• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

katherinne ja tam bym zjadła rybę smażoną, mi ostatnio cukru w ogóle nie podniosła, tylko nie jedz ze skórką. pierogów możesz spróbować zjesc np 2-3 szt wiem że niektóre dziewczyny tyle jedzą i im cukier ponad miarę nie skacze. z tym smażonym to musisz sama wypróbować czy ci podnosi cukier, ja tam mogę jeść podsmażone na niewielkiej ilośći oleju, ser żółty też jem, chociaż niektórym nie służy, ja bez sera bym nie wytrzymała. a sernik może spróbuj sama upiec taki dla cukrzyków są przepisy w internecie, chociaż ja ciast nie umiem piec i pewnie poprosiłabym o to mamę albo męża bo on czasem cos upiecze. a ja w tym roku nie idę na Wigile, zostajemy w domu i juz z duzym wyprzedzeniem powiedzielismy o tym rodzicom i oni odwiedza nas nastepnego dnia, nie ma dla nich problemu:)

reklama
Eve, sernik dla cukrzyków na pewno odpada, nie wolno nam żadnych słodyczy ani ciast dla cukrzyków, bo one się opierają na slodzikach a tego w ciąży nie wolno. Dzisiaj się zwazylam jak co tydzień i mam ochotę usiąść i płakać. 28 tydzień a ja mam tylko 6kilo na plusie od początku, gdzie przecież w 1 trymestrze nic nie schudłam. Cztery tygodnie temu ważyłam raptem kilo mniej. A tydzień temu (ważę się co tydzień, po wstaniu i siusiu, na glodniaka i bez ubrań, zeby bylo jak najbardziej wiarygodnie) bylo o 200 gramów więcej niż dzisiaj. Strasznie mnie to martwi, na tym etapie powinno się tyć ok. 0,4 tygodniowo przecież. Zapytam w środę lekarki, do której idę, czy wszystko w porządku. I poproszę,zeby mi malucha zmierzyła, bo się naprawdę zaczęłam denerwować...

katherinne ale mi chodziło o taki sernik ze zmniejszoną ilościa cukru a nie ze słodzikiem:)takie przepisy można znaleźć. wiem że słodziki są niezdrowe i sama ich tez nie uzywam. chodzi mi o to żeby sernik nie był za słodki. nie martw sie wagą, ja też przytyłam ok 6,5 kg od początku ciąży, a waga wyjściowa to 60 kg, co przy moim wzroście 170 cm jest wagą prawidłową, a dzidziuś zdrowo rośnie, bo niedawno miałam USG. ale dla swojego spokoju lepiej zrobić USG i się nie martwić.

Mamusia, ogladam, bo lubie,:-D filmik mnie jak zwykle wzruszyl, bardziej chodzi o to ze mi po prostu emocje odblkowal i sie poryczalam.
Do teraz siedzialam i drzemalam zamknieta w sypialni, czas wyjsc z tej samotni i byle do jutrzejszej wizyty..:eek:

A teraz obejrzalam se filmik z porodu i leze w lozku i rycze...:crazy::eek::baffled::laugh2:
Loi,nie wolno oglądać żadnych filmików z porodami,tylko się nakręcasz niepotrzebnie,trzeba zdać się na matkę naturę,ona będzie wiedziała co robić a poza tym będziesz pod opieką,każda kobieta się obawia porodu to narmalne.Bedzie dobrze już niedługo będziesz na forum pisać,że nie było tak źle:-D

Mamusia, ale Ty przypadkiem nie schudlas w 1 trymestrze? Ja się ta waga martwię, bo ona jest bardzo nierównomierna. Do 12 tygodnia nic, ale to nic dziwnego. Miedzy 12 a 16 tygodniem przytyłam prawie 4 kilo, czyli przybyło mi prawie 4 kilo przez 4 tygodnie, kiedy jeszcze to przybieranie na wadze nie powinno być takie duże, a jak powinno przyspieszyć to nie widzę postępu, przez kolejnych 12 tygodni przybyło mi tylko niewiele ponad 2 kilo i dlatego się martwię. Mój dzieciaczek nie był mierzony od 8 tygodni, w środę wymoge to na lekarce bo cala osiwieje. A teraz jeszcze przez ten tydzień schudłam a nie przytyłam, co mnie nieco w panikę wpędza.

Loi, ja ostatnio jak nie mogłam spac to pol nocy filmiki z porodów oglądałam i one mnie niezmiennie po prostu wzruszają, przy niejednym płacze. A zamierzasz rodzic z zzo czy bez?

reklama
hej dziewczynki ;)

do mnie wczoraj przylazła @ i mnie dziś męczy niemiłosiernie , ale już się obrobiłam na dziś.
Wczoraj była uroczysta kolacja ,a dziś uroczysty rocznicowy obiadek ,a teraz będę leżeć i odpoczywać bo brzuch mnie boli niemiłosiernie :/ niech kolejna @ już nie przychodzi mam jej dość.

Przepraszam ,że ja tak o sobie egoistycznie, wybaczcie mi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry