• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kwiatuszku - zaciskam mocno kciuki i ślę moc pozytywnej energii &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. nie denerwuj się, ani się obejrzysz a już będziesz miała swoje Maleństwo przy sobie :tak:

edytka, iluś &&&& za owocne starania

kwiatuszek &&&&, jak leżałam dwa dni w szpitalu to przyszła w poniedziałek dziewczyna na oddział, tydzień po terminie, decyzja czekanie do czwartku a potem zobaczymy, mam wrażenie, że on wolą czekanie i to im chyba najlepiej wychodzi ;-)

kłaczku ja też często proszę go o wstawiennictwo i pomoc gdyż jego imię jest mi szczególnie bliskie - zawsze mawiam mojemu mężowi, że ma dzięki JPII drugiego patrona..

izw lekarz wyjaśniał, że to standardowe poszukiwania po dobrym wyniku amnio z prawidłowym kariotypem, że dopiero po 18 tygodniu dużo lepiej widać serduszko i to ono może być przyczyną obrzęku na szyi maluszka a nie wada genetyczna, jestem na to przygotowana, że będzie szukanie (wspomniał nawet o wyjeździe do Warszawy do dr Dangel - dobrze znana specjalistka od echa serca u maluszków) a i tak powiedział, że jak nic nie znajdą to będzie wielka niewiadoma do porodu. założyłam już zbroję i czekam co będzie dalej.

loi czekamy na relację po wizycie, już niedługo będziesz w gabinecie &&&&

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczynki za odzew, dzięki niemu wiem, że nie jestem sama...Mąż woli na ten temat nie rozmawiać,ale wiem , że przeżywa naszą stratę mocno.Dzieci nie do końca wiedzą jak się zachować,a reszta rodziny i przyjaciół nawet nie wiedziała, że spodziewam się dziecka znowu...Dziś była u mnie koleżanka to sobie trochę ulżyłam -miałam się do kogo wygadać.Co do mięśniaków to na razie wiem tyle, że muszę zmienić gin.Poczytałam sobie trochę i uważam,że moja gin trochę mnie zaniedbała-wiedziała,że je mam(mięśniaki),więc moją ciążę powinna traktować jako wysokiego ryzyka,a ona olała to...W ciąży przyjmowałam tylko folik,ostatnia wizyta 29 01(8 tc) a kolejną wyznaczyła na 26 02(12 tc) bez żadnych dodatkowych badań czy kontroli,nie mówiąc o usg genetycznym...

Dorota, to faktycznie lekarka , do bani .... ale wiesz, ja też sama się musiałam o genetyczne upomnieć bo gin nie zajarzył w jakim ja wieku jestem

Kwiatuszek &&&&& oby sie rozpętało na całego :-p

katerinne , udany ten twój mąż :)

bett , fajne zdjęcie Marty :) cudnie się śmieje

pleni , kłaczek - pozdro ;-)

dorota światełka dla Twoich Aniołków
[*]
[*]. zmiana gina jest moim zdaniem wskazana bo wiele kwestii może wynikać z zaniedbań. oczywiście nie musi być tak, że to mięśniaki odpowiadają za poronienia, bywa z tym bardzo różnie, żeby myśleć tylko o mięśniakach musiałabyś mieć zrobiony posiew z pochwy czy nie masz bakterii lub gronkowca, oznaczone stany przeciwciał na toxoplazmozę, cytomegalię, różyczkę, zespół antyfosfolipidowy. chyba, że masz to zrobione i wiesz, że wszystko jest ujemne. pozostają wtedy jeszcze wady samego zarodka na co nie mamy żadnego wpływu - powstaje błąd przy podziale komórek i ciąża na różnym etapie z powodu wad może obumrzeć. bez szczegółowych badań nie można ostatecznie powiedzieć, że winne są mięśniaki, mogą być, ale nie muszą. dlatego w Twoim przypadku wskazana jest dalsza diagnostyka tym bardziej, ze poroniłaś już dwie ciąże. zmień gina albo przyciśnij tamtą gin - badania są wskazane.

czarna pozdrowionka, jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a tak apropo badań prenatalnych, bo szukałam informacji kiedy przysługują na nfz, i doczytałam, że po trzydziestym którymś roku i życia i w uzasadnionych przypadkach. Wcześniejsze poronienia też są uzasadnionym przypadkiem? Bo na wiek się nie łapię.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry