• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaj Roxxi. Światełko dla Aniołka (*)
Zazwyczaj lekarze mówią, że po poronieniu trzeba odczekać 3 cykle i można zacząć się starać. Niektórzy mówią, że wystarczy odczekać 2 cykle. Najlepiej porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem. Po badaniu będzie mógł ocenić sytuacje obiektywnie i da Ci zalecenia. Wiem, że żadne słowa nie są w stanie Ciebie pocieszyć w tej chwili więc nie będę pisać, że będzie dobrze, ale może to dzieciątko miało jakieś wady i natura sama zdecydowała. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, abyś już nigdy nie musiała przez to przechodzić, wiem, że żadne kolejne dziecko, nie zastąpi Tobie tego, które dołączyło do grona Aniołków, ale wierzę, że kolejna ciąża będzie bezproblemowa i będziesz tulić swój cud w ramionach!

reklama
Witam się poświątecznie Kochane...niestety w sobotę trafiłam z Hanutiem do szpitala i przesiedziałyśmy tam całe Święta...Niunia chorowała i nic nie jadła, ale jest lepiej...Spóźnione zyczenia dla wszystkich mamuś...oby wasze pociechy były zawsze zdrowe, uśmiechnięte i beztroskie, dla staraczek oby jak najszybciej ziściło się wasze największe marzenie, dla Zafasolkowanych...oby ta ciaża zakończyła się największym cudem na jaki liczycie i dla aniołkowych mamuś...obyście jak najszybciej znalazły ukojenie swojego żalu oraz żeby jak najszybciej zaświeciło dla was słoneczko...

całuje was wszystkie z osobna, może jutro uda mi się zajrzec co słychać. buziole...

IZW , ależ ona cudna jest !!!! To zatem taki twój osobisty "koniec świata" bo z 21-ego :)
Gratuluje serdecznie !!! Nie zapomnij o nas , bo przy niej to naprawde można głowę stracić . Będzie miał co ojciec pilnować :)

Dzień dobry.
Ja dziś padam na pyszczek- inwentaryzacja, w dodatku jeszcze jutro:wściekła/y:na szczęście potem znów kilka dni wolnego:tak:

karola
- śliczna córcia i faktycznie duuża z niej babka:tak:

Rxxi- standardowo mówią że najlepiej odczekać 3 cykle żeby organizm mógł się zregenerować, ja zaszłam w 1 podobno wtedy trochę łatwiej bo organizm jest jeszcze nastawiony na ciążę, ale taką decyzję lepiej skonsultować z ginem- u mnie nie było przeciwwskazań, poroniłam przez mięśniaka- wszystkie inne wyniki były dobre

aniii- zdrówka dla Niuni!!

IZW gratuluję serdecznie córeczki:happy: śliczna!
Rxxi witamy ciepło,
[*] dla maleństwa. Tak jak dziewczyny piszą, kolejne starania to indywidualna sprawa, ale z tego co zdążyłam się zorientować to najczęściej zalecają czekać 2 cykle.

roxxi witaj...*dla aniolka.pandora nio juz nosi rozmiar 74...musze zakupic troszke ciuszkow,bo za chwile nie bedzie miala w czym " chodzic"...anii matko,a co sie stalo??? i jaka przyczyna nie jedzenia u malej?

Izw gratulację ogromne, zdrowia dla Was

Karola Twoja ALa jest obłędna, całusy

Anii zdrówka dla małej

Witam nowe mamy
[*]
[*]

przepraszam że tak rzadko piszę, ale jestem na bieżaco

Byłam wczoraj na wizycie, maluch już waży 700gr, szyjka 4 cm, wszystko dobrze. Przed świętami brzuch mi się trochę napinał, do tego szyjka mnie kłuła i trochę świrowałam, na szczęscie wszystko ok. Oby tak dalej, jak dla mnie mógłby być chociaż marzec :sorry2:, brzuch już spory, ułożyć się do spania problem, muszę jakiś legginsy ocieplane kupić, bo w ciążowych dżinsach trochę ciasno, albo je jakoś przerobię, 6kg na plusie, ale myślę ze za kilka dni powinno z powrotem wrócić do 5 , po tym obzarstwie,

trzymajcie się dziewuszki;-)

IZW gratuluje:) Córeczka śliczna. Życze samych cudownych dni, zero zmartwie ń i trosk.

Karola to rzeczywiście masz dużą córeczke. Oby tak dalej. Niestety kochana kolka nie wybiera. Przykro mi że Alusia tak cierpi. Oby jej to jak najszybciej przeszło.

Małgonia dobrze, że już po świętach,zaraz Nowy Rok, a z nim nowe plany,marzenia.

Lenka super, że maluszek tak pięknie rośnie.

Rxxi bardzo mi przykro, że Ciebie również to spotkało. wysyłam świetełko dla Aniołka. Niektórzy lekarze mówią, że wystarczt jeden cykl odczekać, inni zalecają 3 cykle,a jeszcze inni 6. Moim zdaniem najbardziej optymalnym jest odczekanie tych 3 cykli.

Anii przykro mi, że musiałyście spędzić swoje pierwsze wspólne święta w szpitalu,ale najważniejsze, że już jest lepiej.

U Nas święta były nawetb miłe, jedynie to bardzo było nam z Alusią smutno bo M nie dojechał do Nas na wigilie bo niedali mu w pracy urlopu i niestety musiał w wigilie pracować. Dojechał w Boże Narodzenie a w drugi dzień świąt musieliśmy wracać do domu.M miał święta w podrózy,a my bez męża/tatusia. Ja u mamy odpoczełam, pospotykałam się z przyjaciółmi i rodziną. Było całkiem sympatycznie. A teraz zaczynają się płodne, a my ruszamy do dzieła. Alusia mówiła, że najbardziej na ś wiecie to chciałaby braciszka dostać pod choinkę.

reklama
IZW gratulacje! Przystawaj małą na zmianę, jedno karmienie z prawej a drugie z lewej. Laktacja się unormuje :)

Arla84 rozumiem jak Ci ciężko, w szkole mam koleżankę, co ma termin na czerwca tak jak ja miałam, jak ją widzę to mnie zawsze w sercu ściska, teraz kuzynka przez święta ogłosiła, że jest w ciąży. Musisz mieć w sobie siłę i wierzyć, że nadejdzie cud i będziesz mieć zdrowego bobaska. Ja nie potrafię płakać po stracie, a w środku aż mnie rozdziera, zaczęłam palić papierosy i prawdę powiedziawszy tylko dzięki nim, potrafię rano wstać i zajmować się małym. Nie jest to dobre rozwiązanie ale potrzebuję czasu, żeby ból po stracie został trochę zakamuflowany. "Czas nie goi ran, tylko uodparnia na ból". Przypuszczam, że nie masz ochoty ani sił, by coś robić, ale powinnaś jak najwięcej zajmować czymś czas, to pomaga, naprawdę.

rixxs mi po poronieniu samoistnym w 6t lekarz powiedział, że możemy się starać po pierwszej miesiączce po poronieniu. Teraz mi powiedział, że jak się do końca oczyszczę(miałam łyżeczkowanie i mnie nie doczyścili) przy pierwszej miesiączce(którą właśnie mam) to on daje zielone światło. Powiedział mi że jak wszystko wróci do normy to nie ma znaczenia czy zajdę w ciążę za tydzień czy za trzy lata. Porozmawiaj z lekarzem, on Ci powie kiedy możesz się starać o ciążę.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry