• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

karlaczek, mój gin również dał mi zielone światło po 2 @ od #. Powiedział, że po wczesnym # ciało nie potrzebuje aż tak dużo czasu na rekonwalescencję. Tylko, że ja psychicznie nie byłam gotowa i kolejne starania rozpoczęłam po 6 miesiącach.

reklama
Neta, Izka, Aniii - dzięki. Nie pisałam dzisiaj , bo pojechałam do mamy, potem naprawiali ogrzewanie w domu i tak zeszło. A już mam nerwa , bo jutro wizyta. Ale jestem dobrej myśli. Mam nadzieję, że chociaż z jedna dzidzia będzie miała piekne serduszko i urosła. Mam dzisiaj meganudności i wszystko jest bleee. Trzymajcie kciuki. Jutro więcej napisze i doczytam.

Mnie czeka juz tylko badanie cytolologii. Faktycznie 1 miesiac dłużej czekania na starania o dziecko mnie nie zbawi.
Tylko mam pytanie co sadzicie o usg we wczesnej ciazy. Ja mialam robione usg juz w 4 tyg i wczoraj lekarz mi powiedzial ze to nieodpowiedzialne i ze to szkodzi tak malej ciazy i ze lepiej poczekac az do 8 tyg albo nawet dluzej. Co o tym sadzicie? chce wiedziec na przyszlosc czy isc odrazu na usg jak dowiem sie o ciazy. Czy zrobic tylko bete z krwi???W sumie to nie mam swojego lekarza prowadzacego. Poprzedni jest skreslony po tym jak mnie potraktowal jak poronilam. A ten u ktorego bylam wczoraj nie ma w gabinecie usg. Bylam u niego ze wzgledu ze posiadam tam uslugi med. z pracy. Moze polecacie jakiegos dobrego gina z Wawy?

Mi lekarz powiedział,że nie ma udowodnionych badań na to,żeby usg szkodziło na jakimkolwiek etapie ciąży. Z reszta widziałam jakieś programy również w tv, w których potwierdzano jego słowa.

Karlaczek - moim zdaniem USG na tak wczesnym etapie nie koniecznie szkodzi... Ja w pierwszej i drugiej ciąży miałam robione wcześnie, i teraz też już jestem po USG i co - szybko wykryto krwiaczka, wiec też szybciej dostałam duphaston. oby tym razem sie udało krwiaczka szybko "zlikwidować".

agnieszkaala - już się ten "13" kończy więc jutro będzie lepiej :)

Martusia ja nie twierdze, że się wstydzisz:) Co to to nie:) a oszczędność spora. Ceny artykułów dla dzieci poszły znacznie w góre. taką mamy niestety w kraju politykę prorodzinną. Kochana super, że czujesz się ok,oby tak dalej.
Karlaczek ja niewiem czy szkodzi czy nie. Niektórzy lekarze robią usg co wizyte, inni(jak mój) wystrzegają się i robią rzadziej. Nie sądze, żeby było np przyczyną poronienia. Ja się nie wypowiem bo niewiem. Mi gin kazal przyjść w 7-8tygodniu ale tylko dlatego, że wtedy już widać ładnie pęcherzyk i serduszko. Wcześniej poprostu kobieta może się stresować, że nie widać pęcherzyka, jaja płodowego itp.
Małgonia, Izka trzymam kciuki za wizyty!!!! Czekam na info. Bez stresu i z uśmiechem prosze wkroczyć do gabinetu:)

Ostatnia edycja:
Izka, małgonia trzymam kciuki za wasze wizyty jutro &&&&

dziewczyny jutro napiszę więcej, bardzo dużo musiałam pracować bo dziś był audyt, stresu się najadłam i kilka dni mnie nie było bo od rana do wieczora w pracy.. mój szef nic nie wie, a do usg nie powiem, musiałam prosić o pomoc czasem współpracowników.. wszystko wyszło ok na audycie więc żyję. pozdrowionka, napiszę więcej jutro

witam
u nas wszystko ok. przezierność karkowa w jak najlepszym porządku, inne parametry też- dziecko zdrowe!!!!!!:-) ma 5cm.:tak:
i widziałam je pierwszy raz w 3d... coś pięknego... aż się wzruszyłam. płeć jeszcze nie do końca można rozpoznać, więc czekamy.
DZIĘKUJĘ ZA KCIUKASY- ZNÓW POMOGŁY!!! :tak:

Aha dziewczyny a macie ciążowe zachcianki? Za mną chodzą chipsy...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Anilek 77 super,gratuluję.Tak ma być:)

A mnie rozpoczęło się plamienie dziś choć @ bedzie dopiero 18 czy 19 grudnia.A plamienie brunatne,pewnie cos nie tak,po @ musze iść do gin.
Znowu się łapie na tym,że może to plamienie implantacyjne,że może cos jest.Znowu się nastawię i będzie rozczarowanie.jednak podbrzusze boli mnie jak na @,to pewnie nic innego jak zapowiedź @ :-(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry