• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Katherinne, faajnie masz z takim mezem :) u mnie bylo dokladnie na odwrot :)

Kwiatuszek, &&&& zacisniete :)

Ja juz po wizycie - ku zaskoczeniu ginki i mojemu kropeczka byla widoczna na usg :) malusia, malusia, ale jednak, co oznacza, ze owulka byla wczesniej niz myslalam. Krwiaka zadnego nie bylo widac, wiec plamienie mam traktowac jako implantacyjne, czyli nic bardzo niepokojacego.
"Maluszek" jest ponoc w swietnym miejscu w macicy :)
Mam 3x2 luteine dowcipnie podawac i 2x1 duphaston.
Jak pojawi sie tetno, to clexane 40, ale na to musze sobie sama zalatwic znizke.
Ogolnie mam sie cieszyc, zyc normalnie, ale sie nie nadwyrezac i za tydz znow wizyta.
Myslicie, zeby sobie suwaczek wstawic? Bo to taki symbol dla mnie.. i mam chec na przekor strachowi wstawic suwaczek :)
Ostatnia @ mialam 25.01, czyli dzis to 4tydz i 1dzien?

Loi ja w zeszłym roku suwaczka nie wstawiałam,bo mówiłąm,ze zrobię to nie zapeszając po pierwszej serduszkowej wizycie...niestety nie doczekałam takiej...Tak więc w tej obecnej ciąży na przekór wszystkiemu wstawiłam suwaczek jak tylko potwierdziłam ciążę:))))) Wstawiaj:)))

mysiaku melduję opróżnienie skrzynki, nie zwróciłam uwagi, że tak zapchana bo dawno nie kasowałam ;-)

loi super, że kropeczka widoczna, ja wstawiłam w 9 tygodniu więc nie ma reguły, hehe, chcesz to wstawiaj, sam fakt posiadania suwaczka niczego przecież nie zmienia:tak:

Juchu: Ja teraz na połówkowe załapałam się na NFZ ze skierowania z powodu 2 poronień, więc można z tego powodu, tylko musiałam przedstawić jakiś tzw dowód, w moim przypadku wystarczyło ksero wypisu ze szpitala z jednego poronienia.

reklama
prija połówkowe to badania usg przeprowadzane standardowo w każdej ciąży obejmujące szczegółowe pomiary (dużo bardziej niż na prenatalnych nieinwazyjnych w pierwszym trymestrze) maluszka i wszystkiego dookoła, mogą być przeprowadzane przez gina lub najlepiej w poradni prenatalnej, na co konkretnie miałaś skierowanie z powodu poronień? diagnostyka nieinwazyjna biochemiczna jest przeprowadzona gdy obraz usg sugeruje zmiany (test podwójny, potrójny) natomiast inwazyjne (amniopunkcja, kordocenteza, biopsja trofoblastu) ze wskazań lub prywatnie bez wskazań. juchu lub Ty możecie się kwalifikować ze względu na punkt 4 czyli "Kobiety w ciąży o znacznie zwiększonym ryzyku urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenicznie lub wieloczynnikowo." cytat z przytoczonej poprzednio strony.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry