• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej dziewczyny
poroniona-gratuluje:)SPokojnych 8 miesięcy
dziewczyny pytacie o AS ja z nią rozmawiałam w poniedziałek to mówiła że wszystko pomalutku u niej się kręci.Gips jest.
karolcia81-no trzymam kciuki za staranka:)
u nas w nocy byla straszna burza.nie spałam przez to pół nocy i dzis jestem taka padnięta.
chodzilam do Tymka w nocy a on nawet nie drgnąl a ja mialam wrazenie ze pioruny wala kolo nas.
ale on ma twardy sen.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kochane ,dziękuje za słowa otuchy.Dziś jakby lepiej odrobinke w ciele i na sercu.
IZW nie miałam usg po zabiegu ,poczytałam sobie okres po zabiegu i sę troszke uspokoiłam ,do gina wybieram się jak tyko przestanę krwawić . Jesteście wspaniałe i skazane na moje towarzystwo bo barzo mi tu dobrze.Czytając wasze posty pierwszy raz od wiadomego czasu roześmiałam się :-).Zaczynam wierzć że jeszcze kiedyś będe trzymac w ramionach nasze maleństwo,Dorotka wczoraj mi powiedziała '' mamusiu ale ja dalej chcę siostrzyczke albo braciszka''....Jutro mam odebrać wyniki z histopatologi:-(może coś się wyjaśni .Wczoraj zapadłam w taki sen że ani tel ani dzwonek do drzwi mnie nie obudził, rodzice wystraszeni sciągali dzieciaki z podwórka coby im drzwi otwarli(dobrze że klucze wzieli) ,mysleli że gdzieś leze nieprzytomna a ja spałam.Dziwne to było bo mam sen jak zając ...

Poroniona 84 grtuluję z całego serca:-).

Poroniona - ogromne gratulacje :-) życzę nuuudnej i spokojnej ciąży:tak:, o jej jak ja bym chciała też testować i się starać ,no ale cóż trzeba się uzbroić w cierpliwość;-).

Karolcia- widzę werbujesz kandydatki na staranka my mieliśmy przed chorobą plany na czerwiec ,ale cóż nie uda się w tym roku ani w następnym ehh trzeba czekać.

ja dziś wypiłam już kawkę z mleczkiem ,a na 11 jestem umówiona z psiapsiółką na mieście jakieś urozmaicenie czasu będzie gdyby nie bb to bym umarła z nudów ,a tak sobie coś poczytam coś naskrobie i jakieś zajęcie mam:tak:
Kasia - ja też wróciłam w szpitalu do fajczenia i teraz się nie mogę odzwyczaić , sama zła na siebie jestem.Ta pani doktor to faktycznie troche nie tego mój gin mnie pamięta za każdym razem choć raz mu się zdarzyło pomylić z uro ginem ,ja byłam już po teście i chciałam po leczeniu powtórzyć tylko ureoplasme ,a on mi chciał z powrotem na wszystkie bakterie robić test bo mu się zapomniało ,że już miałam ,ale to mu darowałam teraz się wybieram sama nie wiem kiedy ,ale trzeba by cytologie zrobić sobie.
Fasolka35 - to faktycznie miałaś dobry sen ,ale wiesz to może być pogoda też ja też wczoraj spałam jak zabita ,aż do 13stej szok normalnie duchota wczoraj była straszna dziś jest fajnie chłodno na dworku.Super ,że czujesz się z nami tutaj dobrze jesteśmy od tego żeby się wspierać jak będziesz znała wynik histopatologii to napisz koniecznie co tam wykryli , czasem warto oprócz histopatologii zrobić badania tarczycy tsh , ft3 , ft4 , jakieś wymazy czy posiewy z dróg rodnych żeby wykluczyć jakieś ustrojstwa popytaj swojego gina o takie badania, ja idę do endokrynologa teraz bo wiecie co zaczęły mi wyrastać włoski na brodzie takie czarne i muszę chyba zbadać hormony bo nie za bardzo widzę siebie z zarostem hahaha
Karollcia- jak Twój suwaczek mknie kochana już ponad półmetek za Tobą :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Poroniona, BEREK! Super! Tylo teraz kuruj ten swoj upalny katar. Zajedwabiscie.
Kasia, wcale ze wcale. Teraz marudzisz ze wygladasz jak dzieciak, ale za 15-20lat bedzie Cie to cieszyc. Kobitom pasuje jak wygladaja mlodo. Moja mloda marudzi ze jej daja max 15lat (ma 19), ale przy okazji sie smieje, ze za parenascie lat to bedzie duzy plus. Boszszsz... Moja ulubiona wetka z Krakowa - jak ja pierwszy raz zobaczylam, myslalam ze gimnazjum w porywach do liceum - drobna czarnula o urodzie hinduskiej dziewczynki. Fachowiec zajerzysty.

Kłaczek jeszcze czekam na Ewelinę to razem w berka ganianego za Tobą się pobawimy :)
Poratuje mnie któraś domowym sposobem na ten wstrętny katar? Będę dźwięczna :-)
Co do dalszego postępowania to z racji tego że nie jestem pewna terminu zapłodnienia, ani nie znałam przybliżonego terminu @ to nie mogę określić który to tc :confused2: pewnie +/- 4ty więc chyba najlepiej bezie zgłosić się za 3 tyg obadać czy serducho działa.
Kasia8481 faktycznie "niepoważnie" wyglądasz jak na swój wiek :-)

KASIU - JAK ŁADNIE WYGLĄDASZ.....nic się nie martw...ja mam 30 lat, a tez czasami mnie o dowód proszą....ot takie geny...moja 90 letnia babcia wygląda na 50-60 lat, a mama na 40, choć grubo po 60-stce....tekie poprzestawiane jesteśmy. Ale pocieszam sie, że za kilka lat bedę z tego bardzo dumna!

Co do ginów...to mój...hmmmm....na pewno mnie nie pamieta...w końcu ma tyyyle pacjentek, ale starannie to ukrywa...i zaraz po podaniu nazwiska ( a mówi tak "prosze mi przypomnieć nazwisko bo mi umknęło"), otwiera plik z moją kartoteką na kompie...i swobodnie rozmawia o moim przypadku jakby go doskonale pamietał. Ale mi wcalenie jest dziwnie z tego powodu...kurcze, oni mają tyle pacjentek, a jak się nie jest zafasolkowaną...to ile razy się tam pokazujesz....ja tak raz na pól roku....czyli dlaczego ma mnie pamiętać....
ja mu tylko przypominam, że jestem tym trudnym przypadkiem...i troche się mu rozjaśnia....ale wszystko ma zapisane w karcie bo po to ją ma....tak myśle.

O, rany - taka studentka po prostu. Z usmiechem sloneczka. No, faktycznie - na 27 nie chcesz wygladac.
Poroniona, tez jestem ciekawa co u Eweliny wyniknie, ale zapowiada sie ciekawie... Dwie na jednego klaczka?? Czekaj, czekaj... To Ty nie wiesz kiedy @ mialas??

Ostatnia edycja:
Czekaj, czekaj... To Ty nie wiesz kiedy @ mialas??

Heh już tłumaczę :-) Kiedy miałam poprzednią @ wiem doskonale- 19 kwietnia, ale przy moich rozhwianych cyklach nie można się tą datą podpierać. 29 maja robiłam poprzedni test i tak jak mówiłam cień cienia wyszedł więc raczej ten termin łapał się przed spodziewanym terminem @. Dzisiejszy test wygląda bardziej jakby był robiony w terminie @, ewentualnie 1-2 dni po spodziewanej @ czyli ten cykl miał być ok 44-45 dniowy.
Kiedyś już wspominałam że w porpzednią ciążę zaszłam w cyklu 55 dniowym a strzał był ok 40 dc ;-)
Ewelina dawaj znaka co tam dzisiejsza wyrocznia powiedziała

O, rany... Poroniona, jak powiesz ginowi ze 19.04 mialas ostatnia @ to gosc zejdzie... Faktycznie "troche" Ci sie cykl przeciagnal. Po mojemu, za 2 tygodnie zasuwaj do gina, rob usg i bedzie mniej wiecej wiadomo. Poki co to kompletna kicha.

reklama
Nie no pocieszające podsumowanie :-p Nie mam zamiaru podawać mu rzeczywistego terminu @. Powiem, że miałam 4 maja :cool2: Po poprzednich zabawach w tłumaczenie każdemu z osobna żeby nie liczył mi wieku ciąży z terminu ost @ mam dość. Do szpitala trafiłam będąc pod koniec 12 tc (i tak wiek zgadzał się z usg) a na wypisie wpisali mi 17 tc :] A wałkowałam "ost miesiączka była 20 października, ale owulacja była 27 listopada".
Nie wiem czemu mam takie rozchwiane te cykle, albo mi się jeszcze nie ustawiło po 5-letnim braniu tabletek (odstawiłam w lipcu ub. roku) albo to przez częściowo wyłuskany prawy jajnik (pamiątka po operacji torbieli 3 lata temu).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry