reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Z dziada dobrze, ładnie sobie rośnie.
Uwielbiam autokorektę :laugh2:Kwiatuszek A Twój gin nie robi połówkowego? Ja bym poszła choćby prywatnie - bo dużo daje obejrzenie wszystkiego dokładnie - najlepiej do kogoś kto ma dobry sprzęt. Kiedyś któraś dziewczyna dawała mi linka do osób mających uprawnienia do wykonywania tego badania (@Plenitude to ty?), bo nie każdy lekarz ginekolog może je wykonać.

reklama
Gloria odpoczywaj ile się da, każdy dzień więcej w brzuszku mamusi to bardzo dużo. A teściowej powiedz grzecznie, że na chwilę obecną nie jesteś w stanie nikogo przyjmować i tyle :)
My wprowadziliśmy się w listopadzie i po remoncie jeszcze nikogo nie zaprosiliśmy bo w lutym okazało się, że jestem w ciąży i musiałam leżeć potem miałam straszne mdłości i nie byłam w stanie gotować a teraz już nie mam na to siły :p

Alza nie mogłam dzisiaj spać bo zestresowałam się całą sytuacją z zalaniem sąsiadów. Wczoraj przyszedł hydraulik z administracji i tak naprawdę nic nie powiedział, u nas jest sucho więc to może u nas a może nie, on tej naprawy się nie podejmuje. Więc nadal nie możemy korzystać z łazienki, dobrze że mamy inny pion do toalety i chociaż z niej możemy korzystać. Zadzwoniliśmy wczoraj do ekipy która robiła remont bo musimy rozwalić obudowę geberita i sprawdzić czy czasem tam gdzieś nie cieknie więc ponownie czeka nas remont łazienki. Do tego dzwoniła dzisiaj pani z administracji, że nadal sąsiedzi zgłaszają, że im cieknie pomimo tego, że nie korzystamy z łazienki - mamy zakręconą wodę do umywalki i wanny.
Ja dzisiaj jestem u mamy i zamawiam wyprawkę dla małej :)

Alza ja cię podziwiam, za te wyprawy na wesela nam się szykuje jeszcze jedno na wyjeździe i już odmawiamy bo ja się już na takie imprezy nie nadaję. W niedzielę mamy chrzciny ale w Łodzi :)

Kwiatuszku cudne wieści :) Po dwóch stratach test podwójny należy Ci się na NFZ (usg+krew) więc myślę, że warto sobie zrobić :)

Co do depilacji "podwozia" wczoraj okazało się, że z brzuchem jest ona niewykonalna, ile ja się namęczyłam :p

Jutro zadzwonię i się umowie na polowkowe.
Eh ta autokrekta :p :D
Magda ale test podwójny sie robi na tym pierwszym USG prenatalnym tak? Na polowkowe nie trzeba już z krwią?
Bo już zapomniałam jak to było z Oliwia. A i jeszcze M i Oliwka czekali dziś na mnie na korytarzu i dr ich zawołał żeby sobie popatrzyli. I Oliwka tak patrzy, patrzy i mówi: to nie dziecko tylko kot bo ma ogon :p :D

Kwiatuszku sorry pomyliło mi się :p połówkowe tylko usg i też należy ci się na NFZ :)
To trzecie pomiędzy 28 a 32 tyg nie każdy robi i jest już płatne, ale ja się zapisałam do tej samej doktor co mi robiła dwa poprzednie :)

myślę że starta dziecka boli tak samo nie zależnie od tego czy starsze czy młodsze. U mnie doszło coś jeszcze, brak panowania nad własnym ciałem to tak jak jazda samochodem bez hamulców w stronę dziecka ze świadomością konsekwencji.

Co do teściowych to alza ma rację. Moja teściowa mi tez powiedziała dobitnie po wszytkom "ja to wszystko robiłam i mi nic nie było , dzieci rodziłam i szłam do roboty" te jej komentarze poskutkowały tym ze w koncu powiedziałam mężowi idz i jej powiedz że mi nie pomaga i chyba powiedział bo o d tego czasu tesciowa siedzi dłuzej u nas tylko jak on jest, a jak ja byłam sama z młodym w domu po powrocie męża do pracy to przychodziła od 8 do 16 po 5-6 razy że niby z jakąś potrzebą. Ja na to nie zwracałam uwagi dopiero jak mąż wziął młodego na cały wieczór a ja zostałam sama w domu i wymyśliłam ze pojadę na przejażdżkę rowerową to mnie nie puściła samą. Wtedy sie zorientowałam ze ona mnie poprostu pilnuje.
Ach te teściowe

Hajmal ja z moją użyłam po urodzeniu Olka. Była u mnie i 8 razy dziennie, wtrącała się we wszystko, jak spaliśmy z Olkiem, to waliła w okna,żeby ją wpuścić, mówiła do Olka"synku chodź do mamusi", słowo babcia o sobie powiedziała pierwszy raz chyba po roku. Tak moja gehenna trwała 6 miesięcy. Jak w końcu na nią nakrzyczałam,że ma nam dać święty spokój, to chyba się trochę obraziła, ale po kilku tygodniach wszystko wróciło do normy i tak jest do dzisiaj :) Boję się , co będzie teraz po urodzeniu Stasia...

Magdalena jesteś pewna, że jest płatne? Ja teraz byłam i nic nie płaciłam... Chociaż mój gin nigdy nie bierze ode mnie kasy...
Co do depilacji, to przy porodzie położna atakuje mnie maszynką, ja rozkładam nogi a ona, że tak doskonale wygolonej pacjentki jeszcze nie miała i spode łba patrzyła na męża, że to na pewno jego robota ;) Wszystko robię na czuja, nawet nie wiedziałam, że tak dobrze mi idzie ;)
Z weselami to mi pasuje, przynajmniej nie muszę gotować, wreszcie mam okazję, żeby się odpicować, ciotki i wujkowie zajmują się Olkiem a ja mogę spokojnie posłuchać, jak pięknie wyglądam w tej ciąży ;)
Fajnych macie fachowców od łazienki... Woda leci, super super, ale ja nie będę tego ruszać. No ręce opadają!

Kwiatuszek uśmiałam się z ogona :D Dzieci to jednak są niewyjęte :D

Hej, witam nowe aniołkowe mamy. Bardzo mi przykro, że tyle kobiet to spotyka.
Gloria to córcia Wam strachu napedzila. Dobrze, że już się uspokoilo, niech jeszcze trochę posiedzi u mamy w brzuszku :-)
Alza ja to wieki nie byłam na weselu!
Co do tesciowych to moja jest spoko, jest tak leniwa, że rzadko przychodzi :p Mam nadzieję, że to się nie zmieni :-D
A u mnie nowy cykl. Ten trwal 55 dni! Teraz biorę Clo i zobaczymy jak to będzie. Pytanie do dziewczyn, które były stymulowane, jak Clo mam od 2-6 dc po 1 tabl. to kiedy iść na pierwszy monitoring? W 10 dc, czy później?

Dziewczyny moze znacie odpowiedz na nurtująca mnie sytuację. Biore duphaston od 9.08. i dzis robilam badanie bety. Wyszla mi 5,2. Mozna by powiedziec ze to 26 cd ale owulacje mialam ok 8.08. Nie wiem czy to oznacza brak ciąży czy jej początek. Dodam ze 5.08 mialam bete ponizej <2. Wiem, ze najlepiej jest powtorzyc wynik za dwa dni ale juz sie denewruje i nie wiem czy duphaston dalej brac czy odstawiac. Tez jak patrze na ten wynik to troche niski jak na dany tydz ewentualnej ciazy i juz sie marwtie....

Dlaczego niski?? Beta zaczyna pojawiać się ok 10 dnia od zapłodnienia (a nie od owulacji). Skoro miałaś owulację ok 8.08 - to i tak szybko Ci zaczęła wzrastać - także na spokojnie zrób wynik po 48h i najlepiej w tym samym labie. Wynik >5 świadczy o ciąży.

reklama
Alza nasz fachowiec z administracji jak widać nic nie robi a pensję bierze, a ludziom niech się leje po ścianach. Jakby tego było mało hydraulik który robił nam remont wpadł w cug i nie ma z nim kontaktu czego dowiedzieliśmy się od właściciela firmy remontowej więc musimy szukać kogoś nowego, dzisiaj P ma sam zdemontować kibelek i geberit z teściem i sprawdzić czy tam nie ma przecieków a weźmiemy kogoś aby naprawił to co zepsują :p Więc na chwilę obecną musimy się przenieść do moich rodziców.
Niestety za to trzecie usg muszę zapłacić, dzwoniłam do przychodni i się dowiadywałam już nie przysługuje na NFZ.

Do góry