• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczynki tak dyskutujecie o tych suplementach i powiem Wam że ja od 14 lat jestem wegetarianką i jeszcze nigdy nie miałam złych wyników z krwi:) Mało tego - nienawidzę mleka i od dziecka go nie piję. W ciąży z Alutką i jak karmiłam też nie jadłam mięsa a wyniki idealne. Moje dziecko urodziło się o czasie, zdrowiutkie; mała nigdy nie miała problemów z przemianą materii, nie miała kolek, biegunek, wymiotów. Wszystko zależy od organizmu, ja sie czuję rewelacyjnie z taką "dietą";-)i mój organizm też doskonale sobie z tym radzi:)
Bebeautiful
popatrz na mój suwaczek i bedziesz wiedziała jak to u mnie było:)

Ostatnia edycja:
Penitude widze ze bralas clo jesli sie nie myle. Jak dlugo? Bo u mnie w listopadzie (wtedy zaszlam w ciaze lekarz byl bardzo zdziwiony) stwierdzono niepekajacy pecherzyk i mialam brac clo no ale wyszlo co innego i tak sie zastanawiam czy ten lek pomaga

Przed ciaza-wrzesien: 3dc:
PRL- 11,23 norma 4,79-23,30
Estradiol- 56,57 norma 12,50-166
FSH- 5,76 norma 3,50-12,50
LH- 5,23 norma 2,40-12,60

i 21dc:
PRL-14,10
PROGESTERON- 30,31 nor.1,70-27
TESTOSTERON- 0,17 nor. 0,06-0,82
FREE T4- 1,34 nor. 0,93-1,70
hTSH II- 1,88 nor.0,27-4,20

Do tego badanie HSG - okazalo sie ze mialam jakies zrosty w prawym jajniku ale je usuneli

teraz po poronieniu robilam:
Toxopl.IgG- 0,19
Toxopl.IgM- 0,23 ujemny
Rozyczka IgG- 774,80
Rozyczka IgM- 0,33 ujemny
Cytomegalia IgG- 0,150
Cytomegalia IgM- 0,23 ujemny

To wszystkie badania i jednak na tarczyce robilam wiecej niz jedno ;-)
Chyba to wszystko

Aha rano o 7.00 i wieczorem przed snem po pol godzinnym spoczynku mierze temperature
Niby mam stwierdzone ze mam dostac @ ale mierze ja nadal i rano temp.36,8 a wiecz.37 jutro rano zmierze znowu i zobacze co bedzie. Slyszalam ze jak ma przyjsc wredna @ to temp. spada. Chyba juz sobie wkrecam ze moze akurat...

Ostatnia edycja:
enya81 przykro mi bardzo :-( jestes bardzo dzielna...podziwiam cie ze tak sie trzymasz mimo ze tyle przeszlas, dajesz mi duzo optymizmu na zycie:tak: i wiem ze kiedys napewno sie uda :tak:

Dziekuje kochane za zapalone swiatelka dla mojego aniolka wiem ze do mnie wroci tak sobie to tlumacze wtedy mi lepiej

Swiatelka rowniez pale dla waszych anioleczek (*)

Buziaki dla was i fasoleczek :happy2::happy2:

Ostatnia edycja:
Kochane mam pytanie. od niedzieli wieczór odczuwam bóle w dolnej części brzucha i takie jak by ciągnięcie. Najgorzej jest w nocy, nie mogę spać na lewym boku bo boli jak nie wiem... dzisiaj zadzwonie do gina bo wizyte mam dopiero za dwa tygodnie i panikuję czy coś się złego nie dzieje. a i dodam że jestem w 35 tygodniu. Któraś z Was miała coś takiego?

Bebeautiful witaj i (*) dla Waszego Aniołka.
Za każdym razem, jak słyszę o poronieniu to się wściekam na Naturę, że tak to paskudnie układa. :wściekła/y:Temu, kto wymyślił taki system najchętniej bym uszu natarła.

Wczoraj byłam na becie, wynik 131, czyli jestem w ciąży! (I mąż już nie może się ze mną droczyć, że tą kreskę to ja na teście sama narysowałam). Jutro idę powtórzyć.
Rozmawiałam też z psychiatrą i leki kazała odstawić - ufff. Mam tylko nadzieję, że nie zaszkodziłam niechcący maleństwu tymi lekami. :baffled:
Jutro powtórka z bety - trzymajcie proszę kciuki, żeby ładnie przyrastała i było wszystko w porządku. Najchętniej przespałabym ten etap ciąży u obudziła się, gdy już będą wyczuwalne ruchy dziecka. :-D

A potem to już tylko wizyta u lekarza...

Ostatnia edycja:
bebeautiful witam i przytulam z powodu Twojej straty. z nami raźniej

Kwiatuszku może to kolka Cię dopadła albo Maluch uciska na jakiś narząd...w tym okresie ciaży to ledwo łaziłam bo bolało mnie dosłownie wszystko od krocza aż po mostek. myślę że nie masz się czym przejmować ale zadzwoń do gina i się skonsultuj...

Dziewczyny a tak apropo zażywania witamin w ciaży ja brałam kwas foliowy i piłam zwykłą multiwitaminę musująca a to dlatego że rozmawiałam z dziewczyną świeżo upieczoną farmaceutką i mówiła że na studiach jej mówiono że wchłanialność tych wszystkich witamin, minerałów z tabletek jest znikoma przez nasz organizm, bardziej działa psychika na ilosć wydanych pieniędzy...podchodzę do tego tak samo. wiadomo w jedzeniu są najlepiej przyswajalne witaminy z drugiej jednak strony obecne jedzenie jest takie a nie inne...a multiwit piłam bo uwielbiam jej smak:tak:...zelazo z mięsa jest dobrze przyswajalne ale mi np mięso totalnie nie służy. zawsze byłam z tych bezmięsnych, mięso tylko od święta a teraz przy karmieniu główny składnik mojej diety to mięsiwo...zaczyna mnie wysypywac /mam chorobe skóry/, zawroty głowy, jestem totalnie rozdrazniona...no ale gdyby nie mięso to juz nie miałabym co jesć a z samej marchewki mleka mi nie przybędzie:-D. powodzonka dziewczyny...

Dziękuję Aniii:tak:
Dzwoniłam do ginki i mam przyjść na wizytę dzisiaj na 15. Kazała mi na wszelki wypadek wziąć koszule nocną do szpitala. Ale myśle że se obejdzie. Chyba bardziej panikuję. Bardzo Was proszę o kciuki!!!!

reklama
Plenitude- ja mam vita-miner prenatal dha- cena atrakcyjna ok 20 zł za 30 tabl+ 30 kapsułek- wit a nie ma wcale- jest beta karoten, kwas foliowy 0,4 mg i 28 mg żelaza. co o nim myślisz?:-)

bebeautiful- witaj!!
[*] dla Twojego Aniołka:-(

enya- dobrze będzie!!! zaciskam kciukasy!

Arla84- powodzenia!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry