• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czesc dziewczyny!!!
Jestem u was pierwszy raz. 24 listopada stracilismy nasza fasolke, poronienie bylo samoistne. Bylam w 5 tc ciezko mi sie z tym pogodzic poniewaz z mezem staramy sie juz 3 lata i do tej pory nic nie wychodzi a lekarze twierdza ze jestem zdrowai nie ma zadnych przeszkod WIEC CZEMU SIE NIE UDAJE :wściekła/y: Nie wiem co robic martwi mnie to wszystko. Byla to pierwsza ciaza, ktora nawet nie zdarzyliśmy sie nacieszyc :-( wiem ze nigdy o tym nie zapomne mimo ze staram sie nie myslec. Mam nadzieje ze czas wyleczy rany :hmm: W pierwszym cyklu po poronieniu @ dostalam punktualnie (2 dni spoznienia a cykle mam 30-dniowe) po połowie drugiego cyklu (dzisiaj 20dc) dostalam plamienia nie wiem dlaczego bo nigdy mi sie cos takiego nie zdarzyło (bylam na badaniu kontrolnym i wszystko jest ok) czuje sie jakbym miala dostac @ (bole brzucha i klocie jajnikow). Bylam u lekarza i dowiedzialam sie ze to nadchodzaca @ nie wiem co o tym myslec boje sie ze cos nie tak. Lekarz pozwolil nam juz sie starac wiec w tym cyklu probowalismy tylko skad te plamienia w polowie cyklu oszaleje:wściekła/y:

Badania jakie robilam to:
- toksoplazmoze
- cytomegalie
- rozyczke
- wymaz z pochwy-dzisiaj i okazalo sie ze wszystko ok

Zastanawiam sie czy powtorzyc jeszcze hormony. Matko ale sie rozpisalam przepraszam ale u was jest taka cudowna atmosfera i stwierdzilam ze musze do was napisac. Moze tez sie zaraze dzidzia :-) Mam nadzieje ze bede mogla zostac z wami... :tak:

anilek zaczęłam kopać w tych wszystkich lekach i choć miałam wybrane to mam mętlik w głowie. generalnie w tabsach dla cieżarówek nie powinno być wit. a bo bardzo łatwo ją przedawkować i uszkadza płód mogąc powodować wodogłowie, choroby twarzoczaszki, max spożycie dzienne w ciąży to 1,2 mg a tu co drugi lek ma 2,5, 3, 4... tylko chyba jeden znalazłam co ma 0,18 mg.. do tego surówka z dwóch marchewek i koniec na dzień :baffled:, kwas foliowy owszem wydala się z moczem jak nie jest potrzebny ale są opinie (w tym lekarzy), że nie powinno się go brać od jakiegoś tygodnia bo może powodować wszelakie alergie, czyli max 0,4 mg a tu nawet spotkałam 0,8.. wolałabym 0,2 lub o,4 max.. no i będzie w aptece kolejna przeprawa, albo femibion natal2 bo ma 0,2 mg kwasu foliowego i 0,2 mg metafoliny i nie ma wit a albo vita-min plus mama bo ma kwasu f. 0,4 a wit a0,18 mg i to na tyle:baffled:

bebeautiful witaj wśród nas, światełko dla Twojego Aniołka.. plamienie może mieć różne przyczyny, implantację, zaburzenie drugiej fazy cyklu, rozhuśtane hormony po #, a ból brzucha i kłucie jajników nie zawsze oznacza @.. zmierzono Ci grubość endometrium na kontroli? dostajesz coś na podtrzymanie w razie czego? starasz się trzy lata i lekarze nie reagują, że nie zachodzisz? Powinni już po roku Was leczyć bo coś nie idzie jak powinno, może zmień lekarza na bardziej zainteresowanego Waszym przypadkiem.. jakie masz owulacje? miałaś choć raz monitoring cyklu? w którym dniu cyklu? jeśli dostaniesz @ to miedzy 2 a 5 dc zrób badanie tsh, prolaktyny, lh i fsh, zróbcie seminogram Twojemu partnerowi - chyba, że był robiony i jest ok, bo za 40% problemów z płodnością odpowiada mężczyzna nieprawidłową morfologią plemników, lub ich zbyt małą ilością albo ruchliwością..

Ostatnia edycja:
Bebeautiful - witaj zapalam równiez (*) dla twojego aniolka, powiem ci ze trafilam tu niedwano z przypadku i jest to jedyne miejsce gdzie czuję ze mnie ktos rozumie i wiem ze moge sie tu wyplkac bez tłumaczenia. Ja tez mialam te badania co ty, jutro mamw iztye wiec zobaczymy co jeszcze bede musiala zrobic, napewno genetyka. Wiem jak ci ciezko my sie od 2 lat staramy i w miedzy czasie 3 razy poronilam + opercaja na torbiela pol roku temu. Ale wierze ze bedzie ok , choc nie jest łatwo w to wierzyc.

bebeautiful: zostań z nami... będzie Ci łatwiej, bo możesz się wyżalić osobom, które przeszły przez to samo.
[*] dla Aniołka...
A jeśli chodzi o zarażanie się dzidzią: przesyłam zarazki: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

agnieszkaala: dla Ciebie również "zarazki" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

enya: czekamy...

plenitude: kochana Ty to perfekcjonistka jesteś. Szacun. No właśnie mi się nie podoba w tych tabsach, że tyle kosztują, a właściwie to nie wiem czy nam wszystko zapewniają... Ja w poprzednich 2 ciążach miałam anemię, a tu nie ma żelaza nic. Nie oszukujmy się za dużo witamin w tych warzywach teraz też nie ma....

Ostatnia edycja:
agnieszkala- glowa do góry bedzie dobrze, nie tym razem to nastepnym razem sie uda, przeciez w koncu keidys musi nam sie udac :-)

anile77- podkrdlam ci troche dobrych zarazków heheh a co moze akurat one pomogą, czuje ze mam dobre dni heheh, ale meza trzymam na boku bo za wczesnie jescze , a poza tym musze byc pewna ze wszytko z nami ok przed kolejną próbą

Ostatnia edycja:
arla84: specjalna dawka dla Ciebie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:)

Dziewczynki dziękuję Wam za zainteresowanie i pamięć - wizyta jutro po 15-tej:baffled: Ale mam stresa.....Chciałabym żeby już było jutro po pracy...Nawet dobrze że idę do pracy bo chyba bym jajko w domu zniosła;-) Proszę Was o mega mega kciukasy a wierzące o modlitwę!!:-)

reklama
Dziekuje dziewczyny jestescie wspaniale :-)

Jeszcze musze sobie poczytac troszke wczesniejsze wasze posty zebym byla na biezaco co sie u was dzieje...:tak:
Mysle ze bedzie lepiej tak bardzo chcialabym zeby sie udalo. Czasami przychodzi taki strach czy w ogóle sie kiedys uda ale dzieki wam napewno bedzie dobrze. Najgorsze jest to ze nie mam wsparcia w najblizszych.
Ciesze sie ze mam cudownego meza ktory jest z tym wszystkim razem ze mna i to dzieki niemu tak szybko stanelam na nogi.
Jednak to prawda ze kto tego nie przezyl to nie zrozumie.

Ale ciesze sie ze bede miala was wirtualna rodzinke hehe :-D

Dziekuje bardzo dziewczyny!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry