• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Emy lekarz był pewny, że owu nie ma, w czwartek wizyta na prawym i lewym podobnej wielkości pęcherzyki poniżej chyba 20 mm, następna wizyta w poniedziałek, a tam już 30 mm cysta na prawym, a na lewym pęcherzyk się zapadł, płynu brak, lekarz zawyrokował brak owu, dał primolut nor na wchłonięcie tej cysty i pa pa do stycznia. byłam na niego wściekła, że mnie przetrzymał, obarczałam go w myślach winą, nie brałam już winy na siebie. ale po 2-3 dniach stwierdziłam, że to bez sensu, popróbujemy od stycznia, przerwa i tak musi być.. mierzyłam tylko tempkę i to ona mnie zdziwiła, potem testy, beta i zapukałam do gina bo beta pozytywna a duphaston się kończy.. patrzył na mnie dziwnie, nie wyglądał na zachwyconego moim widokiem.. dopiero na wizycie w styczniu przyznał, że niespodziankę zrobiłam i uśmiechał się... to tak pokrótce z kroniki szalonego organizmu :baffled:
kciuki mocno trzymam i nie puszczę żeby Wasze marzenie się spełniło, wysyłam moje drobniutkie fluidki i masę pozytywnej energii specjalnie dla Ciebie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

koleżanki cieżaróweczki proszę o wsparcie fluidkami dla naszej kochanej Emy:tak:

reklama
Emy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
moje chłopaczkowe:)

Moj dziec dzisiaj tak sie wiercił w nocy ze az bolało i mnie obudził... a dzis sie okazało ze zmienił swoje ułozenie z takiego główką w dół na główką do góry, a teraz znow robi jakies rewolucje w brzuchu

anilek77 mi lekarz zabronił w ciąży brac witamin... powiedział ze mam jeść duzo warzy i owoców zdrowe odzywianie a nie sztuczna chemia... tak to ujął....
W ciąży z córcią inny lekarz kazał mi odstawiac witaminy w 20 tyg po usg 3D bo dziecko duze, zdrowe i wyniki w normie :)

Neta, to niedługo urodzinki masz . Ja rocznik 1974, więc 38 i pół wiosny mi minęło. W ogóle na tyle się nie czuję i podobno nie wyglądam. No ale metryka nie kłamie. Na pocieszenie- ostatnio spotkałam dwie koleżanki z klasy i wyglądają o wiele starzej i na zmęczone. A dzisiaj byłam na badaniach okresowych po długim zwolnieniu i pielęgniarka była bardzo taktowna , powiedziała, że współczuje i rozumie, bo to już ostatni gwizdek. Bardzo delikatna, nie? Ale wierzę, że jeszcze zdążę. Tak mi się życie poukładało, że dopiero teraz jestem gotowa na dzieci, pomijam studia, pracę, warunki materialne, które dopiero teraz się ułożyły, ale najważniejsze - dopiero teraz znalazłam moja Połówkę i jestem Jego pewna.

Anilek ja brałam to co Ty.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie czy jak biorę antybiotyki i musze zrbic badania krwi na hormony w 3 i 5 dniu cyklu to czy nie bedzie to szkodzic?musze byc calkiem zdrowa a przynajmniej nie brac lekow?

reklama
Malgonia faktycznie delikatna ta pielęgniarka :)) moja koleżanka ma 39 lat, po dłuuugim leczeniu i kilku inseminacjach udało je się zajść, początek ciąży okropny - krwotok i szpital, ale teraz jest już ok, jest w 6 mies i mam nadzieję, że będzie dobrze. I ona zawsze mówiła, że wyznaczyła sobie 40 jako granicę i jak się nie uda to pomyśli o adopcji. Ale wydaje mi się, że w tych czasach to granica 40 to za niska jakaś, inna znajoma z pracy miała 45 lat i urodziła, w ogóle nie planowała ale się zdarzyło :) Pobadasz się i mam nadzieję, że będzie ok, tym bardziej, że na pewno możesz zajść w ciążę. Mnie to jedyne co w mojej sytuacji pociesza to właśnie to, że się dowiedziałam, że mogę zajść w ciążę, bo po roku starań to miałam już obawy, że nie.

Arla na pewno lekarz tak nie powie, przecież inaczej nie pracowałby w klinice leczenia niepłodności gdyby takie wyroki ferował na pierwszej wizycie. Trzymam &&&&

Enya już po wizycie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry