reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja na obiadek robię dzisiaj roladki ze schabu. Mój M też nie lubi zup, zjada zupę a zaraz po tem chce drugie danie, więc wolę zrobić ziemniaczki i jakieś mięso i niż mam robic dwa dania :-)

reklama
a Ja już posprzątałam i byłam na zakupach :tak: pranie się pierze, obiad mam z wczoraj więc mam już wolne cały dzień ;-)

dorotko - jedź lepiej do szpitala na wszelki wypadek na kontrole :tak::tak:

Miroslava - tak to jest z tymi chłopami :-p chociarz Ja nie mogę na Mojego narzekać bo jak go poproszę to we wszystkim pomorze a nawet czasami sam od siebie posprzata ;-):happy2:

jezyk - u Mnie chłop też jak zje zupe to pyta na nie ma mięska :-p

muffy, Gabi, daga - :-)

miłego dzionka kochane idę poleżeć :-)

Dziewczynki melduje sie po...:-):-D
Cyprysiowa- kochana nie martw sie tym zelazem, tylko skocz po tablety do lekarza! Ja mialam anemie po poronieniu a hemoglobine jak chlop hehe:tak: a niestety nie moglam jesc tabletek zelaza :-( Jadlam: Ananasy- swierze, Szpinak z cytryna. podobno konskie mieso ma najwiecej zelaza- ale tego bym nie przelknela!!! :-) A co do plamien to mialam takie na 2 dni przed OWU. Wyluzuj sie i podbuduj organizm i co ma byc to bedzie :-)

Dotrotko- nie mozesz robic ani nawet myslec o fiku- miku z mezem :-(niestety. kiedy sie podniecamy to macica wprowadza sie w skurcze! O ile pamietam to mialas krwiaczka? pewnie to on plamil, ale jesli to nie zywa krew to pewnie nic sie nie dzieje
Witamy po :-D Ja w ciązy z Cypiane tez mialam anemie dosyc sporą ale hemoglobina byla zawsze okolo 9.00 a teraz mam ładną 12.9...
Dorota racja, w 1 ciąży mialam niewydolnosc szyjki i zakaz jakiegokolwiek uniesienia ;-) Nie tylko chodzilo o sex, lekarz zabronil mi wlasnie myslenia nawet o tych sprawach bo to moglo wywolac skurcze.:szok:

Myslalam, ze mi znowu zezarlo posta a tu niespodzianka: jest tylko, ze sie wyslal spontanicznie, a to jest ciag dalszy.

Jezyk, Muffy, ale narobilyscie mi smaka na ogorkowa... Moze strzele sobie ogorkowana jutro. A muffinki uwielbiam. Nie robie jak jestem sama, bo potrafie zjesc cala porcje :szok:. Muffy, jak masz czas napisz mi jak robisz te swoje

Cyprysiowa, trzymam kciuki za efekty staranek :tak: Nic sie nie boj, tylko podpompuj to zelazo.
Muffy, za Twoje staranka tez :tak:. I jak jakas chetna pominelam to przepraszam.Tez trzymam

A tak z tematu wspomagaczy, to na staraczkach dziewczyny bardzo zachwalaja olej z wiesiolka + wit. E ... na poprawe jakosci sluzu. Przez pierwsza polowe cyklu... do owulacji, tak na wszelki wypadek ;-).
Czy macie jakies opinie na temat wiesiolka?
Zamierzam sobie zafundowac, bo wiesiolek jest tez dobry na stres i lagodzenie napiecia przedmiesiaczkowego i rozne inne . No chyba, ze stanie sie cud i @ nie przyjdzie...

Tolus, sciskam, odpoczywaj.

Mika, nie szalej kobieto z tym sprzataniem, przeciez wiesz, co teraz najwazniejsze.
To pa, lece dolozyc dolozyc farbe na koncowki.

Trzymajcie sie kobietki!

Maggie,głodnemu chleb na myśli:-p
Ja zakaz miałam całą ciąże z M,potem to wiadomo,grubo rok wyszło razem:szok:
Cyprysiowa 12,9 to nie za ładna:baffled: ok. 14-15 jest ok.
U mnie na obiad gulasz,dla łobuza pulpecik.Mój duży lubi wszystko,mogą być kanapki na obiad,a mały nie lubi nic:baffled: Tak w sumie to gotuję dla czystego sumienia chyba tylko,bo mały zazwyczaj nie zje,a duży też nie zje,bo nie ma czasu,ogólnie nikomu moje obiady nie potrzebne:sorry2::zawstydzona/y:
Tolka,a konsultowałaś z innym kardiochirurgiem.dowiadywaliście się w tym Monachium:confused: Nie opieraj się tylko na jednej diagnozie:baffled: Myślę o Was:happy2:
Dobra,buziaki dla wszystkich.Kawka wypita,zakupy zrobione,pranie w pralce,obiad na kuchence,sprzątanie w połowie,zaraz dziecko ze spaceru z babcią wróci i koniec laby:-p
Paaaaaaaaaaaa.

Hej:-)

Małgosiu- wiesiołek jak najbardziej jest polecany wtedy , gdy jest za mało tw. śluzu płodnego potrzebnego do przeżycia zołnieżykom, wiesiołek poprawia jakość śluzu, co zaś się tyczy wit E to od dawien dawna nazywana jest witaminą płodności. Ja osobiście zaszłam w ciążę w cyklu w którym zaczęłam używać tą witaminę:tak:. Może to zbieg okolicznosci a może nie;-)

Miłego dnia wszystkim życzę

Jezyku- muffy to od muffinek :tak::-D uwielbiam je i robie rozne:-)

Maggie- oto przepis prosty, robi sie go w niecale 10 min!!!

3 szklanki maki,
2 szklanki cukru (ja uzywam z trzciny)
cukier waniliowy,
6 lyzek kakao (uzywam deco moreno, bo jest ciemne i bez cukru -bardzo dobre),
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzeczki sody
to wymieszac w misce lyzka, nie trzeba mixera do tego ciasta :-)
do tego dodac:
2 szklanki wody
2/3 szklanki oleju z winogron
2 lyzki octu jablkowego, ale moze tez byc zwykly
wymieszac wszystko razem i wylac na blache. Ja uzywam tego do muffinek, tortow,spodow do ciast :-D dodaje np. kawe, mak, zurawine Piec 45 min w temp. 180 C PYCHA
Polewa:
3lyzki mleka ryzowego (moze byc woda) + 1,5 tabliczki ciemnej czekolady. rozpuscic i polac tym ciasto.
To ciasto jest dobre, jesli ktos nie moze jesc jajek i mleka :tak: SMACZNEGO :-D:-p

reklama
Qrczę...tak nagle pies (york) mi się rozchorował :-:)-( Jacek pojechał do weta... normalnie przelewała mi się przez ręcę...
Wzięlam ją wcześniej na dwór,chociaż bardzo nie chciała... no to ja na siłę... zwymiotowała kilka razy i strasznie zaczęła jęczeć :-( może to z powodu stresu... mam nadzieję... ale jestem głupia, że wzięłam ją na siłę....

Do góry