• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

anilek ja byłam na Polnej ale na takim szkoleniu,nie typowo u diabetologa w ich poradni.Skoro mi powiedzieli,ze jeśli wyniki będą ok i tylko ze sporadycznymi skokami to nie musze iśc na wizytę to nie byłam. Ja już od dawna nie jem białego pieczywa,a jak jadłam razowce,jakies ciemne to często cukier mi fiksował,więc się wkurzyłam i od miesiąca jestem na tych tekturkach Sonko.U mnie też czasami coś co nie powinno to szkodzi,ale za to gorzka kawa z mlekiem ,ciastka petit,gorzka czekolada jest ok.Raz jem lody i nic,innym razem skok,ale to chyba wieczorem musze unikać słodkości.Wkurza mnie to już,bo zaparcia mam mega i nic nie działa,flaki mi popękają i tyle hehe

reklama
Kobietko - a pawie oczko to nie jest odmiana gupika? coś mi się tak kojarzyło... nam swego czasu Molinezje się często kociły ale w końcu wszystkie pozdychały i już dawno nie mieliśmy małych rybek. ja się śmieje że nasze akwarium to jest taka telewizja dla Martusi bo może długo leżeć i wpatrywać się w rybki

Kasia - gratuluję 3 z przodu!!!

ANKA - światełko dla Twojego Aniołka
[*]

Ursa - zapalam światełko dla Twojego Aniołka
[*] i trzymam kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&

Ilona - musisz sobie wybaczyć, Twoi synkowie na pewno już Ci dawno wybaczyli i na pewno nie chcieliby żebyś się tym ciągle katowała. tulę Cię mocno!!!

Hona - dużo zdrówka dla Ciebie i Alanka!

Dziękuję za wsparcie :) Wczorajsza wizyta była późna bo miałam dopiero na 18:15 a jeszcze troszkę się opóźniła i w domu faktycznie byłam koło 20. Wiadomo stres dodatkowo spotęgował zmęczenie wiec... wróciłam i padłam.

Dziś wracam by powiedzieć, że jak na razie wszystko ok. Według tej spóźnionej miesiączki wczoraj był 6w1d i to by się zgadzało z USG. Pęcherzyk 1,3mm zarodek 2mm z widocznym tętnem. Myślałam, że oszaleję ze szczęścia. Oby dalej tylko szło tak książkowo.

Trzymam kciuki i za Was i za Wasze brzuszki.

Anilek77
nie dziwię Ci się, że wracasz... nikt tak dobrze nie zrozumie jak jest ciężko utrzymać nerwy na wodzy gdy raz już najgorsze przypuszczenia i lęki się ziściły.

Witam w ten majowy,zimny i chmurny poranek.A jeszcze niedawno nadawali 30 stopni,to im sie sprawdzilo.

Bett a co u Ciebie i Martusi?Zdrowa?Alanek troszke kiepsko spal,po kapieli zasanal szybko o 9 ale o 1 w nocy juz sie obudzil,wydawalo mi sie,ze cos przeszkadza Mu w nosku,nie bardzo chcial dac go wyczyscic.Postawilam Mu obok lozeczka duza miske z gorace woda,oczywiscie w bezpiecznym miejscu,moze powietrze bylo troszke za suche,zasnal szybko i obudzil sie po 7.To wszystko nie wyglada tak zle,ale musze uwazac teraz.Czuje,ze zlapal ode mnie.Mam tylko nadzieje,ze nie bedzie gorzej.Zapuscilam Mu po kropelce soli fizjologicznej,teraz drzemie sobie,nosek jest czysty,nawet nie slychac,jak oddycha.

Ursa super wiadomosci,kciuki zacisniete za dalsze pozytywne newsy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Echh,ta cukrzyca to nic fajnego ,wspolczuje Wam dziewczynki,ja w ciazy objadalam sie slodkim,ktore zawsze uwielbialam i do tej pory uwielbiam,nie wiem czy potrfilabym sobie czegokolwiek odmowic.Trzymajcie kochane,juz tak nieduzo Wam zostalo.Moze warto choc troszke uwazac na to co sie je i to wystarczy?Nie mam w tym doswiadczenia,kompletny laik ze mnie.Trzymam kciuki,jeszcze troszke i dzidzie beda z Wami.:tak:

Ostatnia edycja:

witam i pozdrawiam gorąco wszystkie dziewczyny

Ilonko
witaj kochana tulam cię mocno, powiem tak sama nie wiem czy miałabym na tyle odwagi i siły by zrobic to o co sie obwiniasz ... twoje aniołeczki wiedza że kochasz je ogromnie i to jest najważniejsze. Igorek skończył roczek wszystkiego naj dla niego ucałuj go od e-cioci. Napisz co tam u ciebie jak z tym mieszkankiem sobie poradziliście i jak tam twoja "przemiła" teściowa?

zafasolkowane mamusie bardzo sie cieszę patrząc na wasze mknące suwaczki dziewczyny oczywiście trzymam za was i wasze maleństwa kciuki cały czas i zycze duzo zdrówka :D

ursa super wieści :D

hona ale z twojego brzdaca przystojniaczek no no :D

A tu moja mała w dniu Chrztu Św przy polewaniu woda sie śmiała, ale za to tłum ludzi i gwar na imprezie juz jej nie odpowiadał i przepłakała mi 90%
a tak ogólnie jak widac mało mnie na cpp staram sie wolny czas całkowicie poświecać małej, nie wiele nam macierzyńskiego zostało i pomysleć że tylko 8 dni a byłby rok a nie 6 mcy ...
mała ma sie dobrze od tygodnia przewraca mi się z plecków na brzuszek i od 3 dni podejmuje pierwsze próby uchwycenia paluszków w nogach jak narazie z tego co ja widziałam raz jej sie udało ale zazwyczaj siega do kostek. Z deserków objadków zajada sie marchewka z ryżem, a wszelkie lekko kwaskowate powodują u niej taki ślinotok że nawet godzinę po śliniak mozna "wykręcać".

Ostatnia edycja:
hona przystojniaczek z tego twojego Alanka:-)
agnieszkaala chodzisz do swojego gina prywatnie czy z funduszu?Co do fatum (faktycznie sporo tego się zebrało:-() to pamiętaj,że przychodzi i odchodzi,żeby zrobić miejsce szczęśliwym chwilom.Mam nadzieję,że przyjdą niebawem.Dziadek zachował się skandalicznie,ciekawe tylko,czy będzie tego samego zdania kiedy zrobi się zniedołężniały i zacznie potrzebować pomocy,gbur jeden...
nisiao dziwna ta twoja sytuacja...
karola Alusia powala:-)Cudna jest po prostu.Mamie się nie dziw-w końcu bardzo trudno się oprzeć takiej ślicznotce,to raczej normalne,że babcia chce nosić swoją wnuczkę (na dodatek jedyną,prawda?).Aspekty wychowawcze to już inna kwestia;-)Nie znasz powiedzenia "babcie są od rozpieszczania,a rodzice od wychowywania"?;-)Fajnie,że u męża coś drgnęło z pracą,najgorsze początki...Jedziecie do niego na stałe już czy tylko z wizytą?
aniolekbb witaj wśród nas.Przykro mi,że i ciebie to spotkało
kobietko jak samopoczucie?Dobrze tolerujusz odstawienie leków?
liluś kciuki zaciśnięte:-)
lenka gratulacje ogromne
loi widzę,że i ty nie miałaś lekko w tym tygodniu:-(,mam nadzieję,że już nie będziesz się musiała tak denerwować...
enya a o żadnych szczęśliwych zakończeniach nie słyszałaś?Na pewno i takie były.Nie przyjmuj od razu najgorszej wersji...Trzymaj się dzielnie
anka witaj.Masz rację-najlepiej gada się z kimś kto przeżył to samo co my...Rozgość się więc i pisz o wszystkim .widzisz bliskie nam osoby chcą z całych sił pomóc,ale nie mogą,bo tak naprawdę nie wiedzą co czujemy (bo niby skąd?).A tutaj każda z nas zna "ten ból",tutaj nikomu nie trzeba tłumaczyć...i to jest najpiękniejsze w tym wątku.
as rodzinka jak marzenie...
emka zespół niespokojnych nóg mówisz?Skąd ja znam to cholerstwo...Zauważyłam u siebie,że jak biorę regularnie magnez to jest dużo lepiej
edyta na korzonki najlepszy aglan (już po jednej tabletce czuć ulgę),ale w ciąży to nie wiem czy można...
ilona nie mozesz się tak obwiniać!Ja doskonale pamiętam swój ból po stracie (a był to "tylko" pusty pęcherzyk) -nie wyobrażam sobie,żebym znalazła wtedy siłę nawet na wizytę w prosektorium,a co dopiero wkładanie tych ukochanych ciałek do trumny...Nie zrobiłaś nic złego i choć to trudne spróbuj zamknąć ten rozdział
ursa witaj.Cieszę się ogromnie,że mimo przykrych doświadczen poprzednio,teraz wszystko jest ok.Obyś miała dla nas takie dobre nowiny przez kolejne 8 m-cy

&&&&&&&&&&&& za wszystkie majowe wizyty,sporo ich:-)

Widzę,że sporo z was wyjeżdża na długi weekend...A ja jak zwykle na odwrót-wczoraj wracając do domu śmiałam się do męża,że wszyscy na weekend jadą z domu na Mazury (na sąsiednim pasie sznur aut),a my z Mazur do domu:-)

IZW Natalka jest przecudna,ale Ci pannica rosnie,chlopcy beda w kolecje sie pod domem ustawiac:tak:U mnie podobnie z jedzeniem,Alan nie je nic co jest choc odrobine kwasne,na marchewke bzdyczyl sie na poczatku,ale jest juz lepiej.Za to bardzo lubi kaszke ryzowa o smaku bananowym.Mozesz mi powiedziec jak przyzadzasz kasze manne dla malej?Nie wiem czy ja to prawidlowo robie.U nas maly jeszcze nie ochrzczony,czekam na brata,niedlugo wraca z misji w Afganistanie.

Anty zawsze sie zastanawialam jak Ty spamietujesz te wszystkie nicki i jak pamietasz co komu mialas odpisac?Ja po przeczytaniu kilku stron zwykle pamietam o 2 lub 3.:zawstydzona/y:
Dziewczynki powiedzcie mi jak wstawic zdjecie,bo oczywiscie nie pamietam,probowalam,ale nie wychodzi:zawstydzona/y:

joaro no to czekamy obie na @,oby przyszłA,nadal testy Tobie wychodzą negatywne?nie wiem już,podobno raz czy dwa razy w roku jest to normalne że cykl się tak opóźni :(:no:ciekaweee.No to obie będziemy też na tym Clo potem się leczyć.Ciekawe jak organizm zareaguje.
Izw ​śliczna Twoja corezka,jak księżniczka,kochana bardzo

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny,
dziąsełko juz mniej mnie boli, zastosowalam metodę strzykawki z igłą i szałwię i jest coraz mniej opuchnięte:)
na majówkę zostaliśmy w domku. Dzis mąż zaprosil mnie do teatru:)może się troszke odstresuje.
Wizyte mam juz umowioną na 15 maja godz 11:00 i mam nadzieje ze zobacze bijące serduszko.
Strasznie się boję i nie mogę przestac o tym myslec. Z objawów ciązowych mam tylko lekkie pobolewania brzucha raz z prawej strony a raz z lewej (chyba jajniki) i lekko bola piersi. Nie mam mdlosci nie wymiotuje.... nie wiem czy to dobrze, slyszalam ze ciaza wtedy jest silniejsza... ciagle mnie tylko ssie w zoladku jakbym byla caly czas glodna i sikam mega czesto.
Dzis w nocy obudzil mnie lekki bol brzucha... az sie przestraszylam ale nic sie nie zadzialo.
Wczesniej mialam plamienia (sluz z nitkami krwi) i dlatego lekarz przepisal mi duphaston ale tylko na 12 dni. Nie wystarczy mi tabletek do nastepnej wizyty. Myslicie ze lepiej do niego zadzw. i poprosic o nastepne opakowanie?? Dostalam te leki tylko ze wzgledu na plamienie progesteron mam w normie... sama juz nie wiem.......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry