• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Wiecie co kochane niektórzy w mojej rodzinie drwią z tego że przesiaduje na farum i pisze z nieznajomymi o moich problamach, ale muszę Wam powiedzieć że mnie to dużo daje i wcale nie uważam Was za kogoś obcego i wydaje mi się że nie ma tu nic do śmiania i wytykania że poznałam tak fajne babeczki na necie i że możemy śmiało ze sobą gadać o wszystkich sprawach i to dzięki Wam udało mi się zrozumieć pewne sprawy i w jakims stopniu dojść do siebie po tym co się stało bo to własnie przy Was nie czuję się samotna z moim problemem
Dziękuję że jestescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz racje dilajla ja tez sie strasznie ciesze , że jesteście moja najbliższa przyjaciółka po tym wszytskim nie jest dla mnie tak bliska jak Wy . Bo tak naprawde zrozumie nas ten kto przeżył to samo i fdzieki tym okropnym przezyciom możemy sie wspierac :-)

niusi@ nie łatwo było...ale umiem skakać z baloknu więc uciekłam.. a ja już pije drugie malibu...
Tym razem za Sylwie i szybkie 6 miesięcy!!!!

dilajla - cieszymy się że jesteśmy wszsytkie tutaj bez wyjątku

a ja była dzisiaj znów na piłce i lotkach..wylatałam się jak głupia hehe a potem robiłam jeszcze pierogi :-) z kapucha..mniam mniam dlatego jestem tak późno

Nie nie miałam szwów.ponoć już się nie praktykuje (bo może wywołać skurcze,organizm się broni,a to ciało obce).Leżałam po prostu,wychodziłam tylko do kibelka i t6o jak musiałam bardzo.Jadłam też na leżąco.Co 1-2 tyg. mierzenie szyjki (koniecznie usg dopochwowym,wtedy widać też tą część szyjki w macicy).A zaczęłam leżeć w 24 tyg.moj gin przezornie od początku dokładnie tą szyjkę mierzył,bo tego niestety "nie czuć".Brałam przeciskurczowo fenoterol.W 34 tc dostałam sterydy w zastrzyku,żeby się dziecku płuca rozwinęły,żeby sam oddychał jakby co (jak trzeba to dają wcześniej ten zastrzyk,naprawdę widziałam jak to ratuje sytuację).Jak szyjka miała poniżej 2 cm,to już byłam w szpitalu (2 miesiące).A potem wyszłam na kilka dni,szyjka już zgładzona,rozwarcie,chodziłam nawet po schodach,a łobuz się urodził PO terminie:-)Acha zamiast szwów może być krążek tzw. pessar,ale podobno w ogóle odchodzi się od takiej ingerencji.Raczej leżenie z dupcią do góry.Nie martw się na zapas:tak: NA majówkach było kilka takich "leżących",wszystkie urodziły zdrowe dzieci w terminie.Najważniejsze to kontrolować tą szyjkę od początku.
To lecę do tego żelazka,buuuu.

jestem i ja, troche pozno i tylko na chwile bo m sie bedzie gniewał, ze w piatek zostawiam go samego przed tv
Syluś najwazniejsze, ze wiesz na czym stoidz. Czas szybciutko leci, juz sa wakacje, po wakacjach zaraz beda swieta, a Ty juz bedziesz w wyrku lezec z brzuchalem. Najwazniejsze, ze Cie dokladnie zbadal i nie pozwoli by sie tragedia powtorzyla.
Pije za zdrowie Nas wszystkich

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry