• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

może któraś z dziewczyn mi doradzi. ostatnio zauwazyłam że zaczęła mi twardniec macica, było to tylko dwa razy, raz cała a raz wyszło mi takie "jajko" z jednej strony. wiem ze macica może ćwiczyc skurcze ale dopiero ok 20 tyg a u mnie jest 14 tydz skonczony. może to sie nie bedzie powtarzac, duzo leże, biore no-spe i wiecej duphastonu. szyjka jest zamknieta i lekarz nic nie widział niepokojacego na USG. czy takie napinanie raz na dobę, niebolesne jest bardzo niebezpieczne na tym etapie ciązy?

reklama
Własna ciąża nam się dłuuuuży, cudza umyka nie wiadomo kiedy. To tylko pokazuje, jak bardzo względnym określeniem jest czas.

Eve, nie mam pojęcia. Ja nawet nie wiem, gdzie u siebie teraz tej macicy szukać, jak wysoko jest. Mam nadzieję, że to nic groźnego i taka Twoja uroda.

eve nie wiem co poradzić,sama się zastanawiam czy potrafiłabym rozpoznać czy to stwrdnienie czy nie.Może to śmieszne,ale czasem jestem tak spanikowana,że wszystko wyolbrzymiam.Wiem ,że lekarz mi powiedział,że jakby bylo twardnienie macicy to mam dzwonić.

Dziewczyny, nie mogę już tak dłużej.. :( nie dam rady..chyba się wykończę psychicznie..do środy już tylko 2 dni..a poronienie dalej nie przychodzi..nie wiem co już robić, żeby go przyspieszyć..nie chce iść do szpitala na zabieg..i leżeć na sali z kobietami w ciąży..nie zniosę tego :( próbowałam nawet wypić piwo, żeby coś się ruszyło..i nic! wczoraj zauważyłam niewielkie plamienie na papierze toaletowym..ale tez nie podczas każdej wizyty w wc.. masakra..nie wytrzymam dłużej tego..

karolineczka jedyne co mogę doradzić to nie leż tylko chodź a najlepiej po schodach jeśli masz taką możliwość. ja w szpitalu leżałam i niestety długo czekałam, już nie mogłam wytrzymać i zaczęłam chodzić, to trochę przyspieszyło. przykro mi że musisz przez to przechodzić.

Ja mam termin na 29.12/30.12 :) zimowy maluszek bedzie ale śmieja sie ze urodze w styczniu na urodziny mojego Adama :) <05.01> jeszcze mi dokuczaja troche wymioty ale sama żółcią i to jak zjem kanapki z masłem ;) apetyt nawet mam ale na wszystko...jutro ważny dzień usg kontrolne czy z maluszkiem wszystko dobrze... trzymajcie kciuki:)

Karolineczka, jeżeli Ci się pojawiło plamienie to być może organizm pomału zaczyna rozumieć sytuację. Rzeczywiście nie leż, sporo się ruszaj, możesz też skorzystać z ciepłej kąpieli czy poopalać na słońcu (ale uważaj, jeśli zaczniesz krwawić to się nie grzej bardziej), uraczyć solidną porcją kawy, wieczorkiem napić winka. Słyszałam też coś na temat herbatki z liści malin, ale nie wiem na ile to jest ludowa legenda, a na ile prawda. Zdarza się jednak niestety i tak, że organizm długo nie załapuje, co jest grane. I to jest tak zwane poronienie zatrzymane. Wiem, że się bardzo tego boisz i chciałabyś uniknąć szpitala. Ale taki zabieg naprawdę nie jest straszny. Nic nie czujesz, nic nie boli. I raczej nikt Cię nie położy na jednej sali z kobietami w ciąży. Ja leżałam z dziewczyną z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Raczej w szpitalach starają się rozdzielać kobiety w ciąży od kobiet z poważnym zagrożeniem, ciążą pozamaciczną czy poronieniem. Poza tym długo w szpitalu nie zostaniesz. Ja zostałam na noc, bo zabieg miałam bardzo późno, ale normalnie podobno wychodzi się jeszcze tego samego dnia.

Lena, czujesz już ruchy dzidzi?

reklama
karolineczka słyszałam, że robienie przysiadów z prostymi plecami przyspiesza, ale nie wiem ile w tym prawdy jest, bo ja jednego dnia wieczorem dowiedziałam się, że ciąża obumarła, a drugiego dnia rano lekarz od razu kazał mi stawić się w szpitalu na zabieg. Wyszłam do domu tego samego dnia, zaraz po wieczornym obchodzie.

Katherinne z tym, że nie dają razem w pokoju ciężarnych i na zabieg zależy od szpitala, ja ostatnio jak byłam, to były dwie ciężarne i 4 do zabiegu, a jak byłam pod koniec ciąży z Norbertem to byłyśmy w sali 5 ciężarnych i jedną na zabieg u nas położyli...

A i napisze, że dziś 30 :), ale to zleciało. Jednak muszę stwierdzić, że 14 Katherinne to mignęło jak pstryknięcie palcami, chyba rzeczywiście czyjaś ciąża szybciej mija:P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry