Kochane Babeczki!
Wierzcie lub nie, ale przeczytalam calutki watek, 177 strony, ze 2000 postow. Bylam przez jeden dzien na zwolnieniu przeziebieniowym i lezalam przed laptopem przez caly dzien..
Ryczalam za kazdym razem kiedy pojawiala sie nowa mama Aniolka, bo przezywalam to na nowo z kazda z Was. Goraco pozdrawiam! WIEKSZOSC jest zafasolkowana... wiec mam nadzieje....
Poki co jestem na zielonej ( a raczej szaroburej) szkole z mlodzieza z mojego liceum. Czy myslicie juz o swoich dzieciach jako nastolatkach? Bo ja tak! Moze z racji pracy a moze wieku bo wiekszosc moich przyjaciolek ma nastoletnie dzieci. Na szczescie to ``dobre dzieci`` i latwo puszczac wodze fantazji...
e-mama i gosia, witam,przytulam mocno i wspolczuje... lepiej byloby sie spotkac na innym watku, ale dobrze ze tu jestesmy, to nas szybko ``zaraza``
Dlaczegotak bardzo dobrze, ze bierzesz zwolnienia. Musimy sie oszczedzac i chuchac na siebie! I juz!
Kupilam sobie bilet do Polski na 19 lutego i tak mnie natchnelo, ze moze mi sie uda zrobic jakies expresowe badanka. Czy jest to realne, zeby zalatwic w ciagu 1-2 dni? Zarejestrowac mnie moze duzo wczeniej przyjaciolka. Czy ktoras z Was moze mi polecic dobrego lekarza/prywatna przychodnie w Krakowie? Post_ptaszyna czy mozesz mi kogos polecic? Dzis sie dowiedzialam, ze w Finlandii, zimnym, nieprzytulnym kraju jakiekolwiek badania wykonuje sie po trzecim poronieniu!!! Nawet w prywatnych przychodniach trudno wyprosic swoje, chociaz sie za to placi i to niemalo. W ciazy w ogole nie robia bety. Jedyne co mialam to morfologie, mocz, grupe krwi i toxo.
W ogole pierwszy trymestr jest traktowany po macoszemu i ciazy sie nie podtrzymuje. Jak jest wszystko w porzadku, to ginekologa sie w ogole nie widzi. No za wyjatkiem 2 standardowych usg ok. 12 i 18 tygodniu. Cala reszte, lacznie z porodem prowadzi polozna (od 10 tyg).
Ja po dwoch kreseczkach pognalam do prywatnej przychodni bo mialam silne bole w podbrzuszu ale i tak pani doktor byla troche zdziwiona moja nadgorliwoscia... I od razu stwierdzila, zeby sie nadmiernie nie nastawiac bo co piata ciaza w tym okresie konczy sie zle... I niestety padlo na mnie...
Ale okazalo, sie tez ze kilka moich kolezanek mialo podobna sytuacje, a potem rodzily sliczne zdrowe malenstwa... I z nami tak bedzie, prawda?
Sciskam Was mocno i zycze milego weekendu