• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie widzę temat witaminkowy , ja biorę kwas foliowy już i myślę czy już brać jakieś witaminki ciążowe ,ale muszę to jeszcze obgadać z endokrynologiem bo muszę uważać na jod ze względu na tarczycę.
Matita- wiem co czujesz ja siedzę w domu już od maja 2011 i nie mogę znaleźć pracy ,ale ja sobie powtarzam codziennie ,że jestem zdrowa , mam dach nad głową , M może kokosów nie zarabia ,ale jakoś starcza do 10tego i z tego się cieszę , planujemy maleństwo i wiem ,że damy radę to mi dodaje sił piorę ,gotuję, sprzątam i cieszę się , że mogę to robić pamiętajmy ,że są osoby które nie mogą samodzielnie nic zrobić tak są chore i zdane na innych może jednak jest się czym cieszyć chociażby tym ,że sami sobie radzimy...może w ten sposób jakoś Cię pocieszę?:)
Emy - dzięki za pamięć , trzymam za Was mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Agnieszkaala- przytulam i ściskam kciuki za kolejny cykl , przykro mi ,że się nie udało ,ale nie poddawaj się uda się trzeba w to wierzyć:)
bebeautiful- kochana witaj u nas przytulam i zapalam światełko (*) z nami raźniej więc zostań z nami trzymam za Was mocno kciuki i życzę dużo zdrówka buziaki :*:*:*
Kwiatuszku - kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
mam trochę czasu Was poczytać , przepraszam ,że nie wszystkim odpisałam ,ale ja mam lekką sklerozę ;)

reklama
bebeautiful bo to wszystko to taka walka, z czasem i sobą.. bierzesz coś na poprawę śluzu? wstaw link do wykresu w sygnaturce jak np. ja mam, kliknij i zobacz - moja tempka poprzednio była powyżej 37 choć nie zapisywałam nigdzie ale wiem, a teraz była 36,8 czyli nic wielkiego ale na prawie jednakowym poziomie i to mnie natchnęło do testowania, sama wysokość u każdej kobiety i nawet ciąży może być różna. trzeba ci zrobić dokładniejsze badania bo czasem z zewnątrz wszystko ok ale przyczyna może być głębiej, przeciwciała przeciwtarczycowe, antykoagulant toczniowy, głębsza immunologia.. troszkę tego jest.

kobietko tak jak piszesz skonsultuj to bo niektóre preparaty witaminowe zawierają jod :tak:

Plenitude nie mam linku do wykresu pisalam sobie na kartce tak po amatorsku troche ale patrzylam na to o ile zmienia sie tempka czy jest skok i czy sie utrzymuje taka sama. A na poprawe sluzu nic nie biore ale zastanawialam sie nad wiesiolkiem czy zaczac brac w I fazie cyklu. A ty masz cos sprawdzonego?

Enya &&&&& za wizytę,

Asta GRATULACJE!!! Życzę bezproblemowej ciąży :)))

Arla &&& za wizytę i oby ten nowy lekarz sensowny był jakiś :)

Agnieszkaala ja będę testowała dopiero ok 9 - 10 lutego jeśli @ nie przyjdzie wcześniej (ok 3 - 6 lutego się spodziewam) ale najpierw to musimy się wziąć za staranka :) Mam nadzieję, że następny cykl już będzie Twój :))

Kwiatuszku &&&&& za wizytę, żeby wszystko ok było :))

Ja coś dziś spać nie mogłam, o 3 usnęłam dopiero.... jakieś głupie myśli mnie nachodziły ... dziś mam nadzieję się wyśpię.
Pozdrawiam wszystkie, idę za obiadek się wziąć :)

Mi dziewczyny polecały też na śluz siemię lniane bebeautiful.
Plenitude- w piątek mam wizytę u endokrynologa-ginekologa zmieniam lekarza zobaczę co ten mi powie bo tamten bredził ,że tsh 2,4 jest odpowiednie do zajścia w ciążę ,a wiem z forum ,że dziewczynom lekarze radzili ,żeby wynik był pomiędzy 1,5 a 2 zobaczę co ten nowy lekarz mi powie na ten temat muszę sobie spisać listę pytań, które chcę zadać mu.

bebeautiful wiesiołek do owulacji, ja prawie nic śluzu płodnego nie widziałam a po wiesiołku pokazywał się aż miło, może być też siemię lniane. tempka wygląda zatem obiecująco, oby się utrzymała. ja długo nie chciałam robić wykresów bo u mnie na tylu lekach sens był prawie żaden, ale chciałam widzieć co jest w drugiej fazie i wypatrzyłam ;-)

kobietko taki wynik jak już kobieta zajdzie to ujdzie ale lepiej mieć do 2.. mam nadzieję, że lekarz będzie konkretniejszy, ale czasem trzeba sie nadreptać żeby kogoś konkretnego znaleźć..

Ostatnia edycja:
kobietka ja zaszłam w ciążę z TSH 2,5,po dwóch miesiacach spadło do 0,8 a ostatnio wzrosło do 1,7.
asta gratulki:))))))))))
plenitude Ty nasza encyklopedio medyczna:)))Jesteś tu dla nas najlepszym punktem informacyjnym,takim naszym oddanym lekarzem:))))

emeczko po prostu coś tam czasem wiem, a jak nie wiem to prowadzę wykopaliska i się dowiaduję;-) lubię wiedzieć co w trawie piszczy:-p

bebeautiful kiedy robili Ci hsg? na monitoringu z którego jajnika była owulacja?

enya pisałaś, że jesteś wegetarianką, ja prawie też, hehe jem mięsko ale jak już to drób (bo mój m może tylko kurakopodobne więc nie mogę go drażnić bo on uwielbia mięcho) i to dość rzadko, hematokryt zawsze na granicy a hemoglobina.. nie mogę być dawcą bo mi w krwiodawstwie powiedzieli patrząc na wyniki, że jeszcze dla mnie rezerwę powinni trzymać:-D, jak norma jest od 12 to ja mam 12,3 :happy:

Ostatnia edycja:
Asta rowniez gratuluje!!! Zycze spokojnych 9 miesiecy :-)

Kobietka22 daj znac pozniej jak poszlo u nowego lekarza, ciekawe co powie.

Plenitude ty naprawde duzo wiesz na te tematy ;-) badanie hsg mialam w sierpniu a jak zaszlam w ciaze to owulacja byla z prawego jajnika i tak jest do teraz to juz 3 cykl i caly czas mam z prawego nie wiem co z lewym nie dziala chyba hihi...:-D w szpitalu na badaniach sie dowiem a z tym wiesiolkiem to napewno wyprobuje dzieki :-)

A to siemie lniane to w jakiej postaci brac i czy przez czaly cykl? Mozna laczyc z wiesiolkiem czy lepiej brac jedno z tych dwoch ziol?

reklama
bebeautiful siemię lniane niemielone zalewasz chłodną lub zimną przegotowaną wodą, odstawiasz na ok 30 minut i otrzymany śluz przecedzasz (bo nie musisz jeść nasion) i pijesz. jeśli zalejesz gorącą wodą to nie będzie miało większego znaczenia dla śluzu pochwowego, nawilży jelita i poprawi perystaltykę, często producenci piszą, że zalać wrzątkiem albo gotować.. śluz który powstanie nie ma takiej wartości dla organizmu. możesz pić cały cykl bo nie powoduje mikroskurczy macicy jak wiesiołek (wiesiołek tylko do owulacji). jeśli nie dasz rady tego pić to jest też siemię w kapsułkach, jak kto woli, ja na ten przykład tej galaretki za nic nie wypiję, mam torsje i nie ma mowy..:baffled: wystarczy tylko jedno z nich czyli albo siemię albo wiesiołek, nie ma sensu łączyć.
jajniki bywają kapryśne, podejrzewam, że mogłaś mieć problemy z zajściem, bo prawy i sprawniejszy jajnik pracował, ale jajowód był zatkany, a teraz jest drożny i już raz ciąża była, coś w tym może być. u mnie w 2011 roku owu tylko z lewego i zaszłam w czwartym cyklu z dużą dawką clo, a w 2012 na odwrót, tylko 2 z 9 owulacji były z lewego i w drugiej zaszłam, czyli też u mnie prawy jajowód może być niedrożny, ale jak już raz zaszłam to lekarz na hsg skierowania nie da bo po co, czekaj tatka latka..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry