• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny dziekuje za mile powitanie :laugh2: napewno zostane z wami!!! Dzieki wam jest lepiej to wszystko przetrwac.

Mam jeszcze pytanie. Czy ktoras z was miala plamienia 10 dni przed @ nie wiem co sie dzieje nigdy tak nie mialam :-( bole podbrzusza i jajnikow (tym miesiacu zaczelismy znowu starania)

Kwiatuszek23
i enya trzymak kciuki, na pewno bedzie dobrze!!!

reklama
kwiatuszek kciuki zaciśnięte &&&&&

bebeatiful ja miałam takie 3 dniowe plamienie jakos ok 5 dni przed spodziewaną @, ale wtedy nie przyszła :-) pierwszy raz w życiu mi się takie coś zdarzyło, żeby przed @ mieć jakiekolwiek plamienie. Takie plamienie jak masz może to być plamienie implantacyjne, wtedy zagnieżdża się zarodek.. w każdym razie trzymam mocno kciuki żeby się udało!!
a co do jajników to kilka dni myślałam, że ducha wyzionę tak mnie bolał lewy jajnik bo z niego była owulacja.. ale to już było jakoś w 5-6 tc

cześć dziewczynki, trochę się zeźliłam bo zaspałam do labu:zawstydzona/y: chcę zrobić poziom żelaza, trzeba koniecznie rano, a ja oczęta otworzyłam kwadrans po 10.. eh, no to jutro budzik na 7 i do przodu..:eek:

asta gratuluję, trzymam kciuki za prawidłowe przyrosty bety i zdrowy rozwój ciąży &&&&

bebeautiful clo brałam ponad pół roku w 2011, ciąża w grudniu, potem #, od marca do listopada 2012 też clo, do tego metformax bo clo nie chciało bez tego działać (dawka 3 tabletki dziennie w jednorazowej dawce rano) a na pęknięcie pregnyl. dwa razy w życiu pęcherzyk pękł mi sam bez pregnylu ( w 2012 roku) a tak i po pregnylu potrafiły nie pęknąć, starania od listopada 2010, zmiana lekarza co kilka miesięcy bo to konowały.. na własną rękę też acard od sierpnia poprzedniego roku.. czy ten lek pomaga? pomaga jeśli pęcherzyki nie rosną tak jak powinny, nie masz naturalnej owulacji, ja nie mam i bez leku tego typu ( na stymulację wzrostu pęcherzyka, a dochodzi u mnie jeszcze PCOS ) nie zaszłabym w ciążę nigdy.. to tak w skrócie.
wyniki masz ładne, stosunek lh do fsh bliski 1 czyli super, tsh też jest ok, progesteron w drugiej fazie też uważam niczego sobie, możesz zrobić jeszcze anty Tpo i anty TG jak pisała enya, a krzepliwość krwi? najlepiej od razu zespół antyfosfolipidowy żeby wykluczyć to paskudztwo, ewentualnie zostaje jeszcze prolaktyna pod obciążeniem, ale żeby uniknąć tego wydatku zapytaj swojego gina czy wzrost po obciążeniu będzie dla niego miał znaczenie kliniczne.. musisz uważać na toxo, niedomyte warzywa i jajka na miękko z płynnym żółtkiem. izka miała implantację a to u każdej kobiety jest w innym czasie, ja na ten przykład nie mam plamień okołoowulacyjnych i implantacyjnych, ale Ty mogłaś mieć właśnie to. pytałaś o temperaturę, oto kilka zasad tak po mojemu:
1) zawsze tym samym termometrem
2) zawsze rano po przespaniu minimum 4 h (wieczorem temperatura jest nieadekwatna bo jest wyższa i zaburzona różnymi czynnikami) i o tej samej godzinie
3) przed wstaniem na siku w nocy najlepiej (u mnie zawsze tempka rosła po wstaniu o 0,01 lub 0,02 stopnia - sprawdzałam)
4) zapisuj ewentualne zaburzenia czyli spożycie alkoholu, leki, wstawanie w nocy, bezsenność, choroby

pandora zastanawiam się nad nim i mam go na oku bo ma dha, preparat na moje oko wyglądał też wczoraj ok, ja zastanawiam się nad tym beta karotenem bo ma 3 mg czyli jest to 0,5 mg wit. A. beta karoten jest prowitaminą A rozpuszczalną w wodzie, nasza wątroba przekształca ją w witaminę A rozpuszczalną w tłuszczach czyli przyswajalną przez nasz organizm, jest uważana za bezpieczną formę dla kobiet w ciąży ponieważ dużo ciężej ją przedawkować.

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za "witaminowy" odgłos.
Dziś byłam na badaniu krwi i moczu, po południu wyniki- zobaczymy co i jak.

Asta: gratki i kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Enya: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Modlitwa też będzie. Daj znać szybciutko po wizycie co i jak...

Plenitude: Ty to masz łeb do tych medycznych rzeczy. Niejeden konował nie wiedziałby tyle. :tak:

kwatuszek: i dla ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
anilek daj znać jak wyniki, ja pójdę jutro do labu tylko na żelazo.. jestem ostrożna w tym co jem i nie wezmę pierwszych lepszych witamin jakie mi zaproponuje lekarz czy farmaceuta bez żadnej refleksji, ja najpierw muszę być pewna, że jest ok, a potem mogę brać, lekarze i farmaceuci mogą być nakręceni przez przedstawicieli handlowych firm farmaceutycznych, to też biorę pod uwagę ;-)

dziewczyny ja w ciązy brałam Femibion natal 2 bo to witaminy specjalnie skomponowane na polskie warunki klimatyczne .
Do tego Omegamed pregna 500 z zalecenia prof.Czajkowskiego.
Dzięki takiemu zestawowi długo nie miałam niedokrwistości .;-)

Emy kochana witaj
Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

as czyli brałaś tak jak myślę zmniejszoną dawkę kwasu foliowego do 0,2 mg, zero witaminy A, a kwasy DHA to było razem z femibionem 700mg. kombinuję podobnie, ewentualnie vita-min plus mama bo ma malutko wit. A ale składniki są w formie chelatów Albion czyli lepiej przyswajalne, żelazo też jest w lepszej formie przyswajalności i redukcji skutków ubocznych jego zażywania. oj, lekarz będzie miał ze mną przeprawę jak zapytam o witaminki :-)

ilonko24 nio to ci sie dziecie spokojne trafilo:-).u nas z tym spokojem to jest tak 50/50:tak:.teraz zaczyna sie etap zabkowania i mala jest baaardzo marudna,ale taki okres.ogolnie rozwija sie w tempie ekspresowym,z dnia na dzien robi coraz wiecej postepow tylko patrzec jak zacznie raczkowac,bo juz zaczyna sie powolutku przemieszczac...:eek:...kłaczka tez dawno nie bylo...ostatni raz skladala zyczenia na swieta i tez nie wiemy co u niej.reszta " starych" dziewczyn jest na odskoczni.pochwal sie jakimis zdjatkami Pawełka.jak wejdziesz na odskocznie to zobaczysz zdjecia Ali,bo wlasnie wstawilam.a prace twoje chetnie obejrze:tak:.as nio wlasnie u nas tez sie zaczyna cos w tym temacie,juz pisalam na odskoczni,ze mala jest bardzo marudna,duzo placze,slini sie okrutnie i wszystko laduje w buzi...najlepszym szorowaczem dziasel jest smoczek albo pielucha.gryzakow nie uznaje.smaruje jej dziasla bobodentem,ale nic nie daje.kupie cos innego...dzis dala mi pospac do 8.30,ale obudzila se o 3ej i 1h trzeba bylo ja usypiac.za to dwie poprzednie noce tragiczne.pobudka o 1,2 i nie spanie do 5ej:wściekła/y::szok:..matita u nas tez jest cholernie ciezko...pracuje tylko maz i zarabia grosze,ja siedzie w domu z mala.ostatnio dostalam propozycje stazu,ale odmowilam,bo nie ma nam sie kto zajac Ala.tesciowie pracuja,moja mama czeka na tel z zakladu w ktorym jest juz zastoj prawie 5msc...troche mnie to wnerwia,bo nie szuka innej roboty,a mala nam sie nie zajmie no,bo jak zadzwonia to wroci tam,a ja w takiej sytuacji zrezygnowac ze stazu nie bede mogla...nie dziwie sie twojemu mezowi,ze narazie nie mysli o dziecku...nie badz zła na niego.musi zrobic wszystko zeby was utrzymac dwoje...a tobie nie pozostaje nic innego jak szukac innej pracy zebyscie jak najszybciej mogli zrealizowac swoj plan:tak:.trzymam &&&&&&&&.emy kochana co u ciebie? arla za wizyte&&&&&&&&.agnieszkaala jestesmy ten sam rocznik.ja w maju mam 25:-).moze jakis wyjazd by wam sie przydał? jest jakas szansa na cos takiego? Bebeautiful witaj...* dla kruszynki...enya za wizyte&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.kwiatuszku moze dzidzia juz coraz bardziej naciska ci na pecherz...ja tak mialam,a w 37tc urodzilam...trzeba sprawdzic szyjke czy sie nie skraca czasem.wez sobie nospe doraznie jak boli.anii jak u was?

pochawlilam se juz na odskoczni jak nasza niunia rosnie szybko,pochwale sie i tu:

Zobacz załącznik 530981

Zobacz załącznik 530982

Plenitude ciesze sie ze wyniki badan mam ok zrobie sobie jeszcze badania te co enya pisala no i krzepliwosc krwi bo tego napewno nie robilam. Po tej @ lekarz bierze mnie do szpitala i zrobi mi te badania na NFZ bo troche to wszystko kosztuje jak sie zliczy razem :wściekła/y: Dziwie sie tylko ze badania ok a nam nadal nie wychodzi a kiedys myslalam ze wystarczy pyk pyk i jest fasolka a tu takie problemy :no: Jesli chodzi o tempke to robie wszystko tak jak napisalas moja temperatura rano zawsze przed owulacja to 36,35 a teraz mam 36,85 wiec wzrost sie utzrymuje ale jak bylam w ciazy (4tc) to mialam 37,15 wiec dzisiaj jakas niska porownujac do tamtej. Musze uzbroic sie w cierpliwosc i spokojnie czekac na @ ale tak po cichutku ludze sie ze nie przyjdzie hihi... :-D

Izka87 chcialabym zeby bylo tak jak napisalas ze to implantacja...dowiem sie 24-26 stycznia tylko ten czas tak sie ciagnie :sad: a lekarz wczoraj powiedzial ze idzie @ :sad: jesli moge zapytac to te plamienia mialas brunatne czy krew. Przepraszam ze tak wypytuje jesli nie odpiszesz to zrozumiem :sorry:

anilek77 trzymam kciukasy zeby badania byly ok &&&& :tak: napewno beda zobaczysz

Karola1388 dziekuje za * dla mojego anioleczka. Super ze córeczka jest juz przy tobie jest przesliczna :-)
Trzymajcie kciuki zeby sie wreszcie udalo!!! Modle sie zeby moj aniolek wrocil tak bardzo go potrzebuje... <3

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry