• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam!!
Poczytuje Was od ponad miesiąca, ale nie miałam odwagi przyłączyć się. 9lutego miałam zabieg (w 7tc)-podejrzenie wczesnej ciąży- po tym jak zaczełam b.mocno krwawic, leżałam 2dni w szpitalu na podtrzymaniu, ale w nocy dostałam skórczy i wyleciał ze mnie skrzep z tkankami. Na drugi dzień miałam zabieg. Jestem juz po pierwszej @ - równe 28 dni po zabiegu dostałam i po wizycie kontrolnej u gin. Lekarz powiedział ze wszystko ok, jestem zdrową kobietą, która juz w tym cyklu może starać sie o dziecko (owulacje mialam wczoraj albo dzis). Jednak boje sie zaryzykować :/
Pozdrawiam,
Agnieszka

Pochodzisz z moich okolic ja urodziłam się na Kaszubach i często jestem na pomorzu :-). A Ty z jakich okolic dokładnie pochodzisz?

reklama
Myszkah- czy robiłaś chociaż podstawowe badania po stracie? Jeżeli tak i wyniki są ok, na USG ok - to zdania lekarzy są podzielone. 7 tydzień to nie za duża ciąża i zmiana dla macicy - więc może dlatego lekarz pozwolił. Ciężko tak powiedzieć nie znając okoliczności.

Jestem z okolic Gdańska.
Pytałam lekarza czy to nie za wczesnie? Powiedział, że nie ma na co czekać - jestem juz calkowicie zdrowa i zregenerowana.
Jednak odpuszcze sobie tą owulacje i od kwietnia zacznę - jak wszystkie choróbska uciekną z powietrza... bo ja jestem pierwsza do ich złapania...

Jestem z okolic Gdańska.
Pytałam lekarza czy to nie za wczesnie? Powiedział, że nie ma na co czekać - jestem juz calkowicie zdrowa i zregenerowana.
Jednak odpuszcze sobie tą owulacje i od kwietnia zacznę - jak wszystkie choróbska uciekną z powietrza... bo ja jestem pierwsza do ich złapania...

Hmm jak dla mnie troche dziwne podejście lekarza, ale robiłaś w międzyczasie jakiekolwiek badania?

We wtorek zamierzam pójść na badanie -profil dla planującej ciążę - krwi i moczu w laboratorium synevo.
Poza tym to mialam tylko morfologie i bHCG po zabiegu.
Aaaa no i dostałam bardzo nieprzyjemny zastrzyk w dupsko z immunoglobiny bo mamy konflikt :/

Mimo wszystko wydaje mi się za wcześnie to dopiero miesiąc od poronienia ja bym odczekała trochę chociaż

poczekam....poczekam...
jestem bardzo podatna na wszelkie choroby i chce zeby minął okres przeziębień...
poza tym pracuje w szkole i czym bliżej wakacji tym mniej stresu, wiec wtedy mogę zacząć produkcje :)

Myszkah - dla mnie to trochę mało badań. Nie wykluczył podstawowych przyczyn poronień. Ja bym zrobiła toxo, chlamydię, cytomegalię - przynajmniej w klasie aktualnych zakażeń. Z tarczycy TSH i ft4. To są podstawy. Można jeszcze zrobić profil podstawowych hormonów w cyklu:

3 dc.-fsh, lh, estradiol
14 dc lub kolo owu. fsh, lh, estradiol
21 dc lub 7 dni po owu- progesteron, prolaktyna, testosteron (ewentulnie dheas, androstendion).

reklama
poczekam....poczekam...
jestem bardzo podatna na wszelkie choroby i chce zeby minął okres przeziębień...
poza tym pracuje w szkole i czym bliżej wakacji tym mniej stresu, wiec wtedy mogę zacząć produkcje :)

To podobnie jak ja łapie każdego wirusa który gdzieś blisko się zapląta ;-), to pewnie zaczekaj na wakacje wtedy i czasu więcej na starania ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry