• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jestem, obecna.
Wg tej doktorki jest wszystko w normie. Sprawdziła jak zwykle serce 139 uderzen, tetnice środkową mózgową, przepływy w pępowinie, wody i wszystko jest dobrze. Z tych pomiarów, ktore mi wydrukowano wynika, ze po prostu nie jest to duza dziewczynka, wazy teraz 2276, czyli przez te 2 tygodnie przybrala rowno 440g.
Pobrała mi wymaz pod gbs, ale w lab zrobią mi posiew pod szerszym kątem, także fajnie, bo dowiem się, czy cuś jeszcze mnie nie nawiedziło:-)
Także jestem spokojniejsza i moge wznowic przygotowanie wyprawki:happy::-)
A zobaczymy, co za te 11 dni, powie tamta lekarka..:eek:

Nisiao no i widzisz, wszystko dobrze :) Nie denerwuj się już, wszystko pod kontrolą. Zajmij się zakupem sukienek lepiej :)

Juchu niech się już rozkręci na dobre i niech szybko pójdzie :) E-ciotki czekają na malucha :*

Loi proszę się uspokoić i cieszyć córą :) Nie lepiej zdecydować się na jedną lekarkę i nie denerwować się na zapas?

Loi
no widzisz,możemy odetchnąć Z ulgą.także jednak córeczka taka jest mniejsza i wszystko jest dobrze.

Poradzcie mi ,jak nie mam pewnosci kiedy antybiotyk podali mi w szpitalu czy w piatek czy w sobotę,to lepiej antybiotyk brac jeden dzien krocej?czy jeden dzien dluzej.Takie przerywanie antybiotyku tez nie jest dobre a z kolei wiecej jak by sie wzielo to ryzyko.
U gin powiedzialam ze w piatek dostalam ale nie mam teraz pewnosci czy to byla moze sobota....

Loi, a czemu do dzisiejszej już nie? W końcu to ona miała lepsze wieści ;) Ja się musze jakoś zapisać na wizytę i znowu, jak co miesiąc, mi się nie chce. Chyba przede wszystkim dlatego, że wcześniej trzeba tę całą procedurę z badaniami zrobić. Znowu pędzenie z pustym żołądkiem i z sikami w słoiczku. Ja nie wiem, jak Wy się organizujecie, ale ja np. nie umiem zupełnie. Na te badania to trzeba z samego rana jechać. I jak już się nasika to trzeba jak najszybciej dostarczyć próbkę. I nigdy nie wiem, jak ja mam zdążyć już po nasikaniu umyć się, wysuszyć łeb, wyprowadzić psa i przetransportować się do przychodni oraz odczekać swoje w kolejce i zmieścić się w czasie. Kończy się tym, że psa wyprowadzę, raptem się pochlapię wodą, łeb myję po powrocie a tak to pędzę do przychodni, co bez samochodu znowu nie jest łatwe, bo za blisko nie jest. Wiem, wiem, marudna jestem. Ale jakoś skoro na regularnej wizycie i tak nie podglądamy malucha i w zasadzie nic wielkiego się nie dzieje to mi się leń załącza i nie chce mi się znowu przez tę całą procedurę przechodzić :D Co innego w pierwszej ciąży, gdy miałam przychodnię pod nosem i nie wymagało to takiego zachodu. Najgorzej jednak, że to rozbija mi dzień, bo mam w zwyczaju zaraz po wstaniu jeść śniadanie, to jedna z pierwszych i najważniejszych dla mnie czynności. Od razu po wstaniu jestem głodna. A na morfologię przecież jadę na czczo. I naprawdę przez to mam potem cały dzień do d..., bo się rozreguluję. Zastanawiam się, jak ja kiedyś "za młodu" funkcjonowałam, bo kiedyś w ogóle śniadań nie jadałam. Najpierw paliłam papierosa, potem piłam kawę. Brrr. Teraz bym chyba umarła.

nisiao, loi, agnieszkaala gratuluję udanych wizyt, super, że wszystko ok :-)

kat schowaj pojemnik z moczem do lodówki i dostarcz najszybciej jak możesz ;-)

juchu, dorotka rozruszajcie już kolejną fazę rozpakowań na cpp ;-) trzymam kciuki za sprawne i szybkie porody &&&&

hona tak dawno Cię nie było, cpp znowu trochę opustoszeje niedługo bo kolejne dzieciaczki przyjdą na świat, kolejna zmiana warty :tak: ucałuj Alana od e-ciotki :*

kaśkaniunia mamy tu na forum dziewczynę której beta przestała rosnąć przez krwiaka, dziecię uratowane i zdrowo rośnie już poza brzuszkiem, nadzieja zawsze jest, ale jeśli coś jest nie tak z zarodkiem to niestety żadne duphastony i luteiny nie pomogą, rób co gin zaleciła bo więcej poza odpoczywaniem nie możesz zrobić. trzymam kciuki &&&&

lena przytulam.. skurcze mogą być od braku wód..
aniii odezwij się kiedyś ;-)

angel jak u Ciebie?

małgonia odezwij się :-)

Ostatnia edycja:
Nisiao, Loi Kochane gratuluje udanych wizyt. Ja wiedziałam, że tak będzie:-)
Hona ciesze się, że do Nas zajrzałaś. Całuski dla Alanka.
OneMoreTime To teraz czas zacząć nowy cykl. Trzymam kciuki za staranka.
Juchu takie straszaki mogą wkurzać pawda? A pierwszą cc miałaś przez brak akcji porodowej? Trzymam kciuki, żeby jednak Królewna zechciała sama wyjść na świat.
Nisiao Kochana to może weź te leki jeden dzień dłużej, nie powinien zaszkodzić. A na co ten antybiotyk?
Witam Nową Aniołkową Mamusie! Kasieńka ja w pierwszej i obecnej ciąży plamiłam na brązowo i mam śliczną córeczke i teraz kolejna ciąża na finishu.

Ostatnia edycja:
reklama
Loi Nisiao również cieszę się z waszych dobrych wieści :-):-):-)

katherinne wiem że są ludzie którzy uparli się że będą się myć rano a nie wieczorem przed snem ale ja tego nie rozumiem, sorry ale dla mnie kąpanie się rano jest nielogiczne ;-) więc może przed twoimi rannymi badaniami weź prysznic i umyj włosy dzień przed - wieczorem, a rano tylko twarz i zęby i w drogę z psem i próbką moczu? :-)

kobietka ciągle mam w pamięci jak napisałaś że byłaś na grzybach :baffled: aż mnie ciarki przechodzą jak myślę o twojej przygodzie :no: lepiej uważajcie z tymi grzybami i lasami

muszę się wam pochwalić że wczoraj mieliśmy z mężem trzecią rocznicę ślubu :-) spędziliśmy wspólnie bardzo miły wieczór i uświadomiłam sobie że od ponad roku nie miałam takiego wypoczynku jak teraz tu w Norwegii, w tej chwili mamy tu taki spokój, wszyscy gdzieś wyjechali, nawet nasz szef, rodzina jest daleko więc też się nie interesujemy ich codziennymi problemami, jesteśmy tak jakby odcięci od świata ;-) prawie jak na wakacjach z tą różnicą że trzeba pracować, ale teraz nawet praca nie jest taka ciężka, już jest po sezonie więc ja sprzątam jak mam ochotę, mogę iść do pracy na dwie godziny a mogę na 6, a mój mąż pracuje nadal po 10,5 godz ale teraz głównie maluje więc nie jest to aż tak męczące... potrzebowałam takiego psychicznego odpoczynku, pewnie nie potrwa to długo... aż znowu coś się wydarzy :-) wczoraj zaczął się u mnie nowy cykl ale jeszcze nie wiemy czy będziemy działać w dni płodne czy nie...

pozdrawiam was :-) :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry