• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczyny, dziękuję Wam za zainteresowanie, trochę się zdenerwowałam tymi wynikami :eek:

plenitude, właśnie dzwoniłam do lekarza - niestety ze względu na finanse muszę iść na nfz i ta dobra lekarka przyjmie mnie dopiero za miesiąc - 18 lutego :no: mogłabym iść do innego, ale ta kobietka jest jedyną dobrą, którą znam na nfz... niestety mój lekarz od ciąży przyjmuje tylko prywatnie - jeśli znajdę pracę lub coś się polepszy w naszych finansach to pójdę wcześniej do niego. Niestety tak to wygląda. Staram się nie panikować, bo i tak na razie nie planujemy staranek i się zabezpieczamy więc mam nadzieję, że przez miesiąc mi się nic nie stanie... jakiś czas temu umówiłam się prywatnie do podobno najlepszego endokrynologa na Pomorzu - ale termin mam na czerwiec :angry: może znajdę kogoś innego w międzyczasie. Znów dołek złapałam :-(:-(:-(

kochane ciężaróweczki, jak się dziś czujecie????

reklama
matita będzie dobrze, z tą tarczycą to chyba naprawdę coś pobadaj, lekarze zalecają, żeby przed zajściemw ciąże mieć tsh ok 2, ja miałam 2,5 i się udało.. trzymam kciuki bardzo mocno za Was!!

a ja dzisiaj od rana w stresie, mówię wam laski odkąd wstałam nie ma 5 min żebym nie myślała jak będzie na wizycie, czy będzie biło serduszko.. dzisiaj mam takiego stracha, że szok!! więc bardzo ale to bardzo Was proszę o kciuki o 15stej :)

pleni: dzięki za odp. Jutro idę na wizytę, to pewnie coś dostanę. Znalazłam jeszcze, że mam ketony w moczu. Niewiele, bo 0,5 ale nie powinno być wcale z tego, co wyczytałam. Zobaczymy...

izka: kciuki za pięknie pukające serduszko trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

katherinne: ja dostałam @ chyba tak normalnie... Wiem, że nie zaczynał się tak jak zwykle, tylko plamieniem i trwał długo i leciało dużo.

Ostatnia edycja:
matita wynik pokazuje, że wyszedł im skrzep który się rozpadł i tylko tyle, ale to, że znasz normę to super, niby feu a bez feu - to rodzaj testu, jednostki są wówczas inne. jeśli taką normę Ci podali to ok, bez ich normy wyglądało to tak sobie, a każdy lab ma czasem normy jak z kosmosu i każdy inne. już mi lżej że masz ten duży zakres;-), kochana poza tym co Ci napisałam wyniki wyglądają dobrze, a bez sensu robić od razu głęboką immunologię, tak jak Ci pisałam zrób sobie przeciwciała przeciwtarczycowe anty TG i antyTPO - to uściśli obraz stanu tarczycy. wiem, że budżet masz napięty więc spokojnie. coś się wyłoniło, nie są to wyniki złe, nie martw się na zapas bo to tylko dodatkowy stres z Twoim tsh też jest możliwe zajście ale dla bezpieczeństwa malca lepiej wyrównać wynik do niższego, a prolaktyna też, jest tu kilka dziewczyn z czymś takim i to głównie nasze świeżo upieczone mamuśki. nie dołuj się i nie zamartwiaj, sporo zależy od lekarza, poczekaj do tego 18,02 - jeśli jest dobra to warto poczekać.

anilek Ty nie chorujesz na cukrzycę, prawda? bo zazwyczaj z tym wiążą się ciała ketonowe w moczu, ciąża może być też przyczyną pojawienia się ich w moczu więc jeszcze nie panikuj, ale lekarz może poprowadzić diagnostykę w celu określenia czy jest cukrzyca typu 1 czy nie, jednak jeszcze spokojnie.

ja jestem po pobraniu krwi na stężenie żelaza, kosztowało 7 zł, a będę wiedzieć bo jakoś nie ufam zbytnio swojej hemoglobinie i potrzebuję więcej dowodów :tak:

izka kciuki obecne, postaraj się uspokoić bo jak Ty się denerwujesz to i ja zaczynam &&&&

Ostatnia edycja:
katherinne- ja dostałam @ równo 4 tyg po #, zwykle cykle mam 28 dniowe, @ była taka jak zwykle- 2 pierwsze dni obfite potem już tylko takie większe plamienie. Doskonale Cię rozumiem ja też odliczałam dni do @ i miałam nadzieję że przyjdzie wcześniej niż później. U mnie udało się w pierwszym cyklu chociaż wcale na to nie liczyłam, tzn miałam nadzieję że uda się jak najszybciej ale jakoś wydawało mi się to mało prawdopodobne:tak: Już tu kiedyś pisałam że ginka mi powiedziała że przy starankach od razu jest latwiej bo organizm jest nastawiony na ciążę więc i za Ciebie trzymam kciuki!!:tak:

karola , Liljanna celowo zrobiła sobie chwilowe wolne od BB , żeby mieć czas dla córeczek , ale niebawem wróci do nas :)

iza , &&&& za wizytę

plenitude , też mam oznaczyć to żelazo

pandora , no jak dzisiaj ? lepiej ? pawik był ? :)

u mnie ok , dzisiaj byłam u dentysty na przeglądzie paszczy , usunęlam kamień i 2 ósemki do leczenia

Katherine - ja dostałam pierwszej @ po zabiegu około 4 tygodni od momentu poronienia ,ale u mnie to było tak ,że bardzo długo krwawiłam i dosłownie ustało krwawienie od zabiegu i na drugi dzień była @ ,a potem po kolejnych 4 tygodniach następna.U mnie był źle zabieg wykonany.
Karola- no ja też już doczekać się nie mogę wiosny oby jak najszybciej przyszła w tym roku :tak:
Iza- kciuki mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
mój mąż miał mieć od dziś urlop ,ale jego kolega z pracy stwierdził ,że sobie idzie do domu i mój M musiał jechać do pracy :wściekła/y: na dodatek chcą tego kolegę zwolnić i wtedy już w ogóle lipa z urlopem ehhh ,a już myślałam ,że sobie pobędziemy razem ,a tu nici z tego.

reklama
czarna- nie, nie było:-D ale dziś mam lepszy nastrój i staram się odganiać złe myśli:-D
wiecie co, dziś zauważyłam że mam żółtawą wydzielinę, myślicie że to jakaś infekcja bakteryjna? mogę się jakoś podkurować w domu? wizyta 29.01 nie wiem czy mogę do niej czekać....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry