pumelova
Fanka BB :)
Hej, trafiłam tu przypadkiem, widzę że chciałabyś brać heparyne z powodu poronien. Ja miałam 2 ciąże obumarle w 9 tc, zrobiłam sobie w Katowicach na bochenskiego badania genetyczne (3 lata temu około 300zl) w kierunku trombofilii prywatnie. Wyszła mi mutacja jednego z 6 genów jakie tam sprawdzają, taka że właściwie mój gin powiedział że trombofilii nie ma, ale dostałam heparyne i trzecią ciążę donosilam. Nie wiem dokładnie jaka jest Twoja sytuacja, bo tylko parę postów przeczytałam ale jakbyś miała jakieś pytania to daj znać@Lu_cy Jestem ze śląska.. już dzwoniłam i tam mi powiedzieli ze jej na NFZ tylko ze to jest na zasadzie zgłoszenia się ze skierowaniem i z wynikami ob, morfologia, jakimś rozmazem(?) i płytkami i one ida z tymi wynikami do profesora i on decyduje o terminie wizyty. Powiedziała żebym poprosiła gina żeby na skierowaniu napisał ze jestem po poronieniu i w trakcie kolejnych starań i może ten profesor wcześniej mnie przyjmie. Narazie muszę się umówić na kolejna środę do gina po to skierowanie ... i zobaczymy. W międzyczasie poszukam jeszcze jakie są ceny prywatnie. Tylko boje się ze o ile za wizytę jestem w stanie zapłacić, to już za jakieś ewentualne badania zlecone przez hematologa, będzie ciężko. Bo te badania tez bym musiała porobić prywatnie. No nic, narazie zobaczę na kiedy umówi mi termin ten profesor. Dzięki![]()