• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Izka nie pomogę za bardzo, ja brałam magnes w ciąży, ale dlatego, że mi się trzęsły ręce, jak przestały to odstawiłam, nie wiem jak to jest w przypadku, gdy masz go brać z powodu skurczy. A masz jakieś skurcze? Jeśli nie to bym zmniejszyła dawkę, ale mimo wszystko powinnaś się zapytać lekarza czy możesz.

reklama
Juchu super, że u Ciebie wszystko ok:) To teraz do dzieła, a ja trzymam kciuki za 2 krechy:)
Izka ja w drugiej ciąży brałam 2x2 tabletki magnezu i tylko dlatego, że miałam skurcze. Wydaje mi się, że stopniowo możesz zmiejszyć magnez, a w razie nawrotu skurczy wrócić do poprzedniej dawki.

agnieszkaala no właśnie mi się tam wydaje, że żadnych skurczy nie mam. Brzuch mnie czasem pobolewa, ale to normalne przecież, bo się macica porozciągać musi. Aaaa będę sobie brać 3x1, bo i tak jak biorę więcej to częśc ląduje w zlewie, bo automatycznie mam odruch wymiotny :p

plenitude, no na to ja czekała :-D super :)

anilek , u mnie jeszcze nie wiadomo , dwie dziewczyny w domu to dla odmiany chłopaczka bym chciała :)
ja się super czuje , ale dzisiaj się w pracy wkurzyłam bo przyszło mi dźwigać jakieś kartoniki i znikąd pomocy - przymyślę czy aby nie iść chociaż o tydzień wcześniej na zwolnienie . Boli mnie kość ogonowa i okropnie kręgosłup , a to wszystko pewnie od jeżdżenia samochodem te 8h ...

majra , takie przodujące łożysko , niestety to nie komfortowa sytuacja , też miałam w drugiej ciąży . A czytałam , że najczęściej się właśnie w drugiej przytrafia . Leż zatem , jak trzeba - buziaczki :)

Majra umknął mi gdzieś Twój post. Dobrze, że sytuacja się nie pogarsza. Leż dalej i odpoczywaj. A nie myślałaś o założeniu szwu/krążka itp? Mojej kuzynce też się skracała szyjka i założyli i może leżeć w domu. Ponoć teraz ma szanse doczekać do 40tyg.
Czarna Kochana idź na zwolnienie i odpoczywaj. 8 godzin w jednej pozycji może powodować różne bóle. Korzystaj z przywilejów i idz na L4 i wypoczywaj.

reklama
jesteście kochane :* poszłam na l4 bo już mi za ciężko, po co mi nerwy, a tego przecież nie da się u mnie w pracy uniknąć. dodatkowo szybciej zmęczona, nudności.

izka ja biorę sama 1 tabsa magnezu dziennie, lekarz mi nic nie zalecał, kupuję chela mag b6 bo niby ma większą wchłanialność, tabsy duże, do przełyku się przyklejają więc rozumiem co masz na myśli. magnez zapobiega zbyt małym przyrostom masy ciała dziecka, stanom przedrzucawkowym, przedwczesnym porodom i działa ochronnie w zatruciach ciążowych. jakie masz stężenie tych tabletek?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry