reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Do tej pory było, że wszyscy szli na kwarantannę, bo mi jakoś na początku września pracownik ze względu na kontakt córki był na kwarantannie. A teraz zmienili, że tylko dziecko na kwarantannę, a ty bierz opiekuńczy albo kombinuj opiekę ;/

reklama
Jestem po wizycie i jest wszystko dobrze 🥰 następna wizyta za 3 tyg i w tym czasie mam tez prenatalne zrobić :) gin pytał czy chce zrobić badanie genetyczne, bo większość jego pacjentek po takich przejściach jak ja robi. Stwierdziłam, ze pewnie zrobię. Na koniec wizyty powiedział, ze to kosztuje 2700 zł 🤯 teraz to już sama nie wiem? Nazywa się sanco chyba? Doradźcie 🙏

Jestem po wizycie i jest wszystko dobrze [emoji3059] następna wizyta za 3 tyg i w tym czasie mam tez prenatalne zrobić :) gin pytał czy chce zrobić badanie genetyczne, bo większość jego pacjentek po takich przejściach jak ja robi. Stwierdziłam, ze pewnie zrobię. Na koniec wizyty powiedział, ze to kosztuje 2700 zł [emoji2962] teraz to już sama nie wiem? Nazywa się sanco chyba? Doradźcie [emoji120]
A to są te dokładne co też plec pokazuja. Sanco, nifty...
Ja robiłam tylko Prenatalne. Na taki rarytas mnie nie stać [emoji12]

Jestem po wizycie i jest wszystko dobrze 🥰 następna wizyta za 3 tyg i w tym czasie mam tez prenatalne zrobić :) gin pytał czy chce zrobić badanie genetyczne, bo większość jego pacjentek po takich przejściach jak ja robi. Stwierdziłam, ze pewnie zrobię. Na koniec wizyty powiedział, ze to kosztuje 2700 zł 🤯 teraz to już sama nie wiem? Nazywa się sanco chyba? Doradźcie 🙏
Sluchaj ja nie robiłam i myślę że dopiero jak na prenatalnych coś wyjdzie nie tak to wtedy chyba warto zrobic to badanie. Wcześniej bym nie robiła

A to są te dokładne co też plec pokazuja. Sanco, nifty...
Ja robiłam tylko Prenatalne. Na taki rarytas mnie nie stać [emoji12]
Sluchaj ja nie robiłam i myślę że dopiero jak na prenatalnych coś wyjdzie nie tak to wtedy chyba warto zrobic to badanie. Wcześniej bym nie robiła
Dzięki 😃 ja kompletnie nie ogarniam tego. Czyli najpierw się umówić na prenatalne, potem w razie czego na tamte? Coś jeszcze polecacie? @Paula919191 Ty robiłaś prenatalne u tego, który on poleca u niego w klinice?

Ja też uważam że na ta Chwilę to zbędny wydatek. Zrób spokojnie prenatalne, A jak coś tam Cię zaniepokoi lub ryzyko z pappy wyjdzie bo to tylko głupia statystyka, to wtedy bym się dopiero zastanawiała ;)

Ja jak byłam na badaniach prenatalnych to lekarka, która je wykonywała mówiła, że te testy z wolnego DNA się robi jak ryzyko z USG i testu Pappa wychodzi większe niż 1 do tysiąca. Wcześniej nie ma sensu. Spokojnie umów się na normalne prenatalne a później zobaczysz :)
Cieszę się, że wszystko super! Na kiedy Ci termin wychodzi?

Jestem po wizycie i jest wszystko dobrze [emoji3059] następna wizyta za 3 tyg i w tym czasie mam tez prenatalne zrobić :) gin pytał czy chce zrobić badanie genetyczne, bo większość jego pacjentek po takich przejściach jak ja robi. Stwierdziłam, ze pewnie zrobię. Na koniec wizyty powiedział, ze to kosztuje 2700 zł [emoji2962] teraz to już sama nie wiem? Nazywa się sanco chyba? Doradźcie [emoji120]
Jej super wieści cieszę sie bardzo że po wizycie wszystko dobrze. Obym jutro też takie wieści przyniosła... :) a co do tych badań z doświadczenia z innej grupy w której mają takie dzieci jak ja ( córke niepełnosprawna) co robiły to badanie to nie wychodziły zgodne z prawdą a kosztują bardzo dużo.

reklama
Ja jak byłam na badaniach prenatalnych to lekarka, która je wykonywała mówiła, że te testy z wolnego DNA się robi jak ryzyko z USG i testu Pappa wychodzi większe niż 1 do tysiąca. Wcześniej nie ma sensu. Spokojnie umów się na normalne prenatalne a później zobaczysz :)
Cieszę się, że wszystko super! Na kiedy Ci termin wychodzi?
Nie wiadomo, mój gin twiedzi, ze na tym etapie sie terminu porodu nie wylicza 🙄 jeśli chodzi o termin z apki to około 11.06. Ulga niesamowita po wizycie 😅 tak jak mówicie, zrobię prenatalne, a potem ewentualnie pomyśle o tamtym, bo rozumiem, ze później tez mogę je zrobić

Do góry