roki_1991
Fanka BB :)
Jesteś bardzo dzielna i Blanka też! GratulacjeJuż pisze dziewczyny. Wczoraj po 12 obudziły mnie skurcze. Były tak jakby regularne. Dostałam coś na złagodzenie domiesniowego bo miałam tylko 4 cm rozwarcia. Ale nic nie pomogło. Tak więc zrobiono mi lewatywe podmylam się i na porodowke. Tam bóle były spore ale rozwarcie dalej 4 cm. Dostałam już wtedy zzo i udało mi się przespać. Koło 4.30 się już przebudziłam i zaczęły się partę. No ale cóż męczył mnie prawie do 8.00 opadalam z sił bo nie mogłam małej wyprzeć stałą w kanale i się trochę cofała. I zapadła decyzja o cc. Tak na świat przyszła Blanka z waga 3320g ile cm tego nie wiem i ile punktów apgar też nie bo zabrali mała bo przez chwilę miała problemy z oddychaniem i była podłączona do urządzenia ale już sama oddycha najedzona to najważniejsze i tam panie nad nią czuwają. Ja odpoczywam teraz i muszę dojść do siebie
Ja słyszałam takie mruczace dziecko jak byłam odwiedzić koleżankę po porodzie. Śmieszne odczucie pamiętam miałam wtedyGratulacje!!!
Mi Łucję też zabrali na 24h bo miała problemy z adaptacją (w karcie wypisu mam wpisane ze mruczała cokolwiek to znaczy [emoji849]). Dostawała troszkę tlenu i było potem już wszystko ok [emoji4]
A prywatny daje Ci też na ryczałt? Bo jeśli nie, to ja bym powiedziała wprost że masz recepty od innego lekarza na R i tyle.Gratulacje narodzin córeczki.
Ja już po wizycie. Jest pęcherzyk i ciałko żółte. Nie ma jeszcze zarodka i echa serca. Lekarz na NFZ całkiem spoko. Ciąża wygląda na 5tc. Jest 5+2. Niestety nie dal mi zdjęć USG. Ale mam problem ponieważ nie mowialm mu że lecze się też prywatnie i przepisał mi clexanxe na ryczalt. I pewnie jak nie wykupie to bedzie wiedział a lekarz prywatnie daje mi neoparin, który kosztuje jakieś 3.5 a clenax 35 zł. I nie wiem co robić czy wykupywać.
Kolejna wizyta 2.06 u prywatnego i 10.06 tu na NFZ.
Nie trzyma się w lodówce, tak jak pisze Lucy, bo wtedy trzeba zużyć do 30 dniAle to oznacza że muszę wykupywać a ja mam wykupiony neoparin na 4msc. A i w ogóle w aptece mówili że mam trzymać poza lodówka a ten lekarz z NFZ że trzymać w lodówce. W Aptece w sumie trzymają w szafce
To nie jest dobry wynik. Pierwszy powinien być do 99 i tu super ale po godzinie powinien być dużo wyższy (chyba do 160? Nie pamiętam dokladnie) A trzeci powinien być w okolicy tego pierwszego. Także lekarz powinien to zobaczyćDziewczyny jak powinna wyglądać prawidłowo krzywa insulinowa?
Dziś seria kolejnych nastu badań... i krzywa mi wyszła: na czczo 87, po godzinie 91, a po dwóch godzinach 102. To chyba dobrze?
Jak tylko dostanę resztę wyników umawiam się na spotkanie z dietetyk, która ma mi ustawić suplementację dla mojego stanu i obciążeń.