• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Plenitude kochana jak masz na liczniku 8t1d to znaczy ze skonczyłaś tydzien 8 i jesteś w 9 tygodniu ciąży :) dlatego Czarna napisała ze już 9 tydz u Ciebie bedzie :)
Brzuszek zalezy od budowy anatomicznej kobiety :) ja mam macice tak ułozoną ze u mnie w 10 tyg juz brzuch wystawał, moja kolezanka w 20 tyg ma prawie płaski brzuchol... kwestia indywidualna... Ja mam już dość duzy brzuchol, do tego stopnia ze już mi miejsca ustepują a kierowcy przed przejsciem sie zatrzymują... ak jzu widac :) kiulam sie powoli :)

majra lez lez... nie wstawaj.. teraz kazdy dzien się liczy :) i bedzie dobrze :)

OneMoreTime ja zawsze chciałam 2 dziecko na wczesną wiosne(luty-marzec), ale sie niestety nie udało... potem juz mi było wszystko byleby zajsc w ciąże i urodzic zdrowe dziecko. na styczen sie nie udało wiec mam nadzieje ze w maju bedzie zdrowe dzieciątko na świecie. w sumie przez przypadek wyszło ze córcia kwietniowa a kolejne bedzie poźno-majowe

reklama
mysiaczku ja nie wiem co mam bo nie liczę, Ty liczysz i jak dla mnie to wystarczy, jeśli naliczysz 8t1d to ja to przyjmuję za pewnik :tak: wiem, że tak się liczy tygodnie, ale ja się jeszcze boję i wcale nie liczę, o. czyli jaki mam teraz czas wg Ciebie? mam tyłozgięcie i zastanawiam się jaki to ma wpływ na to, hihi

Ostatnia edycja:
Plenitude kochana te 8t1d to był przykład hiih ni odnoś to do swojego wieku ciązy :) chciałam przedstawic schemat liczenia tygodni ciązowych :)

a tak zajrzałam na twoj wykres, policzyłam i by wsumie wychodziło ze skonczyłas 8tydz i zaczełaś 9 :)

u Ciebie w 16dc był zapadnięty pęcherzyk..zapewne dorwały sie do niego plemniczki z 15dc ale do zapłodnienia mogło dojść około 16-17dc. do tego kazde maleństwo rozwoja sie inaczej... nie wiadomo kiedy dosżło do implantacji wiec u ciebie rożnica miedzy terminem @ a terminem z USG moze być około 6 dni nawet :) wiec WG @ jesteś dokladnie w skonczonym 9 tyg a wg owulacji i ewentualnych przesunięc moim zdaniem jesteś około 8t2d :) czyli 4-5 dni rozbieżnosci tak jak pisałam wyzej :)

Ostatnia edycja:
ja tylko tak na szybko, później was doczytam bo dzisiaj mam dzień sprzątania a właśnie żurek kończy się gotować mniam mniam :)

Pleni w sumie czuję się całkiem nieźle, jakoś mdłości nie mam, jedynie co chwila chce mi się jeśc i wtedy mam straaaszne ssanie :P piersi też już prawie nie bolą, tak delikatnie tylko po bokach jak dotkne. Nie wiem czy to objaw czy nie, ale jestem cholernie rozdrażniona, mąż co chwilę obrywa :p
Już się wizyty nie mogę doczekać, no ale do środy już niedługo..
Postanowiłam też wstawić suwaczek, przecież on nic nie zmieni.. a tak mi się fajnie na niego patrzy :)
a Ty tam dbaj o siebie, w środę i czwartek będziemy znowu skakać z radości, zobaczysz :-)

mysiaczku dzięki, ja też przychylam się do tego przesunięcia, na usg był zapadnięty pęcherzyk ale bez płynu w zatoce czyli owulacja mogła dopiero startować więc zapłodnienie 16/17 lub nawet 17 listopad a co dalej to już nie wiem hihi. lekarz też powiedział 6 tydzień ale bez dni więc niewiele mi to wniosło :baffled:.

izka tak właśnie myślę, że właśnie środa i czwartek tą radość przyniosą :tak: suwaczek niczego nie zmienia, masz rację :-)

Plenitude czas mknie:)))Ja tam cierpliwie czekam na Twój suwaczek:)))))
Czarna mi tydzień temu wyskoczył już brzuch,wcześniej miałam raczej taki typu ciąża spożywcza heheh ale teraz jest zupełnie inny,już bym ciąży nie ukryła;)
Mysiak jak się czujesz? Ja ostatnio tak się cieszyłam,że już kilka dni nie wymiotuje,ale jak mnie dwa dni temu w nocy naszło to myślałam,że ducha wyzione:((( Mega mdłości niestety trwają,więc nadal mam ograniczone życie towarzyskie i tak sobie smutam się w chałupie:(((
Majra grzecznie leż i słuchaj się lekarza.
Katka :)

Plenitude- mam nadzieję że tak właśnie ma być:tak: u mnie też wszystkie dolegliwości dziś ustąpiły,wraz z nimi plamienia więc biorę to za dobry omen i cieszę ze spokojnego dnia:tak:

majra- trzymaj się w tym postanowieniu! na pewno wytrzymasz:tak:
emka- a próbowałaś imbiru? u mnie łagodzi mdłości- oczywiście one nie znikają ale jest trochę lepiej:tak:

emka.. ja na święta poczułam sie ciut lepiej, jadłam troszke, aż 0.5kg na plus załapałam...ale zgaga tak mnie meczyła po jedzeniu ze szok.... przedwczoraj i wczoraj miałam znow mdłosci, bez pawikow.. i bol głowy.... a dzis bez mdłosci, ale jak obiad robiłam to dwa bełty poszły w porcelane... no niestety mięso dalej mnie nie nastraja pozytywnie..

hej,
Pleni z tymi objawami jest sprawa indywidualna. jedne mają, inne nie. Co do brzucha to ja miałam ogólnie mały. Kiedyś nawet go pokazywałam więc to również sprawa indywidualna. a tyłozgięcie macicy też mam, mi gin nic nie mówił żeby to miało związek z wielkością brzucha. Trzymam kciuki za czwartkową wizyte.
majra leż grzecznie, a ja trzymam kciuki zato aby maluszek poczekal jeszcze troche!
Anii trzymam kciuki, żeby Hanulce już tak zostało i była Aniołkiem.
Emka współczuje tych mdłości bardzo. Trzymaj się kochana!
OneMoreTime ja nie uważam, żeby planowanie ciąży było czymś złym. Ja Alusie planowałam, żeby urodziła się po sesji i tak też się stało. ZTeraz też chciałam, żeby poród był po zakończeniu studiów i tak też się stanie. Nie słuchaj koleżanki, jakieś dziwne podejście ma.
Izka suwaczek piękny:)
Karola jak Alutka dzisiaj? lepiej czy dalej takie kolki ma?

Moja Ala znowu chora, a po tak długiej przerwie miała iść w środe do przedszkola, ręce mi opadają. Cały grudzień nie chorowała,myślalam, że się zahartuje, a tu jak przedszkole za pasem to ona chora:/
My wykorzystujemy płodne, miały być w przyszłym tyg,ale śluz jest teraz więc działamy.

reklama
Dziewczynki pozdrawiam poświątecznie i przedsylwestrowo!!! Życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku: spełnienia marzeń!
Buźka wielka i fluidki dla tych, które potrzebują ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry