• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 Ty sama lepiej wiesz co miałaś robione kochana , ja Ci mogę tylko podpowiedzieć ... sama byłam zielona ;/ ale ważne są przeciwciała też , mutacje pod względem witamin i krzepliwości ... my teraz będziemy robić kariotypy u Ciebie była wada więc może warto by było je zrobić żeby wiedzieć czy to faktycznie był przypadek
u mnie jeśli chodzi o krzepliwość to i bez badań na mutację dostawałam Clexane - mając 20l przeszłam zator i zawał płuca co wywołała antykoncepcja hormonalna i lekarz uważał że skoro w ciąży gospodarka hormonalna się zmienia znów może dość do zatoru i od razu miałam zapisywane zastrzyki ... poza tym moja siostra jak była w ciąży - straciła dziecko w 27tc - ma tą mutację ... wyszło poźniej z badań .. jaki jest koszt takich badań ?

reklama
@roxie123 wlasnie konczy mi sie druga @ po poronieniu. Wczoraj bylam u endo. Tsh ft3 i ft4 w normie. Ale ze dwa lata temu mialam tam jakis guzek czy cos to usg mam ponowneni przeciwciala do zrobienia. W grudniu mialam wyrostek wycinanybi na wypisie ze szpitala glukoza 102 przy normie 99. W czerwcu glukoza 101. A teraz 82. Przed poronieniem miala takie intensywne uplawy teraz nie ma. Jedynie te leukocyty za wysoki. Miesiax temu 12,5 przy normie do 10 teraz 10,5 takze spadaja. Zrobie za miesiac. Beta hcg ponizej 2 tak na wynikylu mam. Takze zakladam ze spadla. Wit d3 30,5 poziom wskazany to 30-60 mozna troche przysuplementowac

@Marika92 w zalezności od labu sa pakiety też ale chyba coś około 300 zł +/- musisz sprawdzić , dziewczyny robiły wysyłkowo też :) kurczę może u Was jest genetycznie coś skoro u siostry też tak było...może warto by było doradzić się jakiegoś konkretnego lekarza
@agaB no to dobrze ,że spadają cyferki , a jakie masz zalecenia od lekarza ?

@Marika92 w zalezności od labu sa pakiety też ale chyba coś około 300 zł +/- musisz sprawdzić , dziewczyny robiły wysyłkowo też :) kurczę może u Was jest genetycznie coś skoro u siostry też tak było...może warto by było doradzić się jakiegoś konkretnego lekarza
@agaB no to dobrze ,że spadają cyferki , a jakie masz zalecenia od lekarza ?
niestety obie miałyśmy pecha ale u niej strata ciąży wynikała z tego, że miała tą mutację o której nie wiedziała bo to pierwsza ciąża i jej synek po prostu był niedożywiony, niedotleniony , na mały na swój wiek itd. z tego względu, że miała problem z krzepliwością - genetyk powiedział jej , że gdyby wiedzieli o tym i od razu miała włączony clexane najprawdopodobniej dziecko by żyło i było zdrowe ... na 100% obie mamy coś z krzepliwością , ale ja temu zapobiegałam bo już clexane miałam od początku .. a wada, jak to lekarz powiedział powstaje przy łączeniu się komórek - nie mamy na to wpływu (jeśli oczywiście rodzice nie mają żadnej mutacji z której wada mogłaby wyniknąć) więc ciężko jej zapobiec ... badania może i zrobimy , ale myślę , że to był przypadek , a że obie z siostrą miałyśmy pecha ?! trudno .. każda z innego powodu, ja zapobiegłam temu co stało się z dzieckiem mojej siostry , ale na wadę genetyczną nie miałam wpływu ...

@roxie123 odnosnie ciazy? Moj dziadzio mowi ze pol roku niby ale jak sie trafi wczesniej to nic sie nie stanie. Meza musze uzdrowic najpierw. I poznac opinie specjalisty czy mozemy tzn. Czy on zdrowy czy chory i czy mozna. 20 pazdziernik mamy wizyte a w sumie ok29 powinna byc trzecia @ wiec jak nie bedzie przeciwskazan na tej wizycie to dzialamy w listopadzie. Taki mam plan ale jak lekarz nie pozwoli to moze juz nigdy nie bedziemy probowac

@roxie123 raczej watpie zebym byla w ciazy choc najlepsze ze moj organizm dwa razy juz w konia mnie zrobil jak sie ciazy nie spodziewalam i olalam testy ciazowe a byla co najlepsze na praktykach mierzylam temperature i caly czas mialam 37 myslalam ze chora pielegniarki tez:p ale pmietam ze bardzo nerwowa bylam ospala i przeziebiona i co ciekawe czulam sie jalby mnie depresja dopadla narazie takich nie widze objawow wiec za 8 dni przywitam sie z @.
A ja tez dzisiaj w nocy nie umialam spac zimno mi bylo i spapam pod koldra kocem i w polarze.

@Marika92 nie wiem... ja bym szukała przyczyn mimo wszystko , nawet po to aby nie stracić kolejnej ciąży , może trzeba metyle brać bo wady wychodzą też z braku kwasu foliowego a jesli masz mutacje to zwykłego nie przyswajasz . Oczywiście Twoja decyzja ... ja bym sobie nie dała wmówić przypadku tak do końca ;/
@AgaB33 no to zbadaj męzulka bo to tez podstawa , czasami wystarczy bakteria w nasieniu i juz problem się robi ;/ myslę ,że pół roku to długo jesli będzie z męzem ok to możecie się starać :)
@zosiak kochana to życze @ w takim razie żebyś się nie stresowała :p ale sprawdzaj czy II kresek nie ma , bo wiesz organizm płata figle , a wiemy skąd się biorą dzieci :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry