reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję ale wyskakuje mi jakiś błąd jak wchodzę w link. Jak znajdę chwilę czasu to poszukam na necie może coś znajdę ciekawego

reklama
@Takaja123 ten mój akurat tego nie robi,tym się tu inni zajmują. On głównie patologia ciąży, zakładanie szwow jak widać nawet na tak rozpadła szyjke jak moja i trzyma już 9tydz [emoji14] no i ma klinikę niepłodności dr Horak . Jestem tu miesięc.. widziałam ile ciąż uratował nagle... zastanawiam się gdzie byli lekarze tych dziewczyn co tu trafiały... no dziewczyna z crp 350, kolka nerkowa 36tc dziecko waży 1250g... lekarz nie uznał że to coś złego sama wezwała karetke i nagle okazało się że ma źle.przpelywy dziecko za małe i szybko cięcie... trochę się już tu na patrzyłam. Jest jeszcze drugi który ma d4uga część oddziału też ponoć bardzo fajny dr Zamlynski jest ojciec i syn. Syn uratował mi ciaze jak w 23t5d dostałam skurczy. Jasn3 zdarzają się "dziwni lekarze " no ale to jak wszędzie. Ważne , że dowodzą oddziałem lekarze z sercem [emoji7]

Tu jakiś stary artykuł, al2 faktycznie jest info że nigdzie tego nie robią

@Dzoanna88 A niech będą i parówki im większe tym lepiej dla nich. Coś mi ciśnienie wariuje mimo leków. Mam nadzieję, że wytrzymamy jeszcze troszkę.

Moja skarbnico wiedzy :-) byłam dziś u lekarza, mały waży 1522g już tak nie nabiera jak na początku. Ale mam problem, pytałam dziś o odstawienie acardu i lekarz powiedział że w 36 tygodniu będziemy odstawiac. Trochę mnie to martwi, czy któraś z Was brała go tak długo? Boję się że ten przewód botalla się nie zamknie. Mam wizytę za 2 tygodnie to będę próbowała negocjować, ale może macie jakiś artykuł żebym mogła sobie poczytać o tym ASA?

Moja skarbnico wiedzy :-) byłam dziś u lekarza, mały waży 1522g już tak nie nabiera jak na początku. Ale mam problem, pytałam dziś o odstawienie acardu i lekarz powiedział że w 36 tygodniu będziemy odstawiac. Trochę mnie to martwi, czy któraś z Was brała go tak długo? Boję się że ten przewód botalla się nie zamknie. Mam wizytę za 2 tygodnie to będę próbowała negocjować, ale może macie jakiś artykuł żebym mogła sobie poczytać o tym ASA?
Mi immunolog i genetyk mówił że do 32max34. Z tym, że Tu odstawiono mi ok 24tc , że względu na dołożenie innych leków.

Marze o takiej wadze jak dotrwam do Twojego tygodnia [emoji14]

Pierwszy raz słyszę, że beta się wydziela przed zagnieżdżeniem. Wszystkie dostępne mi źródła mówia, że betahcg pojawia się po zagnieżdżeniu w macicy (lub poza nią). Jakbyście gdzieś trafiły, że jest inaczej, to dajcie linka, bo chętnie się dokształcę. Jak sama nazwa wskazuje jest to gonadotropina kosmówkowa - a kosmówka powstaje między owodnią a błoną śluzową macicy - więc póki zarodek nie zacznie się zagnieżdżać, to jej nie ma, więc niemożliwe jest jej wydzielanie póki nie ma kosmówki.

Ostatnia edycja:

Też mi się wydaje że max 34tc. Negocjuj. Tym bardziej jeśli masz heparyne to nic złego po odstawieniu acardu się nie stanie :)

I też pierwsze słyszę żeby beta była po 48h od zapłodnienia. Wtedy w dniu spodziewanej @ wartość bety byłaby dużo większa niż te kilkaset jednostek

reklama
Do góry