• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aga dlatego NIE CZYTAJ NETU. Ja te bóle mam cały czas -i to normalne u mnie przez łożysko i kropka. Boli dół, czasem kłuje a jak dużo chodzę to jakby mi kamień ktoś w brzuchu zostawił -po prostu ciągnie. Nic nie poradzę. Mogę się tylko położyć i brać no spę i magnez. Lekarz kazał nie czekać na bóle tylko brać no spę jak poczuję że coś nie tak może być -biorę jedną dziennie bo zazwyczaj koło 20 mam te kłucia (może mała sie zaczyna wtedy wiercić i uciska albo jestem zmęczona i już). Mam nie dopuścić do skurczów i tyle. Jeśli lekarz mówi ze to nic -to zapytaj dlaczego tak uważa i tyle.

OOOOO dzidzia z młotkiem -moja córeczka właśnie z zabaką:-p:-p:-p

Agu_ska żadne tokso tylko łazicie bez czapek i szalików bo jak z auta do sklepu to nie daleko i nie ma potrzeby się ubierać!! tak jak otwarcie okna w domu -co tam! pikuś przecież nie wieje nie?? lanie Wam spuścić tylko i tyle -dostaniesz nakaz nasmarowania się spirytusem i owinięcia szalikiem i już

Karolcia81 no to czekam na zdjęcie do wątku o zdjęciach dzieciaczków:-D

reklama
dziewczonki, jak mój m naskarżył kiedyś gince, że jak tylko mnie coś zakłuje to siedzę w necie i szukam szukam, to ta dosłownie powiedziała, że ten pie....ony internet to tylko panikę wzbudza, bo dziewczyny opisują tu pojedyncze przypadki i tylko wybrane objawy i wychodzą z tego często jakieś bzdury, bo o właściwej diagnozie-w sensie wszystkich wyników to nie mówią i później właśnie robią się kolejki przerażonych dziewczyn w ciąży, które przeczytały, że jak np kłuje, to już dramat, a mnie kłuło i ciągnęło do samego końca ,ale to normalna reakcja organizmu, która nie miała nic wspólnego z dalszym rozwojem wpadków.a z tymi węzłami to do lekarza i już.przecież można nawet zadzwonić i zapytać.może to wcale nie węzły:) ucha do góry!!!

aaa, jeszcze jedno, moja znajoma była dziś na USG połówkowym i wszystko ok:)a jak zapytała o płeć, to gin powiedział, że będzie...albo chłopczyk, albo dziewczynka;) najważniejsze, że wszystko ok. i w związku z tym liczę, że dziś po prostu jest dzień dobrych informacji dla wszystkich, bo ja np dostałam rachunek z prąd i też niższy niż poprzednie;-)
MISSIISS, a jakie witaminki bierzesz, że gin Cię pochwalił, bo ja wróciłam tylko do kwasu foliowego, no i magnez i tyle.zostały mi feminatal po ciąży, ale nie biorę, bo nie wiem

Ostatnia edycja:
to ja też trzymam za Ciebie mocno kciuki....o której sie podgladasz?

Zwykłego mam na 16 30 a ginka na 20 00. Będzie dobrze - karolcia mówię Ci..
Ja wogóle mam dobry humor dzisiaj więc nie może być dzisiaj złych wiadomości.
Powiedziałam też szefowej o ciąży i mnie porządnie ochrzaniła... że się zamartwiam zamiast ciszyć - pogratulowała i powiedziała że bardzo się cieszy. I to naturalne że po ślubie czas na dziecko - wiec nie jest zdziwiona - jedynie ma dylemat jak mnie zastąpić - i dodała że mam isc na zwolnienie - jakby się cos działo bo dzidzia najważniejsza ( mam nadzieje ze tak myśli a nie sciemnia)

Zwykłego mam na 16 30 a ginka na 20 00. Będzie dobrze - karolcia mówię Ci..
Ja wogóle mam dobry humor dzisiaj więc nie może być dzisiaj złych wiadomości.
Powiedziałam też szefowej o ciąży i mnie porządnie ochrzaniła... że się zamartwiam zamiast ciszyć - pogratulowała i powiedziała że bardzo się cieszy. I to naturalne że po ślubie czas na dziecko - wiec nie jest zdziwiona - jedynie ma dylemat jak mnie zastąpić - i dodała że mam isc na zwolnienie - jakby się cos działo bo dzidzia najważniejsza ( mam nadzieje ze tak myśli a nie sciemnia)

no i znowu wyszukiwanie kłopotów i podtekstów!!!brr, a niechby i nawet ściemniała-chociaż nie sądzę.ja jestem szefową w dziale i jak się dowiedziałam, że koleżanka jest w ciąży/ a ja też już byłam/, to naprawdę się ucieszyłam i też kazałam iść na zwolnienie;chociaż kłopot "obsadowy" był spory, ale właśnie DZIDZIUŚ NAJWAŻNIEJSZY. Agu_ska, ciesz się że masz fajną szefinkę:)

Ostatnia edycja:
witam kobietki. (hmn... chyba muszę zmienić przywitanie bo od jakiegoś czasu zawsze pisze to samo na wstępie, pomyślę nad tym)
Missiiss cieszę się, że wizyta u lekarza okazała sie bardzo zadowalająca i że wszystko ok.
Trzymam kcikaski za te kobietki które dzisiaj maja wizytę u gina sorki że pisze tak bezosobowo ale juz mi sie wszystko miesza. strasznie dużo napisałyście. Ale w każdym bądź razie trzyma żeby wszystko było ok co ja mówię przecież będzie ok :-)

julitka ja kupilam sobie falvit ten zwykly nie falvit mama. ma tam wszystko i kwas foliowy i witaminy i mineraly a do tego i tak biore dodatkowo kwas foliowy razem mi wychodzi 0,6 ze biore bo witaminy maja go 0,2 a osobny ma 0,4... zaszkodzic nie zaszkodzi. jak zachorowalam to mi kiedys zielarze zalecili jesc 3 razy po 2 tabletki kwasu foliowego... no i inne ziola ktore i tak mi nie pomogly ale organizm oczyscily masakrycznie ale mialam na sniadanie 7 tabletek, na obiad 5 i na sniadanie znow 7 no wiec w ciagu dnia 19-20 nawet tabletek sie zdarzalo... scudlam fajnie bo juz jak podczas jedzenia je bralam to juz mis ie za wiele jesc nie chcialo ;-)

reklama
czesc MAruszka, a Ty co tak późno?Ty jesteś na zwolnieniu czy wróciłaś do zajęć
Missiiss, to niezła dieta, tylko taksy i hektolitry wody:)kurde, to może i ja zacznę brać witaminy...bo przyznam się szczerze, że mój organizm chyba wariuje, przez 5m-cy same zdrowe rzeczy, soczki itp, a teraz różne paskudztwa:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry