobote. Wscieklam sie jak nie wiem, bo mi tu jakas obca baba w domu bedzie i moze bedzie dotykac rzeczy mojego dziecka! Zakaz wstepu do sypialni oczywiscie. Ech, jakos sobie probuje wmowic, ze moze przesadzam, ale co to? hotel? Jakos moze przezyje ten czas. Ale ja jej po prostu nie znam! Moze ona i w porzadku jest... ech, niewzne.
To se pomarudzilam ;-)

Od przyszlego cyklu odtawiamy gumki... Niby to ma byc takie 'niestaranie sie', ale ja juz szaleje na sama mysl. Zamowilam testy owulacyjne (takie lepsze, nie paskowe), wiesiolek juz przygotowany i nakrecona jestem jak bak. Jaja, co?
Przyslali mi list ze szpitala ile mam brac aspiryny w razie ciazy, ze mam od razu zadzwonic do szpitala i zrobia mi scan i takie tam zalecenia co do ciazy.
Jak bede w ciazy to chyba umre! czytalam ze po 20 tygodniu scan bede miala co tydzien, dwa. Raz w tygodniu stres czy serduszko bije. I tak do max 38 tygodnia.

Ilona1990
w ciazy na pewno nie jestes, bo tabletki chronia Cie od pierwszej tabletki. Ja bralam 8 lat i po odstawieniu zaszlam w 2 cyklu (moglam w pierszym, ale ominelismy dni plodne). Biorac je schudlam, ale po odstawieniu przytylam 4-5kg. Ja na Twoim miejscu wzielabym ze 2 cykle, a po odtwieniu jest sie czesto mega plodnym, co widac na moim przykladzie ;-)

ilona24 przykro mi z powodu Twojej straty.

Ciezarne dziewczyny, ja bardzo trzymam za Was kciuki i bardzo mnie to cieszy, ze wszystko jest poki co w porzadku. Szczegolnie za te, ktore urodzily martwe dzieciaczki.

To sie rozpisalam ;-) ide dzis do fryzjera, trza jakos wygladac na tej Majorce ;-) w weekend mielismy cudna pogode, to zlapalam troche sloneczka i nie bede swiatla odbijac na plazy ;-)

ILONKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!! DUZO ZDRÓWKA I SPEŁNIENIA MARZEŃ STO LAT

Kasiu, bibianko cały czas będziemy myślami przy naszych dzieciach czas kiedyś złagodzi troszkę ten ból wiem bo po stracie mojego męża tak się stało myślę o nim kocham pamietam ale ten ból jest już łagodniejszy inny... Z nami też tak będzie. A twój piesio kasiu jest poprostu rewelacyjny:)

Ja wczoraj padłam od 14 do 19 spałam z przerwami na obiad i pogaduszki z kacprem dobrze że do mamy pojechałam mam tylko 7km więc do wieczora byłam u rodziców. Dzisiaj mam wizytę o 21 40 szok poprostu!!!!! Ale muszę iść bo dalej mnie krzyż boli i mam łzy w oczach i modlę się aby było wszystko dobrze serce mi pęka na myśl.... Wiem że nie mogę tak myśleć nie wiem już ale jestem w środku strasznie niespokojna do 21 chyba zwariuję:( zaraz jadę do domku będe leżeć. Boję się cholernie:( ale wierzę musi być dobrze słyszałam serduszko mojego dzieciątka tak długo na niego czekałam musi sie udać musi... Dobrze że was mam...
Wczoraj patrzyłam na mojego śpiacego Kacperka i uśmiechałam się że on pochodzi ze mnie że jest idealny piękny i zdrowy przebojowy dowcipny gniewalski i że przeklinam dziękowałam Bogu że go mam. I prosiłam aby z moim maleństwem było wszystko dobrze. brakuje mi mojego chciałabym aby mnie przytulił cały czas mówi że będzie dobrze żenie ma innej opcji może nie chce myśleć o najgorszym pewnie tak i pewnie nie chce abym się bardziej bała....
onax może pojechała z nowym kawalerem poszaleć:D Oby Oby:):)
kłaczku też mam sentyment i wiele miłości na naszego JPII:) niech czuwa nad nami:)

reklama
Ilona1990 w dniu urodzin, życzę Ci przede wszystkim duuuużo zdrówka, a reszta pomału sama się ułoży :-) Buźka...

EwlinaK leż plackiem do tej 21 i się nie ruszaj, trzymam mocno kciuki, aby wszystko było dobrze :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry